• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zack - специалист
vgeorgiev написа:
Хубаво сменяш инсталацията в апартамента. Ще сменяш ли кабелите от главното табло до апартаментното ?
Кабелите до апартамента са 10 квадрата. Не виждам причина да ги сменям! Има ли реална причина да се прави?
В главното табло предпазителя е 63А на Legrand, а в апартамента е 50A пак на Legrand.
nikolov333 - майстор
Има смисъл ако си на ниските етажи и смяташ да си правиш истинско заземяване, но ако си в старите блокове с общо табло за входа ще е трудно да изведеш нов кабел до вас. У нас стана лесно тъй като съм на 1-ви етаж и таблото на входа е на външната стена на хола ми.. Отделно забих и два кола в двора та си направих и допълнително заземяване. :partyman:
vgeorgiev - специалист
zack написа:
vgeorgiev написа:
Хубаво сменяш инсталацията в апартамента. Ще сменяш ли кабелите от главното табло до апартаментното ?
Кабелите до апартамента са 10 квадрата. Не виждам причина да ги сменям! Има ли реална причина да се прави?
В главното табло предпазителя е 63А на Legrand, а в апартамента е 50A пак на Legrand.
Останах с впечатлението, че блока, в който е апартамента ти е от старите тухлени. Високите тавани, снимките, "виатнамнките на Витошка"...
Предполагам, че кабела с сменен преди да се нанесеш. Не предполагах, че са такива кабелите. При мен бяха 2х4мм2.
2х10мм2 взучи много добре.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Подмяна и отстояния при електрическата инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: