• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 34
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
Много си се отнесъл с лирически отклонения. Мисля, че е по добре да потърсиш услугите на лицензирана ел.лаборатория. Срещу съответно заплащане ще издадат протокол от извършени замери. Този документ вече върши работа и в съда.
С това писмо най-вероятно ще развеселиш читателите му.
Знаеш ли вица: .........Банята функционира ли? Водата циркулира ли?.....................
plamen6703 - майстор
Намери лицензирана фирма със сертификат Орган за контрол от вида „С“. Понеже явно е тайна от кое населено място си, ето ти една примерна фирма http://www.sim-prevent.com/organ-za-kontrol.html Отиди в тази фирма и обясни какъв ти е "проблема", защото има вероятност проблема да е само в главата ти! Тук видя каква "специализирана" помощ получи до момента. Ако страдаш от липса на внимание и това във форума ти помага да изпадаш в ремисия, продължавай да задаваш въпроси, попаднал си на точното място.
Ако искаш да получиш професионална помощ и да разбереш със сигурност има ли проблем с инсталацията и ако има проблема да се отстрани, написал съм ти сигурен начин! :partyman:
arxd129 - специалист
kozl написа:
Много си се отнесъл с лирически отклонения. ...
С това писмо най-вероятно ще развеселиш читателите му.
И аз мисля така. ... Ама викам си - дали няма да изпрати някой ...и да поразмърдат ел.шкафа с електромерите.
kozl написа:
Мисля, че е по добре да потърсиш услугите на лицензирана ел.лаборатория. Срещу съответно заплащане ще издадат протокол от извършени замери. Този документ вече върши работа и в съда.
И като го осъдя - какво? И след колко години?

PS.
Изказвам благодарност на мнението Ви. И за съвета Ви.
arxd129 - специалист
plamen6703 написа:
Понеже явно е тайна от кое населено място си, ...
Какво, какво?
plamen6703 написа:
Ако искаш да получиш професионална помощ и да разбереш със сигурност има ли проблем с инсталацията и ако има проблема да се отстрани, написал съм ти сигурен начин!
Само да попитам: Ако свържа през 100 ватова лампа кабела L (преди ДТЗ) с кабела PE - лампата трябва ли да светне? Благодаря.
plamen6703 - майстор
Обсъждане на технически въпроси по електротехника с технически неграмотен човек, на който знанията се свеждат до това:
1. Фаза (по научному – кабел L);
2. Нула (по научному – кабел Н);
3. Заземяване (по научному – кабел PE
Не е сериозно да се обсъжда с такъв екземпляр каквото и да е било в сферата на електротехниката!
Има една стара приказка "Ако беше малко по-умен.... "
След толкова листове "буломач" да не успееш да разбереш, че нещата не са по силите ти и нямаш необходимите знания и нужната квалификация да определяш кой какво е свършил по инсталацията. Написах ти какво да направиш, ако търсиш разрешение на проблема /ако има такъв/. Оставям те да четеш глупости щом това ти помага да изпадаш в ремисия :partyman:
kozl - майстор
arxd129 написа:
И като го осъдя - какво? И след колко години?
Не съм писал да го съдиш. Това ти ще решаваш в зависимост от ситуацията. Но подчертавам, че протокола "тежи" като документ.
И поне може да го стресне предприемача, за разлика от писмото. За същото ти е писал и plamen6703, въпреки че с начина на писане и излагане на мнението си често създава неприязън към себе си, но в случая считам, че съвета му ти е в полза.
arxd129 - специалист
Извън темата!
plamen6703 написа:
Написах ти какво да направиш, ако търсиш разрешение на проблема /ако има такъв/.
Мдааа....
...."/ако има такъв/"...
Ама то ... нямало било проблем. :) Лампата между фаза и земно не свети. ... Ама майната й. Тя - лампата - от 'де знае че баш тогаз трябва да светне.
Нещо повече: Може и гледащите, дали лампата свети, да не довиждаме - нали нямаме протокол от лицензиран офталмолог, че виждаме добре.

Край на офтопика.

PS.
Тръгна да се оспамва и таз тема... Нормално.
Аз спирам със спама.
И съжалявам, че допринесох за спаменето. И спрях да спамя.
muhala - майстор
arxd129 написа:
plamen6703 написа:
Понеже явно е тайна от кое населено място си, ...
Какво, какво?
plamen6703 написа:
Ако искаш да получиш професионална помощ и да разбереш със сигурност има ли проблем с инсталацията и ако има проблема да се отстрани, написал съм ти сигурен начин!
Само да попитам: Ако свържа през 100 ватова лампа кабела L (преди ДТЗ) с кабела PE - лампата трябва ли да светне? Благодаря.
Разбира се! Импеданса на контура фаза-защитен проводник трябва да е под 4 ома ако не се лъжа.
Отново ти казвам. Отвори главното табло и виж дали ПЕ-то там е вързано някъде.
kozl - майстор
arxd129 написа:
Ако не е изгоряла и защитния проводник е здрав и свързан - трябва да светне.
Сега аз да попитам по разбиращите и не само:
Ако земното е изправно, а нулата прекъсната - лампата ще светне ли от Черния и ЖЗ проводник :?
Последна промяна от kozl на чет дек 14, 2017 11:41 am, променено общо 1 път.
muhala - майстор
Отнесете се малко по-сериозно към проблема. Човека е намерил проблем и се опитва да го разреши. Добре, че го е намерил, защото кой знае колко негови комшии не предполагат за това. Липсата на нискоимпедансен контур фаза-защитен проводник може да доведе до смърт!
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 34

Тема "Грешка /проблем/ в една диференциалнотокова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: