• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 48
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
съб ное 25, 2023 3:44 pmgogo7777 написа:
Особено с размятането на гюлета нагоре надолу и тълкуването на ПВ на електрожен
:)
Обясни, на непросветените, ако не е тайна!
Въпреки, че за непрофита и домашни "майстори" да е безпредметно, за някого би било полезно.
Надявам се високомерието няма да попречи на красноречието ти!
Да видим, какво може да допълниш към онова, общодостъпно като инфо!
Освен да повдигаш етаж върху 4бр 30/30x3, други фокуси знаеш ли?
gogo7777 - майстор
съб ное 25, 2023 4:48 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб ное 25, 2023 3:44 pmgogo7777 написа:
Особено с размятането на гюлета нагоре надолу и тълкуването на ПВ на електрожен
:)
Обясни, на непросветените, ако не е тайна!
Въпреки, че за непрофита и домашни "майстори" да е безпредметно, за някого би било полезно.
Надявам се високомерието няма да попречи на красноречието ти!
Да видим, какво може да допълниш към онова, общодостъпно като инфо!
Освен да повдигаш етаж върху 4бр 30/30x3, други фокуси знаеш ли?
Знам разни трикове и фокуси, които са си съвсем резонни с физиката, но да се обяснявам пред публика отдавна спрях. Рискувам да ме потрупа тълпа от "нефокусници".....Все пак ще ти задоволя любопитството......примерно доктора ти е определил ПВ-то според табелката висяща на врата ти и препоръчва да пийнеш 50гр ракийка на ден макс., но ти си пиеш кило без проблем :wink:

Да пробвам ли по друг начин да ти го обясня или разбра :)
След кило ПВто ми се смята в промили.
Няма са напъвам, че табелката да не иде на палеца на заден крайник.
И ти недей!

М'дааа, "обясненията" пред публика винаги крият рискове.
Това ми напомня за мълчанието и неговите +ове.
Превръщаш се в Идол и пример за подражание, хихииии. Тук таме някоя мимика, умна физиономия...Супер.
gogo7777 - майстор
Май търсиш мохабет...... :lol:
съб ное 25, 2023 5:16 pmgogo7777 написа:
Май търсиш мохабет...... :lol:
А ти игра ли?! Ко значение има и за кой, че питаш?
За кво си тука, като няма са "обясняваш" пред публика? Мохабет вероятно?!
gogo7777 - майстор
Аз не обяснявам кое, как, какво. Придържам се към темата. Когато съм мерил, правил, струвал е било отдавна. Честно казано не съм 100% сигурен......трябва ли да помня всичко? Пиша от моята си камбанария и също се слагам от потенциалните правещи лицеви опори. Никога не търся подкрепа от интернет......дет си вика, к'вот съм запомнил от "физика 7-ми клас" това проповядвам. За мен е интересно да си сверявам часовника и да научавам нови неща. Имам дарбата да отсявам информация......вродена ми е :wink:
:drinkers:
BLUEPUPIL - майстор
Моми и момци, любители на ел. главоблъсканиците, още в началото на темата се забихте в подвеждащо направление. И с помощта на двамата домашни ел. специалисти, единият ел. академик (Хидри), другият ел. професор (Трифи), изкопахте яки коловози, чрез буксуване. Къде (каква) е грешката? Опитът да се измери потреблението на ел. енергия за 1 час (kWh) на заваръчна машина е изначално неправилен и привнася в задачата неопределеност. Затова ще се опитам да издигна спора на по-професионално ниво като кажа, че се мери с по-кратки времеви интервали, адекватни на продължителността на един или на част от заваръчен шев, изпълнен без прекъсване на дъгата. Аз работя (и съм работил) с американчета (Lincoln Electric, Miller) и в специализираната литература, посветена на въпроса се мери в минути. Но и това не е толкова важно. Основното и най-важното е да се проумее, че иде реч за изхарчената (потребената) ел. енергия за единица време, при запалена ел. дъга, по време на изпълнение на заваръчен шев, без прекъсване на дъгата. И числата, които съм дал са 50-200W на минута. Ако иде реч за обмазани електроди, качествени шевове могат да се реализират при мин. дебелина на детайлите от 2мм. Което кореспондира с около 50W на минута.
1 минута=50W
10 секунди=8.3W
1 час=3000W
Ако работите с 3мм стомана, може да стигнете до 100W на минута.
1 минута=100W
10 секунди=16.6W
1 час=6000W
При приятна обстановка, без бързане и време отделено за рязане (разкрояване), шлайфане, цигара, биричка и обяд, денят ще завърши с около 1 час „чисто“ заваръчно време т.е. 3 съответно 6кW.
Ако Ви притиска времево кредита, жената или тъщата, може да стигнете до 2 часа или 6кW
и съответно 12кW.
Въпреки опитите на двамата Учени ел. бързаци [ел. академик (Хидри) и ел. професор (Трифи)]
да претупат набързо ел. увертюрата (теоретичната проблематика), без да й отделят нужното внимание и време, втурвайки се целенасочено и необуздано към практически действия (движения), темата за щастие (благодарение на Blue-то) се структурира като бавна, наситена с прекрасни емоции и усещания и най-важното с удовлетворяваща продължителност.
нед ное 26, 2023 12:49 pmBLUEPUPIL написа:
...и най-важното с удовлетворяваща продължителност.
Днес, поне за теб, Форумът няма да се притеснява.
gogo7777 - майстор
нед ное 26, 2023 12:49 pmBLUEPUPIL написа:
....Затова ще се опитам да издигна спора на по-професионално ниво като кажа, че се мери с по-кратки времеви интервали, адекватни на продължителността на един или на част от заваръчен шев, изпълнен без прекъсване на дъгата. Аз работя (и съм работил) с американчета (Lincoln Electric, Miller) и в специализираната литература, посветена на въпроса се мери в минути.
Ако ще дълбаеш трети коловоз, виж в специализираната литература каква е скоростта на заваряване с рутиловия електрод според рандемана му....измерва се в мм/сек
:drinkers:
schuldiner - майстор
Абе вий за толкоз страници как не усетихте, че госпожата пита колко са я набутали едни хора, дето са теглили от нея кабел и са правили малко заварки с кракра! Всички знаят, че електроженът харчи, ама десет лева много ли са, малко ли са за ден :?
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 48

Тема "Колко ток харчи електрожен Кра Кра 160 А , на час и колко вата е" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: