Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
bobko написа:
Манипулации с прекъсвачи СрНН и ВН от място е доста опасно и в повечето подстанции не се практикува.Поне в ЕСО-то де.
Да, най-добре става с мишката от компа.
:partyman:
bobko - специалист
hidrazin написа:
bobko написа:
Манипулации с прекъсвачи СрНН и ВН от място е доста опасно и в повечето подстанции не се практикува.Поне в ЕСО-то де.
Да, най-добре става с мишката от компа.
Може и с мишка да става,ама става и дистанционно с помоща на тези "Джаджи" :)
Изображение
hidrazin - майстор
bobko написа:
Може и с мишка да става,ама става и дистанционно с тези "Джаджи"
Изображение
Ааа... става с мишка, става. :-D А това са си работещи дърти джаджи.
Тамън подаряваме на ЕСО една подстанцийка дето си бачка перфектно само с мишка - и на СН, и на ВН. :)
bobko - специалист
hidrazin написа:
bobko написа:
Може и с мишка да става,ама става и дистанционно с тези "Джаджи"
Изображение
Ааа... става с мишка, става. :-D А това са си работещи дърти джаджи.
Тамън подаряваме на ЕСО една подстанцийка дето си бачка перфектно само с мишка - и на СН, и на ВН. :)
И при нас постоянно модернизират.За тези като мен не е хубаво това бачкане само с мишка :) ,ще дойде време да ни изгонят пък какво ще правим после :lol: По стълбове вече не ми се качва :).Иначе това е бъдещето де всичко се автоматизира,роботизира,компютъризира и т.н
Krass - майстор
Нашият дърт гурел :-D
Прикачен файл:
pp.jpg
bobko - специалист
Ама пък и камери имате.
П.п хаха май ти си на работа в момента.снимката май е доста пресна 00:55 часа
Последна промяна от bobko на ср яну 06, 2016 1:17 am, променено общо 1 път.
Krass - майстор
bobko написа:
Ама пък и камери имате.
Има, ама кое е куче кое котка... :lol:
bobko - специалист
Интересна схема едни изводи са на "А" шина а други на "Б"шина не са ли о на една а другата в резерв?
Krass - майстор
Схемата е двойна секционирана 110kV. Секционникът е между полета 110 и 220kV и го няма на схемата. В 20 и 10 kV под U е само едната шина.
ky-kyy - майстор
Ха :) Как ме върнахте години назад, когато и аз работех в подстанция...Беше в открит рудник, където кабелите захранващи багерите седяха на земята и ги газеха фадроми и булдозери...Рекорда ми, за 12 часово дежурство е 62 аварийни изключвания, а някои колеги имаха повече. Като се има предвид, че на 3 тежки се сменя маслото на прекъсвача, смятайте за какъв кошмар иде реч..
Понеже темата е за абсурди. ще споделя, как нашите аварийци, откриваха къде е избил кабела.Просто откачаха от касата кабела, вързваха с болт трите фази на късо и искаха проба от подстанцията...Където е бил пробива в изолацията на кабела излизаше огън/особено вечер, беше много ефектно/ и после лесно отстраняваха аварията.....А какво ставаше при нас, в подстанцията, мисля, че всеки ще се сети.....То там се научих и да псувам де.... :lol:

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: