Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
по скоро са го поляли с вода
valentino76bs - майстор
zz_stefanov написа:
]
Девиатора да не е вързан по забранената схема дето фазата и нулата са събрани наблозко в ключа. Тогава нищо не зависи от марката. :)
viewtopic.php?t=35414#p369405
Не!Махнах го,не се използва!Абе то имаше някакво удължаване на кабелите защото пред съществуваща конзола в старата стена са сложили гипс картон и за новата кутия не им стигнали кабели и ги удължили!Една клема ваго и чао!
moimoimoi написа:
по скоро са го поляли с вода
Е то там вода няма.
Последна промяна от valentino76bs на ср фев 17, 2016 8:30 pm, променено общо 2 пъти.
mironcho - специалист
Предполагам, че проблема е в: "4 лум.лампи/дросели/ 60/60 с по 4 пури!" - калпавите ключове не издължат, свестните - известно време (прегарят пъпките или направо залепват).
От опит, качествен обикновен ключ включва нормално 3 тела 2х36W, а в случая са 4 х 4х18W.
valentino76bs - майстор
По принцип вкл./изкл. е проблемно а този не се използва а другия където се използва постоянно е здрав!

И това от днес 2ет. къща ,1/3 от болтовете разхлабени един от горе на мостовете въобще не завит. За нулите кой ги знае къде са и как са свързани. И най важното свалих всички предпазители и бойлера остана включен.За другите неща относно монтажа няма да говоря.
Обаче тука виновен е собственика някой си бай Гошо го правил дет не бил ел. ми някакъв...
Прикачен файл:
DSC_0174.jpg
Chefo77 - майстор
Те това е качеството на кабела, който закупих преди 6-7 месеца от една верига магазини. За 10 години единственото, което дефектира по този бойлер, са тези кабелчета - готови, сглобени. Смених ги лятото, днес резултатът е такъв. Вижда се и марката. Че покрай тях смених и ключа.
Прикачен файл:
P1170933.JPG
hidrazin - майстор
В тези случаи проблемът тръгва основно от калпавия турски ключ.
Не прави добра връзка и започват да пекат изводите на ключът.
Температурата се предава на кабелните обувки и от тяхното недопустимо загряване се окислява кабела.
Понякога проблем са и самите кабелни обувки - взеха да ги правят от калпав, евтин матриал.
Но тези ключове са пълна отврат.
:partyman:
Chefo77 - майстор
Чакай чакай. Ключът си беше перфектен, когато сменях оригиналните кабели. Последните бяха нагорели горе, при връзките с нагревателя. Сега, само за 6-7 месеца, успяха да се стопят и в двата си края, като в долния ме принудиха да сменя и ключа. Как така калпавия турски ключ кара кабела да нагори в отсрещния край, остава загадка. Как така калпавия турски ключ нямаше проблеми с оригиналните кабели 10 години, а само за 6 месеца каталяса. Това, което виждат на празните клеми, е стопената изолация на старите кабели - ключът е наобратно.
А при монтажа изрично съм пришкурил клемите и съм проверил дали връзката е станала достатъчно здраво.
hidrazin - майстор
:? Беш ли маа му. Възможно е просто аз да не съм срещал точно такъв кахър.
Е то тогава кабела трябва да е от някакъв незнаен матриал.
:partyman:
jekasus - майстор
Лабави клеми - "лоша връзка", нагряване и всичко си идва по местата (в боклука) :-D
И бойлера работи на колкото може по-висока температура :-D
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
А при монтажа изрично съм пришкурил клемите и съм проверил дали връзката е станала достатъчно здраво.
ЧЕФО, има 20А ключове за бойлер, които не са с кабелни обувки, а с клема с винтче. Позволява ти да монтираш проводник директно за тях. Възползвай се от тях и разкарай всичките кабелни обувки. Или си направи сам парчета кабел с кабелни обувки. Клещичките за кабелни обувки, след това ги стискаш, след това и запояваш проводника. Не знам кой е тоя, който си купува готови кримпнати кабели, аз пари за глупости не давам и проблеми с ключове и кабели на бойлера нямам.
И според мен, тия кабели НЕКАДЪРНО са кримпнати. Едното като го гледам(по прогорялото) се държи проводника само за задната част на обувката, дето би трябвало да служи да укрепва проводника, не да подсигурява електрически контакт. Отпреде въобще не виждам да е свързана. Никога не оставям кабелни обувки, без да ги запоявам. :)

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: