Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Chefo77 - майстор
Тинки, АЗ си купувам готови кримпнати кабели с кабелни обувки. Проблем ли има? След като ги продават, значи ги купуват и не съм единствен. В бойлера всички са такива още от завода, както е и с ключ с крачета. Подозирам, че този бойлер са го проектирали хора, които малко повече разбират и от мен, и от теб, така че предпочитам да си го ползвам във вид максимално близък до оригиналния. Мислиш ли, че не мога да си направя сам кабели с обувки?
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
...Проблем ли има?
Аз нямам проблем. Ти имаш. А като гледам, обувката не е кримпната правилно и се държи на косъм. Да, проблем имаш. Ти, не аз. Моят бойлер работи и не гори. Дори съм толкова тъп да го презастраховам навремето с 4mm2 кабел.
Chefo77 - майстор
Ами не виждаш нищо, това са кабелите и ключа, които махнах. Новите са съвсем различни. Но няма значение - важното е да се изходиш (изкажеш) по въпроса критично. Трябвало е да се родиш жена, белким имаш оправдание като станеш тъща/свекърва.
Пък аз съм се застраховал достатъчно, като не само съм сложил 4 мм кабел до бойлера, ами и в цялата къща съм сменил инсталацията с трижилна и ДТЗ. Имам някакъв спомен, че един виден форумен електротехник не му се занимаваше да подменя и още кара с 1,5 квадрата двужилка. Но за сметка на това ръси акъл. Ти познаваш ли го тоя образ?
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Ами не виждаш нищо, това са кабелите и ключа, които махнах.
Казвам, че кабелите, които си махнал, са кримпнати зле и неправилно. Ако новите си ги купувал от същото място, напълно е възможно и те да са на тоя хал. А аз никъде нямам вече 1.5mm2.
Chefo77 - майстор
Аз не съм идиот да купувам от едно и също място един и същи продукт 2 пъти след като съм недоволен от първия. Този път кабелите са от ЕКОМ, не от кварталната железария. Ако и там не знаят какви трябва да са кабелите, значи не трябва да ги има като търговци. Взех силиконови, цветни, доста дебелички. И взех от по-скъпите, не съм циция. Цели 2.40 лева броих за двата :) :)
jekasus - майстор
toolegittoquit написа:
А аз никъде нямам вече 1.5mm2.
И на осветление също?
toolegittoquit - майстор
jekasus написа:
И на осветление също?
За захранване на електроуреди.
hidrazin - майстор
Абе Крас, това нищо не е. Я виж как се краде от 110kV и какви "щанги" използват. :lol:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3YX53PyeRl4[/youtube]

:partyman:
kozl - майстор
Chefo77 написа:
Тинки, АЗ си купувам готови кримпнати кабели с кабелни обувки. Проблем ли има? След като ги продават, значи ги купуват и не съм единствен. В бойлера всички са такива още от завода, както е и с ключ с крачета. Подозирам, че този бойлер са го проектирали хора, които малко повече разбират и от мен, и от теб, така че предпочитам да си го ползвам във вид максимално близък до оригиналния. Мислиш ли, че не мога да си направя сам кабели с обувки?
Много неща се продават. Някои заслужават, други не стават.
Явно малко сме калайджиите ама и аз подобно на Тинки първо запоявам и после кримпвам. Разклонителите сам си правя и им калайдисвам жицата при захвата.

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: