Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kuger - майстор
kozl написа:
Много неща се продават. Някои заслужават, други не стават.
Явно малко сме калайджиите ама и аз подобно на Тинки първо запоявам и после кримпвам. Разклонителите сам си правя и им калайдисвам жицата при захвата.
И повреждаш спойката. По-добре е обратно.
toolegittoquit - майстор
kozl написа:
Явно малко сме калайджиите ама и аз подобно на Тинки първо запоявам и после кримпвам.
Аз първо кримпвам, после запоявам. На разклонителите и аз калайдисвам.
valentino76bs - майстор
Chefo77 написа:
Те това е качеството на кабела, който закупих преди 6-7 месеца от една верига магазини. За 10 години единственото, което дефектира по този бойлер, са тези кабелчета - готови, сглобени.
Преди малко ми се обади един приятел да му сложа ключа на бойлера, че имал квартиранти и като си тръгнали му откраднали ключа заедно с кабелите и си вземал готови кабели с обувки .Емиии то ясно от къде става така, обувките са калпави и меки аз като купувам ги мъча да ги огъна и тогава купувам а тез олеле мале.... стискам ,слагам и малко да ги мръдна и се разхлабват та така ,че там търси причината...
DMN - майстор
valentino76bs написа:
.Емиии то ясно от къде става така, обувките са калпави и меки аз като купувам ги мъча да ги огъна и тогава купувам а тез олеле мале.... стискам ,слагам и малко да ги мръдна и се разхлабват та така ,че там търси причината...
Аз също нямам добро мнение за съединенията тип "кабелна обувка". Това за мен си е едно от най-калпавите и ненадеждни с времето съединения. Патил съм си от такива и то точно на бойлер(моя). И винаги си запоявам кабелната обувка към проводника. Проблемът обаче не се решава напълно, щото се получава с времето лоша връзка в самото съединение между мъжката и женската кабелна обувка(най-вече там).
Не знам какъв допустим номинален ток се дава на този тип връзка, но при по-големи токове да речем 10-16А не се представя добре с времето и започва яко да грее, и да опича проводника.
Krass - майстор
"Очень громкий Ба-БаХ" :lol:
kozl - майстор
kuger написа:
kozl написа:
Много неща се продават. Някои заслужават, други не стават.
Явно малко сме калайджиите ама и аз подобно на Тинки първо запоявам и после кримпвам. Разклонителите сам си правя и им калайдисвам жицата при захвата.
И повреждаш спойката. По-добре е обратно.
Да така е. По някой път след кримпване нагрявам оттново, но не всеки път и все пак рекламации няма.
Аве убавите работи сакат повече грижи :|
zz_stefanov - майстор
Chefo77 написа:
Тинки, АЗ си купувам готови кримпнати кабели с кабелни обувки. Проблем ли има? След като ги продават, значи ги купуват и не съм единствен. В бойлера всички са такива още от завода, както е и с ключ с крачета. Подозирам, че този бойлер са го проектирали хора, които малко повече разбират и от мен, и от теб, така че предпочитам да си го ползвам във вид максимално близък до оригиналния. Мислиш ли, че не мога да си направя сам кабели с обувки?
Аз пък подозирам, че са го проектирали икономисти от ВИНС във Варна (За елдомските ми е приказката), кабелите са тънки клемите меки, на всичките след петата година им горят кабелите или най малко са спечени. Трябва да се притягат обувките, ама по често се налага смяна с нови кабели. Та вече съм се приготвил за новия туристически сезон с новички кремпнати от мен :)
fikata - майстор
Приятел живее в блок строен през 80-те години. Плащат си на професионален домоуправител да се грижи за тях. Имали проблем със стълбищното осветление. Домоуправителят им пратил "квалифицирани " електротехници от фирма да решат проблема. Установили, че се губи нулата към бутоните. Наковали открито звънчев проводник с телефонни скобички от една разкл.кутия към друга. Някъде около 5 метра. Заварих ги когато вече правеха проба.
Плахо им казах,че е недопустимо с такъв проводник да се изпълнява открита инсталация за това напрежение.
Съжалявам за което, защото попаднах на много учени специалисти.И те ме затапиха с една мъдра мисъл на Мао : "Не е важно цвета на котката, важното е лови мишки"
Та гракнаха и двамата, че и този проводник върши работа, а пък аз да си гледам работата.
Вече не е рядкост човек да попадне на такива "фирмаджии" - горди представители на професията. :-D
Krass - майстор
Прикачен файл:
19a12c2c-2fc3-43e6-835e-561fb15a602b.jpg
19a12c2c-2fc3-43e6-835e-561fb15a602b.jpg (96.5 KиБ) Видяна 1228 пъти

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: