slavkovrr написа:...която свързах към контак които е с двупроводников кабел и нулата я свързах към крачетата за заземяване на контакта!!Не е много ясно, но доколкото разбирам кабела на разклонителя е с две жила.
А за какво ДТЗ става дума

slavkovrr написа:...която свързах към контак които е с двупроводников кабел и нулата я свързах към крачетата за заземяване на контакта!!Не е много ясно, но доколкото разбирам кабела на разклонителя е с две жила.
slavkovrr написа:Благодаря на всички които се включиха по темата!Бате, това е дето му викат двоен/троен.../ контакт, а ти му викаш тип разклонител .В една дупка на стената/специалистите й викат конзола/ дето стърчат две жици пъхаш нещо в което можеш да включиш един,два или три щепсела.Та от една от тези стърчащи жици с фазомер разбираш коя не свети.Свързваш я на една клема на този контакт и скъса жица от нея правиш връзка към стърчащите крачета.Има контакти, които с подгъване на една пластина можеш да направиш тази връзка.Зависи дали твоя контакт има такава опция. Другата стърчаща жица, дето свети на фазомера е свързваш на другата клема на контакта.На края след като си сглобил и монтирал двойния/тройния ...контакт/ и си му пуснал захранването от бушона/автоматичния предпазител/ пак проверяваш с фазомера дали не ти свети на с стърчащите крачета, а свети само на една дупка на всеки контакт..
Първо да кажа че това е контакт тип разклонител! Другото е че пробвах със завъртане на щепсела в контакта, но тогава на фурната не и тръгва часовника или по-точно цялата електроника не свети!
Сега ще направя подробни снимки ,както и свързването в контакта!
slavkovrr написа:Фика, понеже за сега не мога да кача снимките, да те питам, ако може?Нормално е на този проводник от инсталацията,определен като нула, изолацията да му се зачисти на по голяма дължина,така че с този проводник да се свърже клемата на контакта и с него без да се прекъсва да се направи и свързването с винтчето на занулителните пластини..
Тая жица дето не свети (както ти и казваш), а аз и казвам нула ( 0 ), първо съм я вързал към крачето и после продължава към клемата за нулата! Дали има някакво значение? Мисля си дали не е там проблема?
А може и някой друг да даде мнение
slavkovrr написа:Фика, понеже за сега не мога да кача снимките, да те питам, ако може?При двупроводна инсталация това е правилното свързване, нулевия проводник първо има защитна функция.
Тая жица дето не свети (както ти и казваш), а аз и казвам нула ( 0 ), първо съм я вързал към крачето и после продължава към клемата за нулата! Дали има някакво значение? Мисля си дали не е там проблема?
А може и някой друг да даде мнение
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: