• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lenko71 - специалист
slavkovrr написа:
...която свързах към контак които е с двупроводников кабел и нулата я свързах към крачетата за заземяване на контакта!!
Не е много ясно, но доколкото разбирам кабела на разклонителя е с две жила.
sasooooooooo - "специалист"
Май контакта в стената е офазен.
А за какво ДТЗ става дума :?
John - специалист
Завърти щепсела и провери пак.
slavkovrr - напреднал
Благодаря на всички които се включиха по темата!
Първо да кажа че това е контакт тип разклонител! Другото е че пробвах със завъртане на щепсела в контакта, но тогава на фурната не и тръгва часовника или по-точно цялата електроника не свети!
Сега ще направя подробни снимки ,както и свързването в контакта!
:?
fikata - майстор
slavkovrr написа:
Благодаря на всички които се включиха по темата!
Първо да кажа че това е контакт тип разклонител! Другото е че пробвах със завъртане на щепсела в контакта, но тогава на фурната не и тръгва часовника или по-точно цялата електроника не свети!
Сега ще направя подробни снимки ,както и свързването в контакта!
:?
Бате, това е дето му викат двоен/троен.../ контакт, а ти му викаш тип разклонител .В една дупка на стената/специалистите й викат конзола/ дето стърчат две жици пъхаш нещо в което можеш да включиш един,два или три щепсела.Та от една от тези стърчащи жици с фазомер разбираш коя не свети.Свързваш я на една клема на този контакт и скъса жица от нея правиш връзка към стърчащите крачета.Има контакти, които с подгъване на една пластина можеш да направиш тази връзка.Зависи дали твоя контакт има такава опция. Другата стърчаща жица, дето свети на фазомера е свързваш на другата клема на контакта.На края след като си сглобил и монтирал двойния/тройния ...контакт/ и си му пуснал захранването от бушона/автоматичния предпазител/ пак проверяваш с фазомера дали не ти свети на с стърчащите крачета, а свети само на една дупка на всеки контакт..
Включваш щепсела и пак с фазомера проверяваш дали свети на корпуса на включения уред. Ако не свети -добре.Ако свети пак започваш да четеш от начало това, което съм написал...
Сериала има и друга серия,т.е. хипотеза.Нали гадаеме.Ако действително ползваш разклонител включен в контакт,може би този контакт не е занулен.Тогава, ако в този разклонител имаш ключен уред,който е офазен и на стърчащите занулителни пластини ще имаш фаза, която ще ти се явява на всеки корпус, включен с щепсел в този разклонител..
Последна промяна от fikata на пон окт 04, 2010 4:49 pm, променено общо 1 път.
slavkovrr - напреднал
Фика , браво братле, много точно си го описал! :) Съжалявам , но се поправих, не е баш разклонител ,а си е контакт (понеже използвах тяло на разклонител-нейсе) с четири разклонения!!
Точно така съм го свързал както Ти си обяснил.Днес извадих всички щепсели от контакта, меря и на крачетата няма ток (леко светене на фазомера)! Като в ключа уредите (фурната и плота), на крачетата по-точно крачетата на щепселите има лек ток!Пипам и отдолу на керамичния плот (вижда се леко отдолу м/у фурната) пак има лек ток, а при допир с фурнана се усеща - леки тръпки!
Направих снимки, но за съжаление не можах да ги кача, защото немога да си сваля програмата, за намаляване на размера!Тази програма е дадена тука в сайта,където се обяснява за качването на снимки, Но за сега не се справих, а ще трябва!
Още един път-Благодаря!!
slavkovrr - напреднал
Фика, понеже за сега не мога да кача снимките, да те питам, ако може?
Тая жица дето не свети (както ти и казваш), а аз и казвам нула ( 0 ), първо съм я вързал към крачето и после продължава към клемата за нулата! Дали има някакво значение? Мисля си дали не е там проблема?
А може и някой друг да даде мнение :?
8180 - майстор
slavkovrr написа:
Другото е че пробвах със завъртане на щепсела в контакта, но тогава на фурната не и тръгва часовника или по-точно цялата електроника не свети!
Това за мен е доста притеснително!!
Без тази фурна как се държат др. уреди? Колко и какви са като мощност?
fikata - майстор
slavkovrr написа:
Тая жица дето не свети (както ти и казваш), а аз и казвам нула ( 0 ), първо съм я вързал към крачето и после продължава към клемата за нулата! Дали има някакво значение? Мисля си дали не е там проблема?
Нормално е на този проводник от инсталацията,определен като нула, изолацията да му се зачисти на по голяма дължина,така че с този проводник да се свърже клемата на контакта и с него без да се прекъсва да се направи и свързването с винтчето на занулителните пластини..
blv - специалист
slavkovrr написа:
При двупроводна инсталация това е правилното свързване, нулевия проводник първо има защитна функция.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "За нулевия проводник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: