• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 40
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivanovbg - майстор
Друго ми е интересно - защо ни карат да ги възстановяваме като са невъзстановими?

А пък кой ли ги прави? :?

А и аз понеже съм тъпо парче и обичам да смятам си правя следната сметка: В момента ако мрежата ни е натоварена с 3 гигавата значи невъзстановимия разход ще е 10140 лева на час или 243 360 лева на ден. Та по тази логика не може да са циганите виновни за това. Мъчи ме този въпрос - КОЙ го прави този разход?
zmiori - специалист
Онзи ден имаше изказване на един копук от ЕРП-тата и каза: ами от всичките тия такси и цени за нас остават само 17%. Сега резонния въпрос е кои бизнес има норма на печалба 17 процента?
Ако някой от вас се занимава с някакъв бизнес и в цената към клиента прасне и една точка невъзтановяеми разходи 1,5 -2 % как ли ще реагира?
Представям си Л. Ганев идва в къщи и ми прави оферта за парно и пише: котел толкова, тръби толкова, фитинги толкова, труд толкова и накрая ми прасне непредвидени разходи 1,5% върху всичко, дали няма да подгони офертата която излита от терасата на 6-тия етаж? Въпроса е риторичен.
Ганев извини ме ползвахте за пример щот си личи че си профи.
Chefo77 - майстор
ivanovbg написа:
А и аз понеже съм тъпо парче и обичам да смятам си правя следната сметка: В момента ако мрежата ни е натоварена с 3 гигавата значи невъзстановимия разход ще е 10140 лева на час или 243 360 лева на ден. Та по тази логика не може да са циганите виновни за това. Мъчи ме този въпрос - КОЙ го прави този разход?
Нали уж тези пари били заради ТЕЦ Марица Изток - дето ги били глобявали, за това, че не спазват екоизискванията и заради по-високата цена на тока от тях ...
lov - майстор
И за мен е пределно ясно че електромера си мери независимо от напрежението. Всъщност измерванията са ми професия и нарочно не се включих до сега в темата.
Относно отчитането. След данданията около тяхното решение да си отчитат на тримесичие в началото минаваха редовно. И след това почнаха да пропускат тихомълком по някой път. нарочно съм оставял белег да видя дали е отваряно таблото ама не. Та така се получи и за декември хем че по дълъг период излезе и ако са си пестили реалното отчитане за декември и сега с уравняването на някой му излиза на нагорнище сметката
preslav - майстор
ivanovbg написа:
preslav написа:
dobcho_vn написа:
5 страници само чеса и мерене.Нищо друго ! Един го каза по-горе ама, ви не та не !
Помните ли с колко скочи тока на 01.07.12 год. ? А ? Не помните ? Ми средно с 14 % !!! Като за трите ЕРП-та разликите са пренебрежимо малки ! И така лятото кеф, консумация никва, скара бира на корем ! Х.я си влизаше бавно и нежно, ама някой да е протестирал, а ? Не ! И сега след раязко набиване зимъска, когато е студено и консумираме повечко, всичко живо ревна.Еми ще реве, лятото като не се усети какъв му го готвят зимата, сега целия вътре ! Това е положението !
Ето на, онзи ден се прокрадна идеята и за сезонни цени на тока, познайте кога ще е най-висока, друга идея да се актуализира цената, при всяка нововъведена значителна мощност от ВЕИ, какво и да значи това и т.н..
Преди цената на тока с ДДС е била: Дневна 0.188544 лв. и Нощна 0.11574 лв.
Сега цената е: Дневна 0.216924 лв. и Нощна 0.1365 лв. пак с ДДС
Обявеното увеличение е 13% заради нововъведените ВЕИ, но увеличението е повече, при това на дневната енергия, но не заради ВЕИ, а заради новата компонента "Невъзстановяеми разходи".
Ако греша нека някой ме поправи, ако не греша нека всеки си помисли срещу кого и за какво протестира!
За мен стана ясно, че ниското напрежение не води до по-високи сметки - може би при тези, които се топлят на климатици да има някакво увеличение, но явно то е пренебрежимо малко в сравнение с надутата цена на тока, а кой я наду всеки сам да си отговори!
Абе вие да не сте мръднали или някой ви плаща да лъжете? :evil:
Я си сверете часовниците http://www.cez.bg/bg/tseni/tseni-na-el- ... avane.html
Гледайте за битови клиенти а не за стопански клиенти :evil:
То че ще стане - ще стане ако не хванем сопите и :axe:
Прочетох постовете до края, че се върнах да те уведомя, че не само съм мръднал ами и ми плащат за това. Цените, които съм посочил съм ги изкарал от фактурите си за Май 2012 и Декември 2012 - ЕНЕРГО-ПРО. Плащам по фактура, а не по сайт, още по-малко на ЧЕЗ, ама то затова станаха 6 страници писане без някой да закове пирона и да каже ЧЕЗ, ЕВН и ЕНЕРГО-ПРО са виновни за дебелите сметки САМО дотолкова, че са удължили отчетния период. Следствието е, че народецът пак ще прегори в един безсмислен протест, а главният виновник ще продължи да си разиграва коня с летни и зимни тарифи, с такса електромер, със за и против АЕЦ и т.н.
DMN - майстор
lov написа:
Относно отчитането. След данданията около тяхното решение да си отчитат на тримесичие в началото минаваха редовно. И след това почнаха да пропускат тихомълком по някой път. нарочно съм оставял белег да видя дали е отваряно таблото ама не. Та така се получи и за декември хем че по дълъг период излезе и ако са си пестили реалното отчитане за декември и сега с уравняването на някой му излиза на нагорнище сметката
Аз съм на същото мнение за високите сметки, логиката сочи на там. Иначе пак да повторя - защо в необитаемите жилища няма отчетен ток - ами на нищото какво да му уравняват. Явно трябва да си водим собствен месечен отчет в тефтера, да гледаме и това, което пише в сметките за ток и да видим какви разминавания се получават, разлика от ден-два в нашето засичане и тяхното не може да доведе до дубъл на сметките, явно наистина не минават редовно всеки месец някъде и пишат по спомени, и накрая уравняването(пък на нас във форума уравнението) ни излиза солено :)
ivanovbg - майстор
preslav написа:
Плащам по фактура, а не по сайт, още по-малко на ЧЕЗ, ама то затова станаха 6 страници писане без някой да закове пирона и да каже ЧЕЗ, ЕВН и ЕНЕРГО-ПРО са виновни за дебелите сметки САМО дотолкова, че са удължили отчетния период. Следствието е, че народецът пак ще прегори в един безсмислен протест, а главният виновник ще продължи да си разиграва коня с летни и зимни тарифи, с такса електромер, със за и против АЕЦ и т.н.
ЧЕЗ, ЕВН и ЕНЕРГО-ПРО НЕ са виновни. Виновни са малките ни дохода и затова ни се струва много, ама това защо и как си е друга бира.
Draganov - специалист
От сметка 90лв.,40лв се формират на база дневна/нощна тарифа,останалите 50лв. не зависят от тарифата.Тоест,ползата от дневната и нощната тарифи на практика е под 50%.
ivanovbg - майстор
Ако приемем една ръка за цяло, 50% от нея ...
preslav - майстор
Draganov написа:
От сметка 90лв.,40лв се формират на база дневна/нощна тарифа,останалите 50лв. не зависят от тарифата.Тоест,ползата от дневната и нощната тарифи на практика е под 50%.
Темата беше друга, но не мога да не реагирам на странностите, които се пишат тук. Фактурата за Декември е пред мен - от дневна/нощна са формирани 75.23 лв. от "други елементи" са 67.41 лв. от "другите елементи" най-много се товари сметката от "пренос ниско напрежение" - 33.01 лв. На кого да вярвам, на очите си или на приказките на тези, които твърдят, че сметките им са по-големи заради по-ниското напрежение?
Отново твърдя, че форумът и медиите не са място за получаване на образование, но информираният човек взема правилни решения и не се излага да приказва на аба. Нека бъдем коректни един към друг и да ценим собственото си време и времето на онези, които ще искат да се информират, а ще трябва да изчетат 6 страници празни приказки и накрая да са по-объркани отколкото информирани!
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 40

Тема "По-ниското напрежение "върти ли" по бързо електромера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: