• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 17
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Hoвoceлckи - майстор
GL78 написа:
Това последното не е от мен ( цитат ) ! Коментирайте него, а не мойте постове.
Ми добре е написано ... :-D
Прикачен файл:
за аматьори.jpg
за аматьори.jpg (97.45 KиБ) Видяна 1234 пъти
[/url]
Цъкни върху картинката за пълния текст
Andri01 - майстор
- Иванчо,вчера защо не беше на училище?
- Водих козата на пръч,госпожо.
- А баща ти не може ли?
- Може,но козата си иска пръч!
П.С.: Моля модератора да го премести,ако не съм улучил мястото / нали тъй се казва,от кОлтурна гледна точица/ :)
toolegittoquit - майстор
nikolov333 написа:
В общи линии проблема на човека е, че си прави ремонта стая по стая и в същото време живее там, така че ремонта на инсталацията му е проблемен понеже няма как да спре тока навсякъде и да работят на спокойствие 10 дни докато сменят инсталацията..да не говорим, че си е разход и цялата галимация..
Кък да няма бе? ПВВ-МБ1 3 жила се задържа с летвички, наковани за стената с пирончета, след това се мъцва с гипс. Монтират се конзолите с гипс, както и разклонителните кутии. Махат се летвичките. След измазването се връзва обратно към входната точка на помещението. Най-накрая се подменят кабелите от таблото до входа на конкретното помещение. Всичко става. Иска се желание. И цената не е фактор. Едно помещение като кабели, кутии и ключове може да се направи за 50-тина лева. Кабели от Елкабел, контакти и ключове Гюнсан, разклонителни кутии и конзоли от 15 стотинки бройката. След като се приключи по стаите, сменя се таблото.
GL78 написа:
И още: за да не се получават лъжливи сработвания, добре е да се избягват практики в духа на прокарване на мостови кабели, заковани с пирончета и после замазани в гипсова мазилка.
Мостовакът не е виновен. Не трябва да се кове през кабела обаче. Това е проблема, не мостовака.
И друго - като се прави нова инсталация, да се предвидят и кабели и излази за допълнителни консуматори, които се предвижда/има възможност да се сложат. Например климатици.
nikolov333 - майстор
Ти дай човек в София дето ще я свърши както трябва и кажи обща цена..не ги смятай така"виртуално"стаите по 50лв...
Последна промяна от nikolov333 на чет мар 17, 2016 4:48 pm, променено общо 1 път.
ptankov - специалист
nikolov333 написа:
Ти дай човек в София дето ще я свърши както трябва и кажи обща цена..не ги смятай така"виртуално"стаите по 50лв. #-o
Николов, благодаря ти за загрижеността, но намерих човек. Ще пиша после като станат нещата.
GL78 - специалист
Andri01 написа:
- Иванчо,вчера защо не беше на училище?
- Водих козата на пръч,госпожо.
- А баща ти не може ли?
- Може,но козата си иска пръч!
П.С.: Моля модератора да го премести,ако не съм улучил мястото / нали тъй се казва,от кОлтурна гледна точица/ :)
хидра,къде ще върже 3-я проводник? Блока е от 89г.и определено няма отделно заземление! Е,ако го върже на "0"-та,става ,ама фалшиво!!! Живял съм такъв блок до преди няколко години! Ко се правиш на интересен?? :?---познато ли ти е---
GL78 - специалист
toolegittoquit написа:
nikolov333 написа:
В общи линии проблема на човека е, че си прави ремонта стая по стая и в същото време живее там, така че ремонта на инсталацията му е проблемен понеже няма как да спре тока навсякъде и да работят на спокойствие 10 дни докато сменят инсталацията..да не говорим, че си е разход и цялата галимация..
Кък да няма бе? ПВВ-МБ1 3 жила се задържа с летвички, наковани за стената с пирончета, след това се мъцва с гипс. Монтират се конзолите с гипс, както и разклонителните кутии. Махат се летвичките. След измазването се връзва обратно към входната точка на помещението. Най-накрая се подменят кабелите от таблото до входа на конкретното помещение. Всичко става. Иска се желание. И цената не е фактор. Едно помещение като кабели, кутии и ключове може да се направи за 50-тина лева. Кабели от Елкабел, контакти и ключове Гюнсан, разклонителни кутии и конзоли от 15 стотинки бройката. След като се приключи по стаите, сменя се таблото.
GL78 написа:
И още: за да не се получават лъжливи сработвания, добре е да се избягват практики в духа на прокарване на мостови кабели, заковани с пирончета и после замазани в гипсова мазилка.
Мостовакът не е виновен. Не трябва да се кове през кабела обаче. Това е проблема, не мостовака.
И друго - като се прави нова инсталация, да се предвидят и кабели и излази за допълнителни консуматори, които се предвижда/има възможност да се сложат. Например климатици.
Това не съм го писал аз- цитат от статия или как там се казва е. Мостовака го кова с пирони, но не докрай. Като стегне гипса леко вадя пироните с клещи
toolegittoquit - майстор
GL78 написа:
Мостовака го кова с пирони...
Абеее, вие кога ще се научите, че през кабел не се кове! Абе не се кове шибаният кабел с пирони бе! :x
GL78 написа:
хидра,къде ще върже 3-я проводник? Блока е от 89г.и определено няма отделно заземление! Е,ако го върже на "0"-та,става ,ама фалшиво!!!
Фалшиво няма. 3-тият проводник е и за ДТЗ.
GL78 - специалист
Не кова мостовака, закрепвам го докато стегне гипса с дълги и тънички пирони-после пироните ги вадя
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 17

Тема "Има ли смисъл да си подменям инсталацията с трижилна?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: