• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 16
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zdravcho - специалист
sinfon написа:
Здравей! Светлината на един отоплителен уред е някъде 2-3% от мощността му. Останалите 98% - топли. Ефективност на уред с реотан винаги е там. От там конвекторите с нищо не са по-ефективни от Лъч1.
Здрасти. Звучиш като дървен професор, който в момента е извадил от контекста някаква научна постановка от някой учебник и я изтипоса тук. Лично за мен грешиш, но нито ми се пише (че много има за обясняване) нито имам желание да ти казвам къде грешиш.
sinfon - специалист
zdravcho написа:
Здрасти. Звучиш като дървен професор, който в момента е извадил от контекста някаква научна постановка от някой учебник и я изтипоса тук. Лично за мен грешиш, но нито ми се пише (че много има за обясняване) нито имам желание да ти казвам къде грешиш.
Какво има в конвектора? Нагревател. Нагревателят е близък до идеалния резистор. Какво прави идеален резистор? Грее. Няма значение къде и под каква форма е нагревателя, консумацията на ток като удариш чертата ще е практически еднаква. :) По тази причина и 2 киловата конвектор ще топли практически колкото Лъч1 и ще харчи практически колкото Лъч1. Предмети ли, въздух ли ще топлиш, инфрачервено ли - няма значение голямо. :)
Вярвай ми, не съм я изтипосал от учебник и съм проучил доста ефективността на нажежаемите осветителни тела.
djendov - специалист
Започвам първо с: Прочетох 1-ва, 2-ра и последната страница. То незнак какви нерви трябва да има човек, да мине през всичко :)

Може някой вече да го е споменал в междинните страници, ама айде стига сте били такива физици, ами бъдете и съпрузи!
Вероятно всички от вас имат жени, така че не ги забравяйте в опитните си постановки :)
Много е лесно този бойлер цял ден да работи(не само сметнатите 7 часа на ден)!
Моята жена отива в кухнята, пуска водата, чака да дойде вряла вода и тогава почва да си мие ръцете/чиниите.
Това се случва 1500-2000 пъти на ден. Времето между ползванията е достатъчно да стопли хубаво избата и да изстуди хубаво водата.
Така в бойлера доста честичко, въпреки, че по малко, влиза стдена вода и той..прави това за което му се плащат едни 90лв на месец.
Аз вкъщи плащам 5 кубика топла вода и 5 студена. В кухнята смесителя е от тоя тип дето са с една ръчка. Даже и лятото всеки вдига ръчката нагоре, тръгва вода 50топла/50студена. Така хем си мием ръцете със стдена вода, хем с топлата си имам стенно водово отопление по средата на лятото...

Ако избата е под къщата, енергията не е напълно загубена. По този начин си топлиш сериозно избата, а тя топли пода на къщата...ето ти водно подово :)
Смятам, че проточен бойлер в кхнята ще изключи тези загуби. И задължително бягай в енергото да ти пуснат нощната, бойлера минава само на нощна тарифа и си готов!
zdravcho - специалист
... а площ на топлоотдаване, работна температура?
Junak - майстор
djendov написа:
Вероятно всички от вас имат жени, така че не ги забравяйте в опитните си постановки :)
E да, ама точно там няма...
djendov - специалист
Junak написа:
djendov написа:
E да, ама точно там няма...
Ама в къщата на автора има...
И още нещо: При мен бойлер няма. Сметките за ток са около 40лв (имам и нощна тарифа). Тези 40 лв са за телевизори, лаптопи, крушки, 1 хладилник, 1 пералня и 1 съдомиялна. Фурната почти не се ползва. Ти имаш 60лв отгоре за бойлер, аз имам 50-60 лв за топла вода към теца... Ако почнеш да топлиш бойлера само на нощна и не прахосваш топлото му в топлене на избата, може и да спестиш едни 20 лв на месец. Не забравяй, че проточните и те харчат. 8 киловата хич не са малко. 30 минути за денонощие да работи мивката, пак отива на 1лв на ден - 30лв на месец....
preslav - майстор
sinfon написа:
Основен акцент пада на бойлера очевидно. Уредът с най-голяма консумация - 2kW.
Не мога да тръгна да меря всеки консуматор по колко гори, всеки месец по един. Няма да свърша до другата година.
hidrazin написа:
Разбира се че kWh. Коригирано е. Благодаря за корекцията.
Няма корекции. Неграмотен веднъж, за резил цял живот. Хайде, хайде - пет минути срам-цял живот капитан! Не яж хората, че независимо от тона ти дадоха добри съвети!
Не знам защо, но въпреки всичките ти приказки тук си ми симпатичен - готов съм да ти услужа с едно ватметърче за месец, ако и други 2-3ма ти услужат след месец ще си на ясно коя е ламята в къщи. Дори ако обещаеш да си признаеш къде е бил ключът за бараката ще ти подаря такава джаджа за спомен.
За пример погледни темата на Лексус за загубата на вода от парното му - откри проблема без особена помощ от страна на форума, но благодари на всички и сега е запретнал ръкави да оправи чуждите бакии.
Много дъвка се издъвка и все повече се убеждавам, че ако си оправиш партидата ще ти се решат и проблемите с големите сметки. Питаш, ама не четеш отговорите - дадох ти пример с хамавата комшийка, която плащаше промишлен ток в жилището си, а на това ми мирише и твоята работа.
Проточният бойлер ще ти намали сметките през зимата, но твоите са високи и през лятото, от което би трябвало да ти светне някоя крушка била тя LED или с нажежаема жичка.
Обидно е, че потроших доста време да ти опиша подробно каква е ситуацията в КЪЩАта на моите приятели, но ти дори не си прочел, да не говорим, че една фактура да беше снимал всичко щеше да лъсне.
Хващай си оная работа и в понДРелник право в Енергото, носи си "натуралния" акт както ти каза Инфомар, лична карта и всичко, което ти дойде на ума, за да не ходиш 2 пъти!
Обещаното не е като завещаното, но ако си поискаш ватметърче ще ти го пратя.
sinfon - специалист
preslav написа:
..че една фактура да беше снимал всичко щеше да лъсне.
Хващай си оная работа и в понДРелник право в Енергото, носи си "натуралния" акт както ти каза Инфомар, лична карта и всичко, което ти дойде на ума, за да не ходиш 2 пъти!
511 киловатчаса, 193 нощна тарифа, останалото дневна. И двете "тарифи" са с една и съща стойност - 21 стотинки на киловат. Истината е, че и да имаше нощна, цената щеше да падне с 20лв на 80лв. Пак няма да стане 40лв.
Работата е там, че къщата, която описвам не е моя, не живея там, само съм помагал за нея. Тя е на родителите ми, които са живи и здрави, но не мога да накарам баща ми да отиде в ЕВН, за да подаде такова заявление. Навивам го от месеци, но упорството няма край - като не, не.
По-скоро не мога да се ориентирам.Има 2 групи хора - за които 100лв е нормално, въпреки че се топлят на парно или газ и такива, които твърдят че има сметки по 40лв. Не мога да проумея след като математиката е една, от къде е разликата.
За това мислех аз да се хвана, да им взема от тия проточните Елит, ами не делимано, да им го подаря, да им резна тръбата от банята, да сложа на първото удобно място спирателен кран и да не се ползва тая тръба повече.
djendov - специалист
Хаха туй за капитана и срама по мой адрес ли беше?

А до автора: не бъркай сметките, не сравнявай топлене на дърва и газ с топлене на бойлера. Ако аз не съм на тец и моята сметка щеше да е не 40, ами 80лв...ама това без да броя топленето на апартамента. Ако пусна и климатиците, сметката става 180лв. Ама мен ме топлят отвсякъде....
Стана много разточително, а възрастните щом са инати, да плащат като попове....проточния бойлер ще направи икономия, която да му изплати цената и инсталацията...едва ли повече :)
infomar
sinfon написа:
preslav написа:
..че една фактура да беше снимал всичко щеше да лъсне.
511 киловатчаса, 193 нощна тарифа, останалото дневна. И двете "тарифи" са с една и съща стойност - 21 стотинки на киловат. Истината е, че и да имаше нощна, цената щеше да падне с 20лв на 80лв. Пак няма да стане 40лв.
Работата е там, че къщата, която описвам не е моя, не живея там, само съм помагал за нея. Тя е на родителите ми, които са живи и здрави, но не мога да накарам баща ми да отиде в ЕВН, за да подаде такова заявление. Навивам го от месеци, но упорството няма край - като не, не.
По-скоро не мога да се ориентирам.Има 2 групи хора - за които 100лв е нормално, въпреки че се топлят на парно или газ и такива, които твърдят че има сметки по 40лв. Не мога да проумея след като математиката е една, от къде е разликата.
За това мислех аз да се хвана, да им взема от тия проточните Елит, ами не делимано, да им го подаря, да им резна тръбата от банята, да сложа на първото удобно място спирателен кран и да не се ползва тая тръба повече.

И аз вече се обърках и не разбирам какво искаш....

И моята сметка последна фактура е 541 киловата и платих за тях 103 лева... а ти си платил 100 лева... за мен е нормално и няма как да платя 40 лева на фона на това което харча....
Кажи сега какъв ти е проблема, че нещо не го виждам :? Почнах да се уморявам, а се считам за търпелив...

Темата ти е "Търся проточен бойлер под налягане, който да замести обикновен!" - е, предложихме ти, а ти пак недоволен....
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 16

Тема "Търся проточен бойлер под налягане, който да замести обикновен!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: