• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zz_stefanov - майстор
......
nikolov333 написа:
Иначе си дърпаш едни нови захранващи кабели до таблото ти директно от електромерното на входа ти и си свиркаш.. :-D
Да бъдем по-рациоанални, а? :wink:
Ми какво по рационално предложение очакваш. Захранващите ти проводници са надени по дължина, на инсталацията ви не са правени фактически нужните измервания и проверки (въпреки че е приета). Единствено изграждане на нова заземителна инсталация и прекарване на нови проводници ви е спасението. Иначе ви чакат тежки времена след, като тия връзки по дължината на проводниците правени от не знам си кой, след няколко години се отпуснат. Тогава ще има: измерих на контакта 400V, гръмнаха ми електрониките...
:)
arxd129 - специалист
zz_stefanov написа:
... тежки времена след, като тия връзки по дължината на проводниците ... се отпуснат. Тогава ще има: измерих на контакта 400V, гръмнаха ми електрониките...
Бихте ли обяснил, как отпуснатите връзки повишават напрежението (на контакта)? Благодаря предварително. :)
zz_stefanov - майстор
arxd129 написа:
zz_stefanov написа:
... тежки времена след, като тия връзки по дължината на проводниците ... се отпуснат. Тогава ще има: измерих на контакта 400V, гръмнаха ми електрониките...
Бихте ли обяснил, как отпуснатите връзки повишават напрежението (на контакта)? Благодаря предварително. :)
Ми като ти се разхлаби връзката на звездния център ще разбереш :)
FM STEREO - специалист
arxd129 написа:
Много лесно, като прекъсне общата нула на целият блок и земно няма на нулата в контакта ти идва фазата на която е съседът ти и се получава така че уредите ти са включени на 380V тъй като съседът ти е на друга фаза, не тази на която си ти! :partyman:
zz_stefanov - майстор
arxd129, прочетох само четири страници от темата и в тях беше пълно с рационални предложения на хората от форума, на които ти се противопоставяш. Че са ви прецакали с тая инсталация е ясно, но без пари по "направи си сам" и по единично няма да се оправи.
nikolov333 - майстор
Както казах и преди, в електротехниката нещата се решават с хардуерни методи. Например при мен от доста време имам проблем с входния трифазен автомат А1 преди електромера ми. Въпреки, че смених вложката с по-голям ампераж понеже беше 25А и автомата изключваше, като се натовари, но сложих 63А и продължи да изключва. Оказа се, че са разхлабени притискащите пластини на основата на едната от изходящите фази и грееха, което предизвикваше изключване на автомата. От както ги подмениха вече нямам такива проблеми. При мен инсталацията е подменена изцяло от външната касета на енергото, като направих и собствено повторно заземяване, обединено с PEN, на енергото в електромерното табло по системата TN-C-S.. Плюса ми е, че живея на първи етаж и касетата е под апартамента ми..
arxd129 - специалист
Да, де. Моите проблеми са ми малко, нали.
И ме натоварихте да решавам проблемите и на "ЧЕЗ", и на "Етажната собственост". Скоро очаквам да ме натоварите и с проблемите на "АЕЦ Козлодуй", на "ТЕЦ Марица изток 2". Че даже и на "Мини Марица изток" (щото ако спрат да добиват кюмур - "ТЕЦ 2" ще спре. И в блока ми няма да има ток.)
zz_stefanov написа:
Иначе ви чакат тежки времена след, като тия връзки по дължината на проводниците правени от не знам си кой, след няколко години се отпуснат. Тогава ще има: измерих на контакта 400V, гръмнаха ми електрониките...
zz_stefanov написа:
Ми като ти се разхлаби връзката на звездния център ще разбереш :)
Приятелю, zz_stefanov, заради отпуснатата връзка (между синия и ЖЗ кабел) в моята "нула", няма да се разхлаби връзката на звездния център. НЯМА!
Звездния център си е проблем на ЧЕЗ.
Има такава народна песен: "Не ми ли стигат моите... къде да дяна твоите "... Имам предвид, кахърите на ЧЕЗ.

FM STEREO написа:
Много лесно, като прекъсне общата нула на целият блок и земно няма на нулата в контакта ти идва фазата на която е съседът ти и се получава така че уредите ти са включени на 380V тъй като съседът ти е на друга фаза, не тази на която си ти!
Приятелю, FM STEREO, заради отпуснатата връзка (между синия и ЖЗ кабел) в моята "нула", няма да прекъсне общата нула на блока. Ако общата нула ще прекъсне някога - няма да е заради моята отпусната връзка (между синия и ЖЗ кабел).

А пък, когато, поради лакомията (пуста лакомия!) на калпави електричари (имам предвид онез, работили по инсталацията на блока ) в съчетания с всеобщата немърливост на "Етажната собственост", общата "нула" на блока рече да прекъсне - тогаз аз, в комбина с "Етажната собственост", ще плащаме на други електриари, мазачи, лаборатории и т.н. за да оправят инсталациите в блока.

Толкоз по проблемите на "звездния център" и "общата нула". Тези проблеми са друга... бира. Не казвам че не са важни. Но са друга бира.

Да се върнем на избора, който трябва да направя тези дни: Схемата на mironcho? Или ползване на новопрокараното с десет квадратов жз проводник ненадеждно PE? .... Или пък нек'ва комбинация... Или пък некаква друга идея... Мерене, смятане, преизмерване... Кой може да свърши нещо "НеПрезПръсти", нещо полезно и значещо. Като се имат предвид плетениците по елинсталацията в блока, разбира се. И да изкара едни пари, разбира се.
valentino76bs - майстор
Чудя се на някои хора тук как още участват в тази фейк клоунада!
zz_stefanov - майстор
Когато ги получиш тея 400V през водопровода през бойлера на комшията (защото ти е прекъснат твоя жълтозелен, който пък ти е нулев проводник) ще разбереш.
Искаш нещо да донадиш и ти и да си цар на положението. Хванете се ЕС и си оправете нещата. Иначе няма да стане.
Като ги разбираш много, не виждам какво питаш тук, действай кърпи.... :)
valentino76bs написа:
Чудя се на някои хора тук как още участват в тази фейк клоунада!
просто се опитвам да я спра, ама няма спиране. Той е пуснал още една дето е набъбнала за някакво си ДТЗ :)
kozl - майстор
arxd129 написа:
nikolov333 написа:
Иначе си дърпаш едни нови захранващи кабели до таблото ти директно от електромерното на входа ти и си свиркаш.. :-D
Да бъдем по-рациоанални, а? :wink:
E те тва е основата на проблема. В тая ел.инсталация гъмжи от "рационалност", а автора иска още по рационално :shock:
Изпълнителите рационално са кръстосали два проекта, още по рационално са омотали мрежа в плетеница от фира парчета кабели и "заземили" апартаментите с неземна "рационална" технология :shock:
Аз не проумявам как може един изпатил от рационалност да тражи още от същото :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Проследяване на зазидано "земно"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: