Тогава използваше парче вълнен плат и ебонитова пръчка (тогава нямаше много-много пластмаси).

Хайде довиждане! И да прочетеш онези книжки и учебници!

Прикачен файл
ср яну 31, 2024 7:17 pmivanovbg написа: Това е рисунка в разрез иначе представлява пластмасова тръба с два електрода през която минава солена вода. Нарисувал съм със светлосиньото част от водата дето минава по тръбата за по нагледно. Червеното и синьото са полюсите на магнита и съм нарисувал магнитните линии. Като ги пресича водата по тръбата, се създава потенциал на електродите който зависи от скоростта и посоката.Някой разработвал нещо ама ти пак не си разбрал каква е идеята. На + и - се подава някакво напрежение и протича ток.
ср яну 31, 2024 7:17 pmivanovbg написа: Това дето си дал по горе (за линка на руснака дето го тествал 3 години), магнита е в потока няма как да се получи никакъв ток щот водата се движи по посока на магнитните силови линии, а не ги пресича и няма как да произведе ток.Точно! Също като се получава и при твоите магнити - нищо и никъде не се индуктира.
ср яну 31, 2024 8:03 pmivanovbg написа: Трябва да имам по силен магнит, ще тествам водата с него и ще направя клипче.Не бе. Трябва ти:
ср яну 31, 2024 6:25 pmhidrazin написа: ivanovbg крайно време е да прочетеш някой учебник по Физика за 7-ми или 8-ми клас както и някоя книжка от сорта на "Основи на електротехниката".Демек да си попълниш “липсите”.
ср яну 31, 2024 9:45 pmТрифон П.Трифонов написа: Уклейка, загуби 85% от зрителете.Не знам как, аз съм за пенсия вече. Качи го ти щом си отворен.
Измисли по достъпен вариант за споделяне! Профил в Гугъл, youtube...
ср яну 31, 2024 9:47 pmivanovbg написа:Нямам зор, а и съм замагнитен към диванчето. Щом представяш нещо, трябва да се постараеш.ср яну 31, 2024 9:45 pmТрифон П.Трифонов написа: Уклейка, загуби 85% от зрителете.Не знам как, аз съм за пенсия вече. Качи го ти щом си отворен.
Измисли по достъпен вариант за споделяне! Профил в Гугъл, youtube...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: