• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 17
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivanovbg - майстор
Кака, с женските ръце какво ли не привличате. :-D
hidrazin - майстор
Ееееех, ivanovbg - този ефект ни го показваше учителката по физика 7-6-ми клас. Другарката Йовкова и още я помня.
Тогава използваше парче вълнен плат и ебонитова пръчка (тогава нямаше много-много пластмаси). :)

Хайде довиждане! И да прочетеш онези книжки и учебници!
:partyman:
ivanovbg - майстор
Знам бе, това бебъзик за Мамаму :-D

Иначе като работих в БАН 82ра година разработвахме и тествахме едни датчици за поток за токопроводими течности които да не влияят на скоростта и налягането на флуида. Не видяха бял свят защото бяха много зависими от различните концентрации и не можеха да се тарират за постоянно. Тока много играеше. Това е рисунка в разрез иначе представлява пластмасова тръба с два електрода през която минава солена вода. Нарисувал съм със светлосиньото част от водата дето минава по тръбата за по нагледно. Червеното и синьото са полюсите на магнита и съм нарисувал магнитните линии. Като ги пресича водата по тръбата, се създава потенциал на електродите който зависи от скоростта и посоката. Това дето си дал по горе (за линка на руснака дето го тествал 3 години), магнита е в потока няма как да се получи никакъв ток щот водата се движи по посока на магнитните силови линии, а не ги пресича и няма как да произведе ток.

Явно не си чел достатъчно физиката :-D

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (13.38 KиБ) Видяна 499 пъти
hidrazin - майстор
Пак двойки по физика и електротехника... Май ще ходиш на поправителен.
ср яну 31, 2024 7:17 pmivanovbg написа:
Това е рисунка в разрез иначе представлява пластмасова тръба с два електрода през която минава солена вода. Нарисувал съм със светлосиньото част от водата дето минава по тръбата за по нагледно. Червеното и синьото са полюсите на магнита и съм нарисувал магнитните линии. Като ги пресича водата по тръбата, се създава потенциал на електродите който зависи от скоростта и посоката.
Някой разработвал нещо ама ти пак не си разбрал каква е идеята. На + и - се подава някакво напрежение и протича ток.
Тока е основно по оная светлосинята линия - демек там тока е най-голям и тя се явява проводник в магнитно поле.
Когато течността е в покой, то и тока по синята линия не се променя.
Когато течността тръгне, тя се опитва да "отмести" синята линия - проводника.
От там се появява промяна на тока през електродите и промяната зависи от скоростта.
Иначе няма как да се появи потенциал на електродите само с протичане на течност.
И да, такъв датчик няма да работи коректно и ще се влияе от много неща.
ср яну 31, 2024 7:17 pmivanovbg написа:
Това дето си дал по горе (за линка на руснака дето го тествал 3 години), магнита е в потока няма как да се получи никакъв ток щот водата се движи по посока на магнитните силови линии, а не ги пресича и няма как да произведе ток.
Точно! Също като се получава и при твоите магнити - нищо и никъде не се индуктира. :-D
Утре да си купиш учебниците по физика!

Изображение
ivanovbg - майстор
Еми ти тествай и тогава говори, не е сложна постановката. Като пускаш ток променяш флуида. Аз навремето съм го тествал.

Не разбрах за магнитните бури. И те ли не действат на хората? Или натриевите йони във водата?

Трябва да имам по силен магнит, ще тествам водата с него и ще направя клипче.
hidrazin - майстор
ср яну 31, 2024 8:03 pmivanovbg написа:
Трябва да имам по силен магнит, ще тествам водата с него и ще направя клипче.
Не бе. Трябва ти:
ср яну 31, 2024 6:25 pmhidrazin написа:
ivanovbg крайно време е да прочетеш някой учебник по Физика за 7-ми или 8-ми клас както и някоя книжка от сорта на "Основи на електротехниката".
Демек да си попълниш “липсите”.
Ай ся първо това, па после с магиите…
P.S. Абе ти не е ли усещаш че ни четат не само няколко човека тука?
И не само сега ами ще го четат и години напред..
И ще ти четат … нещата?
P.S.2 Гугутко, утре ще ти направя неустоима “оферта”. :idea:
И трябва да приемеш. :shock:
ivanovbg - майстор
Шаранче, я обясни тогава новия ми клип. Забелязах, че на студената вода действа, на топлата не действа. Тоест в бойлера е престояла и е изгубила магнитните си свойства. Първото клипче е със смес и затова по малко се мърда водата. Качих го в пълния размер за по добро качество.

https://dox.abv.bg/download?id=5ece470d06# - Линк за сваляне
Уклейка, загуби 85% от зрителете.
Измисли по достъпен вариант за споделяне! Профил в Гугъл, youtube...
ivanovbg - майстор
ср яну 31, 2024 9:45 pmТрифон П.Трифонов написа:
Не знам как, аз съм за пенсия вече. Качи го ти щом си отворен.
ср яну 31, 2024 9:47 pmivanovbg написа:
ср яну 31, 2024 9:45 pmТрифон П.Трифонов написа:
Не знам как, аз съм за пенсия вече. Качи го ти щом си отворен.
Нямам зор, а и съм замагнитен към диванчето. Щом представяш нещо, трябва да се постараеш.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 17

Тема "Пералня и съдомиялна - много твърда вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: