• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 29
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
baretata_7_62 - специалист
Професионално
root666 - специалист
Таймер за 14.72 от Конрад и контактор за 12.10 от Кабелкомерс

Изображение
Последна промяна от root666 на ср мар 07, 2012 5:56 pm, променено общо 1 път.
baretata_7_62 - специалист
Как включваш бойлера, когато ти се наложи?
vk - специалист
root666, Дай модел на този таймер от Конрад? Изглежда ми добре - колко ампера ток може да комутира сам (без контактор)?
А този контактор Kanlux е май Полски - верно ли е ?
root666 - специалист
На таймера си има копче МАНУАЛ, което включва принудително. Бойлера се случва супер рядко да го включвам на дневна - веднъж на 1-2 месеца.

Модела на таймера е "Мейд ин чайна". Просто им казах електронен таймер за ДИН шина. Дават му да комутира 16 ампера, ама аз на приказки отдавна не вярвам.

Контактура верно е Канлукс, най-евтиния който успях да намеря, но бръмчи леко, дори и без товар, чува се като се приближиш на половин метър от него.
VLADO66 - майстор
Значи можело :) ,а народа дава луди пари за бойлери с цветомузика по тях =D>
root666 - специалист
По-напред в темата колегата 8180 беше писал за слагане на кондензатор за елиминиране на брума, къде се връзва тоя кондензатор и с какви параметри е?
bimbo - напреднал
qnass написа:
Купи един китайски таймер с контакт (струва около 7лв).Те са 24часови.Всяко зъбче от таймера отговаря на 15мин.Нагласи го например от23 до 5часа(напълно достатъчно време да загрее бойлера) Има една китайска фирма CHINT(отскоро са на нашия пазар) те имат модолни контактори 20А двуполюсни( големи са колкото автоматичен предпазител)Цената на такъв контактор е 13лв.Направи таймера да управлява бобината на контактора,а той отсвоя страна бойлера и мисля че няма да имаш проблеми.Продавам такива контактори и релета от 2 години и все още нама нито една рекламация.Успех!
само че има ампери и китайски ампери да не забравяме
zmiori - специалист
Тези таимери с "палчетата" са хубави ама имат един недостатък. Ако за някакъв период от време /примерно месец/ ти спре тока за общо 3-4 часа с толковаще ти "избяга" и времето на включване. Да не се окаже че включва на дневна вместо на нощна.
Моя е с часовник от тези дето ги монтират по ел таблата /малък/ с размери приблизително 8*8*8 см. и паралелно на него един ключ от осветление с друг дизаин до ключа на осветлението. Това за "принудително" включваме.
Вече 17-18 години работи без проблем. Всъщност се сещам за един проблем, сменил съм му 3 /три/ бойлера.
nikivd - специалист
root666 написа:
Попадна ми един часовник за ДИН шина:

Изображение

Изображение

Смятам да взема един такъв контактор http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... -2711-0032

Яасовника дали има батерия, за да я подменя?

Каква би била схемата на свързване с контактора?
Много добър часовник. Имам го от 10 години заедно с един много як контактор.
Никога не съм имал проблеми с тях. Ако искате яко реле вземете си контактор! Изображение Като го пробвах при включване на контактора подскачаше от масата. Няма опасност от залепване на контакторите. Аз съм свързал 4-те паралелно. 40А общо. (лошото е, че са малко скъпи- около 60лв.) Часовника е вечен. Батерията му държи 2 дена.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 29

Тема "Реле за време (таймер) за управление на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: