Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Krass - майстор
Аз не коментирам причината за късото. Дали е дръпнал разединител под товар или е гръмнал прекъсвача няма никакво значение. Случва се. Но тук нещо е тотално объркано. Уредбата няма действаща защита. А относно електроапаратурата, никога не съм виждал руски прекъсвач. Имаше чешки-шкода с издухване на дъгата,румънски,толбухински, немски SCI(изключително надежни). Всички вече са сменени с елегазови или вакуумни. Маслени почти не се виждат вече. А дори и едно тъпо реле да откаже, има други резервни защити. Тук няма такова нещо. И не сравнявайте Фукушима с Чернобил. Едното беше неизбежно, а другото нарочно.
GalinBelos - специалист
Е такова късо не бях виждал . Тая уредба или нямаше грам релейна защита или нямаше никакво оперативно напрежение по някаква причина . Руска му работа . И единия ел. монтьор имаше време да обиколи цялата уредба , ама не се сети да изключи ръчно прекъсвача на 110 на трафото . То такова късо и толкова продължително , трябваше да го хване даже някоя от дистанционните защити на захранващите изводи 110 .
Krass - майстор
GalinBelos написа:
Е такова късо не бях виждал . Тая уредба или нямаше грам релейна защита или нямаше никакво оперативно напрежение по някаква причина . Руска му работа . И единия ел. монтьор имаше време да обиколи цялата уредба , ама не се сети да изключи ръчно прекъсвача на 110 на трафото . То такова късо и толкова продължително , трябваше да го хване даже някоя от дистанционните защити на захранващите изводи 110 .
Точно затова говоря.Руска му работа .
antonioven - специалист
Чернобилската катастрофа е причинена от самонадеяните действия на персонала, но и този тип реактори е с тежки конструктивни недостатъци в системата за аварийно изключване.
Няколко години преди чернобил има подобен инцидент в АЕЦ Игналина със същият тип реактор.
А някой може ли да каже какви са тези 200 облъчени служители и замърсени подпочвени води
в АЕЦ Козлодуй описано тук
lov - майстор
Я остави това което е писано в уикито. Там всеки може да напише всико. Вижте колегите какви проблеми имат. :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=7fbBwBxYMwQ
Antonii - майстор
antonioven написа:
Чернобилската катастрофа е причинена от самонадеяните действия на персонала, но и този тип реактори е с тежки конструктивни недостатъци в системата за аварийно изключване.
Няколко години преди чернобил има подобен инцидент в АЕЦ Игналина със същият тип реактор.
А някой може ли да каже какви са тези 200 облъчени служители и замърсени подпочвени води
в АЕЦ Козлодуй описано тук
Този където го е съчинил неможе да каже, та вие очаквате някой друг да го направи.
valentino76bs - майстор
Прясно прясно от днес....
Бай мангау пак са изяви като хирург на 20KV кабел....обаче малко се е пооплашил явно.
Много бързо сработват тея защити в подстанциите... мамка му.
Прикачен файл:
Прикаченият файл DSC_0183.jpg вече не е достъпен
Прикачен файл:
DSC_0183.jpg
Прикачен файл:
DSC_0188.jpg
Прикачен файл:
DSC_0189.jpg
antonioven - специалист
Не са ли много на плитко тези 20kV кабели?
Krass - майстор
Един ден ще са изчезнали от лицето на земята и хлебарките и скорпионите, а тъмнозелените ще продължават да съществуват. Щом режат невзривени снаряди с флекс... :axe:
hidrazin - майстор
Krass написа:
Щом режат невзривени снаряди с флекс... :axe:
И къф е проблема с флекса? При леенето или екструдирането на бризантните ВВ се използват флегматизатори.
Например восък, парафин, стеарин, различни полимери и синтетични смоли.
Напоследък се използват и "капани за свободни радикали" като съполимери на винилацетат и полиетилен, съполимери на етил и бутил акрилат...
Ами вземи една шашка от лят тротил и се пробвай да я взривиш с огън, чук, рязане с ракета, гърмене с куршум от пистолет, Калашник ...
Ще я взривиш ама друг път. :-D
:partyman:

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: