Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
jekasus - майстор
kozl - майстор
Стенни платки :shock: Абсурд:
Контакта залепен за латекса :shock: Проводниците нема кой да ги дРъпа, нейсе.
А какво спестихме - копане на канал и запълване на канала. Стената шпакловка, вапцане. И ако шлайфиста е на неколко бири току виж, зашлайфал и проводниците :lol: Това сигурно се обезсмисля от цената на лентите :?
nick71 - специалист
Нали пак трябва да се шпаклова върху лентите,а и колкото и да шпакловаш пак ще издуват.............
lov - майстор
Пропускате една малка подробност. На запад на много места хората живеят под наем и дори един пирон да забиеш ще трябва да искаш разрешение от хазяина. За прокарване на друга инсталация и някакви кабели в стената просто забрави. Да не говорим че много от тези преградни стени са от типа пластер борд. Така поне се произнася на ингилизки. Меко казано някакъв панел санвич дето от макетен нож се плаши и няма как да вкопаваш никави кабели. Отделно всяко едно такова жилище се инспектира и всякакви основни изменения по ел. инсталацията са забранени. Можеш да подключваш допълнителни електроуреди само чрез тези контакти които са били проектирани.
А въпросния клип е само една реклама на възможностите на тези лентови проводници. Ако примерно ще слагам едно голямо огледало и от двете страни ще има лампи защо на не ползвам такъв лентов проводник. Даже няма и да ми се налага да го шпакловам.
nikolovvd - майстор
Широко ни е около врата на нас.
Питаш ли ги горките хамериканци как стоят на тъмно докато дойде електротехника да им смени изгорялата крушка.
Един съученик и той инженер го питам що не си смени сам крушката, а той ме обяви за луд. Щели да му анулират застраховката, ако го усетят, че пипа по инсталацията! :shock:
mobilis - специалист
Не можах да се стърпя да го снимам. Изпълнено по стандарт "ISO Бай Ганьо 2016" - 700 мл бутилка за вода.

Място на изпълнение - светофарна уредба в кв. Дружба/София, до пешеходна пътека (на височина около 70 см, лесен достъп на деца).

Код: Избери всички

Един съученик и той инженер го питам що не си смени сам крушката, а той ме обяви за луд. Щели да му анулират застраховката, ако го усетят, че пипа по инсталацията! :shock:
Същото е в Англия. Не можеш да барнеш нищо - нито по ВиК, нито по електро. Ел.печка с постоянна връзка нямаш право да закачиш. Вика се задължително техник с лиценз.

Прикачен файл

WP_20160912_002.jpg
kozl - майстор
Щъ стане тъй, че форума да изчезне или като немам лизенз за пикане, шъ требе некой лизцензиран да ми държи оная работа докато се източвам :lol:
mobilis - специалист
simplex написа:
mobilis написа:
Същото е в Англия. Не можеш да барнеш нищо - нито по ВиК, нито по електро. Ел.печка с постоянна връзка нямаш право да закачиш. Вика се задължително техник с лиценз.
И до къде го докараме така? Знаеш ли ако тук се въведе такова задължение какво ще стане? Картел на ел.техниците - смяна на крушка ще стане 100лв.
Дано не го въведат. За себе си смята, че разбирам. Завършил съм електротехникум (макар, че не си вадя хляба с това). Вкъщи цялата инсталация "од-до", съм си я направил сам.

Инфо от миналата година - искат 30 паунда да дойдат да закачат водата на пералнята. Разбираш ли - една врътка, работа за 10 мин, подписваш се на протокол. Явно е свързано със застраховките на имотите.
kozl - майстор
Пък и ако работят с наше качество - леле :wallbash:
a_stoev - майстор
Кучета и котки може, прасета не може?
Ся какво искате, има си законна мафия на адвокатите - колегия му казват, на проектантите - камара, на докторите, а майсторите да го духат, а?

По горе правилно се посочи, че вероятно е изискване на застрахователи и хазяи.

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: