• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
men79 - специалист
Каква утечка? Как да направя първо проверка на ключа? Иначе имам още една енергоспестяваща лампа в коридора и с нея е същото ... положението
pipilica - майстор
Провери всички лампи в жилището ти дали ключа прекъсва фазата, щото иначе енергоспестява-
щите лампи работят като фазомер.
Колегата има предвид да откачиш ключа от кабелите и да видиш дали ще мъждука лампата.
men79 - специалист
Без ток ли... дали ще мъждука?

Не може ли направо да спра тока от бушона и да видя, ако е така.......
pipilica - майстор
Не махай бушоните само откачи кабелите от ключа.
fikata - майстор
Дайте други идеи...
Купи си само една лампа от друг производител и я пробвай в коридора.

Щото в тази тема съветите заваляха като бисери:
"тези лампи работели като фазомер, разкачи ключа, или отвий бушоните и виж дали ще свети лампата и ..... утечка в ключа и....."
:? :-D
Последна промяна от fikata на вт яну 10, 2012 9:16 pm, променено общо 2 пъти.
men79 - специалист
Двете лампи са от различен производител ... в стаята и в коридора и на двете места го има проблема
lacezarasia - специалист
ключовете със светодиод ли са или с глим лампа? проблема за който ти говориш се среща много често. на мен ми се е случвало, но с глим лампа. оправя се или като откачиш глимката или с нови енергоспестяващи лампи които са за този вид ключ. щом имаш фаза и при изгасено и при пуснато захранване май не си изключил диодите (глимките) както трябва.
п.п. да не си с димери?
men79 - специалист
От далече съм ... от кж , иначе можеше някой да оправи гафовете допуснати от тия тъпаци.
men79 - специалист
Виж аз не ги различавам глим ли са или с димери ключовете . Просто реших да си взема ключове със лампички, за да може човек да се ориентира в тъмното къде е ключа. Иначе аз махнах от ключовете по една малка платчица имаше с лампичка и други два елемента.........
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 20

Тема "Компактни луминесцентни лампи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: