• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 40
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivanovbg - майстор
Еми трябва да се знае на база на какво се формират таксите. Една част са за поддръжка на системата - смяна кабели, трафопост, предпазители, електромери ... Други такси са за загубите по кабелите. Загубите са напълно нормални и не зависят от никого освен от закона на ОМА. При високото напрежение загубите са по малки и за това е по малка таксата.

Не мисля че ни цакат с тях. Освен с таксата за зелена енергия и таксата невъзстановими -глобите на тецовете. В края на краищата никой не ми плаща на мен глобите от КАТ да речем.

Тъпото е че повечето хора не стачкуват за по високи доходи, а всичко се изражда като протеста за цената на горивата. Ей затова ще сме си последни на опашката.
preslav - майстор
ivanovbg написа:
Тъпото е че повечето хора не стачкуват за по високи доходи, а всичко се изражда като протеста за цената на горивата. Ей затова ще сме си последни на опашката.
Ето тук се съгласих, но все си мисля, че форумът не е политически и затова няма да коментирам протестите. И все пак ако някой реши да излезе на протест е по-добре да знае защо и срещу кого протестира, а не просто така - тръгнала едната овца, казала беее, тръгнала и следващата, а накрая протестът се оказал "кух" защото и поводът и доводите му са кухи!
8180 - майстор
preslav написа:
Отново твърдя, че форумът и медиите не са място за получаване на образование, но информираният човек взема правилни решения и не се излага да приказва на аба.
Колега,
Съгласен с теб, НО:
Инфото е от днес и е от най-високо (по темата) ниво: :?
"Сред установените нарушения от страна на електроразпределителните дружества е подаването на електроенергия с ниско напрежение в някой от по-малките населени места в страната, което води до увеличаване на сметките за изразходвана енергия. Това заяви пред журналисти министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев на извънреден брифинг в министерството. "
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1764745
Ето и едно друго - доста официално, преди 2 дни. Същото каза и днес при Кулезич - не ми се търси, макар, като Матросов, да заложи живота си в буквален смисъл:
Сидеров упрекна ДКЕВР, че са подготвили проект за наредба, с която повишението на тока да е 3-4 пъти, вследствие на променливи разходи. „ДКЕВР, която трябва да регулира монополите всъщност играе за тях и ще позволява на тези монополи да повишават 3-4 пъти цените на тока, позовавайки се на какви ли не странични фактори",
http://news.ibox.bg/news/id_984052881
Та, за медиите, Форума и т.н. трябва сериозно да се замислим.
Не, че ги хваля (медии и Сидеров) - за чуваемостта ми е приказката. И по-горе го писах - създаването на страничен шум: Първо не кореспондира с физиката и Второ - приспива "здравия разум" и ЛИЧНИЯ дневен ред.
За първото примера ми е пряк, за второто - обратното - медийно насажданото - "Мани го тоя - луд - "световен конспиратор".
Не агитирам и не натрапвам свои изводи - най-добре е изводите да са лични, колкото и да Ви убеждават, че лично НЕ СТЕ компетентни. Дори в този Форум бихте намерили компетентни мнения, на които да се доверите и които да допълнят/сигнализират евентуални пропуски в знанията. :?
fbr - майстор
Министъра е некомпетентен, което си го знаем, но има вероятност някой да му подлага динена кора. Друго ми идва наум, че може откровено да си лъже, за да прехвърли топката към ЕРП-тата и ДКЕВР, с които не е в добри отношения.
hidrazin - майстор
Що бе хора? Някой да не е чувал глупости от министри или пък някой да им вярва? Аз на министър-председателя не вярвам та на тях ли? :lol:
:partyman:
preslav - майстор
8180 написа:
preslav написа:
Отново твърдя, че форумът и медиите не са място за получаване на образование, но информираният човек взема правилни решения и не се излага да приказва на аба.
Колега,
Съгласен с теб, НО:
Инфото е от днес и е от най-високо (по темата) ниво: :?
"Сред установените нарушения от страна на електроразпределителните дружества е подаването на електроенергия с ниско напрежение в някой от по-малките населени места в страната, което води до увеличаване на сметките за изразходвана енергия. Това заяви пред журналисти министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев на извънреден брифинг в министерството. "
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1764745
Ето и едно друго - доста официално, преди 2 дни. Същото каза и днес при Кулезич - не ми се търси, макар, като Матросов, да заложи живота си в буквален смисъл:
Сидеров упрекна ДКЕВР, че са подготвили проект за наредба, с която повишението на тока да е 3-4 пъти, вследствие на променливи разходи. „ДКЕВР, която трябва да регулира монополите всъщност играе за тях и ще позволява на тези монополи да повишават 3-4 пъти цените на тока, позовавайки се на какви ли не странични фактори",
http://news.ibox.bg/news/id_984052881
Та, за медиите, Форума и т.н. трябва сериозно да се замислим.
Не, че ги хваля (медии и Сидеров) - за чуваемостта ми е приказката. И по-горе го писах - създаването на страничен шум: Първо не кореспондира с физиката и Второ - приспива "здравия разум" и ЛИЧНИЯ дневен ред.
За първото примера ми е пряк, за второто - обратното - медийно насажданото - "Мани го тоя - луд - "световен конспиратор".
Не агитирам и не натрапвам свои изводи - най-добре е изводите да са лични, колкото и да Ви убеждават, че лично НЕ СТЕ компетентни. Дори в този Форум бихте намерили компетентни мнения, на които да се доверите и които да допълнят/сигнализират евентуални пропуски в знанията. :?
Брат ми (лека му пръст) ми е обръщал внимание, че когато нещата в Русията се набутат и започват да се появяват НЛО по медиите. Същата е ситуацията в момента тук (БГ) - това сигнализирам от самото начало! Енергията на тълпата ще прегори в протест срещу нищото и когато се организира протест срещу истинските виновници никой няма да излезе! Интересно ми е не изказването на ДелянЧО, а кой стои зад цялата тази ДЕЗинформация - явно той е много в час и на него трябва да му се резнат перките - нали никой не се заблуждава, че това е Б.Б.
ArturDent - Почти Безобиден
preslav написа:
Фактурата за Декември е пред мен - от дневна/нощна са формирани 75.23 лв. от "други елементи" са 67.41 лв. от "другите елементи" най-много се товари сметката от "пренос ниско напрежение" - 33.01 лв.
Ами що не се свържеш на Средно напрежение и да не ги плащаш тия 30 лв.
Аман.
Искат сметка в която всичко да е разбито по пера че да знаят за какво точно плащат.
После много сложно било.
Май трябва да се сложат електромери с карти като в някои държави - зареждаш картата с 100 лв. и ръгаш в електромера, като свършат кинтите - цък и ток няма.
Винаги сметката ти е 100 лв.
fbr - майстор
То, че има трески за дялане по фактурите на всички е ясно. Какъв е проблема най-отгоре да пише дневна енергия Х по цена Y равно на Z, нощна енергия U по цена V равно на W , общо толкова и толкова . И надолу, "в това число" да следва разбивка на цената. Толкова ли е трудно да се направи, а ще спести сумати приказки по телевизии и митинги.
preslav - майстор
ArturDent написа:
preslav написа:
Фактурата за Декември е пред мен - от дневна/нощна са формирани 75.23 лв. от "други елементи" са 67.41 лв. от "другите елементи" най-много се товари сметката от "пренос ниско напрежение" - 33.01 лв.
Ами що не се свържеш на Средно напрежение и да не ги плащаш тия 30 лв.
Аман.
Искат сметка в която всичко да е разбито по пера че да знаят за какво точно плащат.
После много сложно било.
Май трябва да се сложат електромери с карти като в някои държави - зареждаш картата с 100 лв. и ръгаш в електромера, като свършат кинтите - цък и ток няма.
Винаги сметката ти е 100 лв.
Не разбирам защо ти трябва да ме дърпаш за опашката - надолу fbr ти го е написал! Цитатът на фактурата не е жалба, а за да покажа на празноговорящите, че преди да лалат трябва да си погледнат документите, но явно ти четеш избирателно (както повечето тук впрочем)!
С риск да си навлека нечий гняв ще ти кажа, че заради такива като теб темата набъбна до 7 страници, а резултатът е нулев - преди малко прочетох, че и министърЧЕТО Делян Добрев се изходило по въпроса - също толкова компетентно.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 40

Тема "По-ниското напрежение "върти ли" по бързо електромера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: