• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shadow__01 - майстор
Аз отдавна се чудя кой в действителност е "Thinkpad"? Знам, че е във форума и още пише, но си е сменил никнейма...
Leon - специалист
shadow__01 написа:
Аз отдавна се чудя кой в действителност е "Thinkpad"? Знам, че е във форума и още пише, но си е сменил никнейма...
ТОЙ е герой на нашето време!

п.п. Колкото и да си сменя никнейма ... след десетина поста е .... разпознат. :cry:
valentino76bs - майстор
Модераторите спокойно/с чиста съвест/ можете да сложите в коша цялата тема!
Leon - специалист
valentino76bs написа:
Модераторите спокойно/с чиста съвест/ можете да сложите в коша цялата тема!
Всеки си има мнение валентино от бургас!

:?
POCOMAX - специалист
Нека не се затваря темата... ще публикувам снимки скоро на каналите, кабелите как са вързани, таблото и прекъсвачите и как е вързан бойлера от техника. Да си кажете мнението...
POCOMAX - специалист
Така както темата се завъртя към бойлера... сега забелязвам, че нямам бойлерно табло...
Самия бойлер не е много стар - купуван е преди 6-7 години, като 1 пут имаше проблем с нагревателя и извиках един мой познат - много добър електричар(в момента нямам връзка с него) да го оправи - помня, че чистихме бойлера отвътре, източвахме водата, и излезе много варовик... сменихме нагревателя и всичко си е ок. Аз съм бил само помощник или по-скоро гледач.

Има ли смисъл да слагам бойлерно табло, след като ще връзвам бойлера към предпазител в таблото 16А...
Ако има смисъл да взимам този тип Бойлерно табло - LEGRAND как е? http://www.stoichkovi.bg/products/produ ... ils/105157
toolegittoquit - майстор
Слагай, но поне 20А. Не пречи със сигурност. Аз имам нещо подобно. Фаза и нула се прекъсват, а защитната нула(жълто зелен, тъй като ще ти е замостен за нулата в таблото) не се прекъсва от ключа.
hidrazin - майстор
Честно казано не виждам особен смисъл от бойлерно табло.
toolegittoquit написа:
Слагай, но поне 20А.
Кви 20А бре!!! Той пита за табло 45А. :lol:
:partyman:
nikolov333 - майстор
+1..понеже знам за смъртен случай предизвикан точно от дефектирало бойлерно табло..
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Честно казано не виждам особен смисъл от бойлерно табло.
Има бойлерни табла разни. А това, което ти позволяват е в случай на проблем да спреш електричеството към бойлера по-бързо.
nikolov333 написа:
+1..понеже знам за смъртен случай предизвикан точно от дефектирало бойлерно табло..
Което няма как да стане, ако се следва правилото защитната нула да не се прекъсва от никакви превключвателни устройства.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "Прокарване на контакти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: