• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 17
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
plamen6703 - майстор
Ако "мега икономиката" се крепеше на хора мислещи като мен, щеше да се срине отдавна :-D
Аз не бих платил 5 $ за подобни "матракулки" да не говорим за по-големи суми, но всеки има право на избор какво да купува и не виждам нищо лошо в това някои да си купуват статуетки на слон за късмет, други такива "защити" и да разчитат на тях :-D . За качеството на огромната част от електронните компоненти, които се бълват е по-добре да говорим за всичко друго свързано с тях, но не и за качество...
Всеки да си купува каквото иска и да се доверява на каквото пожелае... :partyman:
fox_vt - майстор
Преди години при авария някъв пиян веселяк от енергото пуснал две фази на целия квартал. Резултата пожар в едно заведение и стотици изгорели уреди във квартала. Всичката електроника която има у дома ако я отворя навсякъде ще пише PRC продукшън. Ако си мислиш че някой ще ти прави електронен компонент на ръка то вероятно си над педесетте на 120%. Та по темата ако нулата отпадне тази защита която е просто напреженова вероятно ще спаси къпещите се в банята.

Пп като малък бях намерил едни транзистори със разглобяем корпус. Представляват една капачка оформена като шестостен която се завива към долната част. Вътре има две шайби полупроводник някакъв едната двойно по дебела и между тях пластина за средния извод. Двата крайни извода като пружини притискат двете шайби. Та този елемент най вероятно се е правил на ръка.
plamen6703 - майстор
Спасението на давещите се е дело на самите давещи се.
С каквото искаш с това се спасявай, ако искаш ползвай такава за 5$, ако искаш ползвай за 50$, това е изцяло твое право на избор!
Да ми говориш какви са ги вършели и вършат веселяците от енергото .... айде нЕма нужда :-D
Дано да знам какво се е случвало преди години, да знам и какво се случва в сегашно време... както се казва, под това старо слънце няма нищо ново...
Някой с връзване на червен конец се пазят, други със синьо мънисто... защо не и на такава "матракулка" да се доверят :-D
hidrazin - майстор
fox_vt написа:
Пп като малък бях намерил едни транзистори със разглобяем корпус. Представляват една капачка оформена като шестостен която се завива към долната част. Вътре има две шайби полупроводник някакъв едната двойно по дебела и между тях пластина за средния извод. Двата крайни извода като пружини притискат двете шайби. Та този елемент най вероятно се е правил на ръка.
Ти уби детското в мен бре. :shock:
Никога не е имало, няма и няма как да има такива "транзистори".
Намерил си позистор за размагнитване на кинескоп. :cool:
Сега сам ли ще се сложиш в бисерите?.... :-D
plamen6703 написа:
... защо не и на такава "матракулка" да се доверят
Дали ти харесва или не няма значение. Работят.
Взех такава с вграден цифров волтметър на нея. Ми работи и даже волтметъра показва прилично вярно.
Поне в диапазона около номиналното напрежение не ми показа грешка повече от волт.
Но пък е погрешно на такова реле да се разчита за защита на човек.
То и производителят го дава за защита на електроуреди а не на хора...
Ей тоя ELMARK едва ли е нещо по-добро пък и даже излиза по-скъпо.
http://www.polytransferelectric.com/pro ... 90&lang=bg
Ето го и китайското напреженово реле у нас - на тройна цена.
Защита от високо/ниско напрежение 63А
:partyman:
plamen6703 - майстор
hidrazin написа:
Но пък е погрешно на такова реле да се разчита за защита на човек.
То и производителят го дава за защита на електроуреди а не на хора...
Напълно съм съгласен с написаното и точно за това става дума за защита на електроуреди не на хора :partyman:
zz_stefanov - майстор
Сега след като се укротиха страстите. Понеже не се занимавам с узаконяване на инсталации, чл. 1732 явява ли се вратичка да не се изпълняват при ремонт изискванията на чл.3 и чл. 1753.
То иначе всички знаем практически как се правят и от кого ремонтите :)
plamen6703 - майстор
При ремонт или при реконструкция :wink:
Страстите не са се нажежавали, просто сега се обсъжда по-спокойно :)
zz_stefanov - майстор
Все пак чл. 3 задължава изпълнението на изискванията при реконструкция.
plamen6703 - майстор
Така е, но ти питаш при ремонт. Какво искаш да правиш, ремонт или реконструкция :)
zz_stefanov - майстор
Да така е, ремонта не е реконструкция, а възстановяване след повреда на наличното.
:)
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 17

Тема "Зануляване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: