• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zz_stefanov - майстор
BlackBox написа:
sstefanov написа:
Я сега обясни колко е напрежението, когато протича ток и когато съпротивлението е нула.
Ток не протича, ако напрежението е нула. Съпротивлението за веригата може да е нула, но докато няма източник на ЕДН - няма ток.
При много ниско съпротивление падът на напрежение в участъка на веригата е минимален. Обаче нека не бъркаме напрежение с пад на напрежение.
Хе, заголваш 5 санта от мостовака дето ти захранва бойлера, включваш бойлера. Тече ток, но като включиш волтмера в двата края на голия участък напрежението е нула :-D
С такива раздумки може да си чешем езиците до безкрайност. То за туй си има закон на Ом за цялата верига, после на Кирхов...
Тинки, Тинки :)
BlackBox - специалист
sstefanov написа:
Толкова ли е трудно да го схванеш?
Не, при суперпвородниците има явление, известно като "Ефект на Мейснер", при който се проявяват диамагнитни свойства и веществото се намагнитва обратно на магнитното поле, в което е то.
sstefanov - майстор
Добре, и причината за това е кое?
Отговор: Токът, който се индуцира в тях и тече при напрежение 0 волта и съпротивлениие 0 ома. Вече го обясних.
И се казва свръхпроводник, а не суперпроводник.
zz_stefanov - майстор
Ми ще се намагнитва като тече безкрайно голям ток :wink:
sstefanov - майстор
Там е работата, че ако беше безкрайно голям, парчето щеше да отхвърчи. А то си стои и даже е устойчиво в различни положения.
zz_stefanov - майстор
Тока протича само при колебанията на левитиращия обект, балансират се силата на гравитацията и тази породена от електромагнетизма, друго не мога да измисля :)
fox_vt - майстор
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Електро ... а_индукция ...сдъвчи и това. Както и да го сучеш напрежението е преди тока точка,баста,амин и до там ако искаш и мойта диплома да ти пратя аман вече . Разбирам че искате да се гаврите с човека и всички подражатели наоколо ама вече започнахте да казвате на черното бяло. Стига вече безмислен спам докато някой от вас богове и гурута ми измери ток без да има напрежение хич гък да не съм чул по тая тема.
zz_stefanov - майстор
Ми напрежение къде, това е въпроса.
fox_vt - майстор
[quote
Хе, заголваш 5 санта от мостовака дето ти захранва бойлера, включваш бойлера. Тече ток, но като включиш волтмера в двата края на голия участък напрежението е нула :-D][/quote]

Шегаджия си ти спор няма. Изясни си какво точно е напрежение и между кои две точки е и тогава си прави експерименти.
zz_stefanov - майстор
Нито аз , нито ти имаме нужда от експерименти. Коментирам словесните тиради на Тинки по закона на Ом.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 20

Тема "нормално ли е да се удвоява напрежението след схема грец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: