• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 55
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
съб дек 09, 2023 2:25 pmB0bi написа:
Ето за това предупредих ...
Ще те помоля нищо да не предупреждаваш. Просто не ти стига "мощност" за това.
Имаш някакви си твои, погрешни виждания по дадения въпрос и от някакъв си частен случай вадиш генерални (и грешни) изводи.
:partyman:
B0bi - специалист
съб дек 09, 2023 7:30 pmhidrazin написа:
Ето за това предупредих ...
Ще те помоля нищо да не предупреждаваш. Просто не ти стига "мощност" за това.
Имаш някакви си твои, погрешни виждания по дадения въпрос и от някакъв си частен случай вадиш генерални (и грешни) изводи.
:shock: К'о речи :?: "Законите на Ом и на Кирхов важат с пълна сила за статичното елктричество?"
Готов ли си да пишем формули? Ама не тези учени до 10-ти клас.
Най-малкото, ти наистина ли смяташ, че ако на ток от (синхронен) генератор му се предостави възможност ей-така да попие в земята, няма да убие човек?
hidrazin - майстор
съб дек 09, 2023 7:39 pmТрифон П.Трифонов написа:
https://www.google.com/search?q=%D0%B7% ... UTF-8#ip=1
Навремето ни учиха че Земята има капацитет около 1 Фарад.
Сега се оказва че капацитета на Земята е по-малък - около 710 µF
Capacitance
P.S. Ей тоя кондензатор има капацитет колко 140 земни кълбета... :-D

Прикачен файл:
100F.png
съб дек 09, 2023 8:20 pmhidrazin написа:
Навремето ни учиха че Земята има капацитет около 1 Фарад.
Сега се оказва че капацитета на Земята е по-малък - около 710 µF
Capacitance
P.S. Ей тоя кондензатор има капацитет колко 140 земни кълбета... :-D

100F.png
Точнотова се споменава и в
https://hardwarebg.com/forum/archive/in ... 21912.html
Без последната поправка, хаха.
съб дек 09, 2023 8:14 pmB0bi написа:
...наистина ли смяташ, че ако на ток от (синхронен) генератор му се предостави възможност ей-така да попие в земята, няма да убие човек?
B0bi написа:
Хора, гледайте на земята като на един проводник. Тя не попива ток!
Последно?!

пп.Споко де, не се набирай!
Зависи пак на ква земя е стъпил, но по скоро не.
B0bi - специалист
съб дек 09, 2023 7:39 pmТрифон П.Трифонов написа:
https://www.google.com/search?q=%D0%B7% ... UTF-8#ip=1
За да се зареди, през кондензатора трябва да протече ток! За да протече трябва да има верига "от плюс към минус"! Нарисувайте си я някъде тази верига, обмислете добре мислите си и пак споделете.
На теб до някъде ти е простено, щото си ... (ти си знаеш), т.е. не си в бранша. Което означава, че изявите ти тук не са особено редни. Лошото е, че претендиращите за "профи" не искат да раздвижат сивите си клетки и като добри овце вървят по гегата.
....
Писна ми от малоумия! ТОКЪТ ТЕЧЕ! ДОРИ И ПРЕЗ ИЗМИСЛЕНИ КОНДЕНЗАТОРИ КАТО ЗЕМЯТА! ЗАТВОРЕТЕ МУ ВЕРИГАТА И ПАК ЗАПОВЯДАЙТЕ!
hidrazin - майстор
съб дек 09, 2023 8:14 pmB0bi написа:
... ти наистина ли смяташ, ...
На първо време смятам че трябва да си оправиш "заобления" опит за пример или анкета - каквото и да е там.
чет дек 07, 2023 1:04 pmB0bi написа:
Опит за пример:
А. Бойлер се захранва от генератор. Единият извод е заземен надеждно. Корпусът на бойера - също. Банята е сласическа. За по-нагледно - да речем с меден под, добре заземен.

B. Във вторият случай не е заземен никой извод от генератора. Банята е същата.

C. Трети вариант - банята е пастмасав контейнер "във въздуха". Генераторът е със заземен край на намотка.

D. Като "С", самоче няма заземен край на намотка.
Подредете баните по безопасност.
Лично, ако имам избор, не бих ползвал баня "А".

Защо? Ми защото варианти "C" и "D" на практика не съществуват и остават "А" и "В".
А от оставащите два варианта не би избрал баня "А" - остава ти баня "В".
Пък баня "В" си е баня от типа "Руска рулетка", "Веселия самоубиец", "50/50" или както там искаш я наречи.
Ай ся бегай да променяш "анкетата" защото има още, и то още доста варианти и аз бих избрал (евентуално) варианти "F" или "G"... :-D
И много моля в банята да махнеш пода от медна ламарина - много е хлъзгав.
Като направиш промените/истинска анкета - пак заповядай.
P.S. Мен пък ми писна от полуграмотници получили образование от тъпия Фейс. :?
Ма к'во да се прави, България се напълни с такива "безуки" - плод на пост-демократичния ни период.
B0bi - специалист
За съжаление вярно се напълни България със "специалисти" с купени дипломи, които даже не искат и да се опитат да мислят рационално! Има твърде много места по света без действаща електрическа мрежа.
Генератори спасяват положението в много точки по света. Видяхме, че заводски, край на единия извод не е изведен за заземяване (или "зануляване"). Все пак хората се къпят. Във всякакви импровизирани бани. Защо да недопуснем, че има и такива от някакви пластмасови кантейнери?
Това, че у нас принципно едва ли има такива, не пречи да се разгледа като вариант за размисъл. На теб ако нещо ти пречи - не размишлявай. Ако все пак искаш да покажш нагледни аргументи, моля, нарисувай (скицирай) как протича ток през човек в баня " В". От единия извод на генератора, по жицата, през болера, през човека, та до другия му извод. Ако предпочиташ и си достатъчно добър - като мен пробвай - с думи :wink:
Само да ти припомня - обидните квалификации не са аргументи! Те типично се използват, когато няма такива :idea:
Подът в баня"А"за неб ще го направя от гофрирана медна ламарина. Не бойсе - няма да умреш в нея от подхлъзване. Може да му нанеса и някакво специално нехлъзгащо електропроводящо покритие специално за теб. И за всички предпочитащи, престрашили се да се изкажат по анкетата.
hidrazin - майстор
съб дек 09, 2023 10:11 pmB0bi написа:
... нарисувай (скицирай) как протича ток през човек в баня " В".
Аз ще ти го нарисувам/скицирам ама тогава ще трябва да одиш да си взимаш агнето/прасето за дипломата.
Тая която вече съм сигурен че нямаш. В противен случай - в БГ няма НИКАКВО образование. Поне по електротехника/енергетика.
(вече няколко пъти, и то доста фащам "висшисти" по електротехника (нови, следдемокартични) с липса на елементарни познания...)
Сега бегай да оправиш заоблената анкета (ако можеш де...).
P.S.
съб дек 09, 2023 10:11 pmB0bi написа:
... и си достатъчно добър - като мен ...
Само ни обясни къде трябва да се хилим...? Не че не знаем де...
Чакам ти "анкетата"...
B0bi - специалист
Ти ме караше да ти рисувам скица по-назад. Аз го направих с думи. Каза, че съм се справил. Сега ти връщах "офертата". Това с "достатъчно добър" естествено не си го разбрал. "Като мен пробвай" е между тирета. Ти естествено го вадиш от коннекста и показваш част от цитата. Нарочно ли го направи или такъв си ти е интелекта и знанията по граматика? Иначе беше шега, закачка. Но с вас човек не може да се шегува. Само вие можете. Да пльоскате тъпи дебелашки шеги и направо да обиждате като каруцари. Ами давайте - тук имате поле за изява. В реалния живот едва ли някой ви обича. Или може би там не се държите така?

Ами не рисувай скица - много ме изплаиш, че ще трябва да си връщам дипломата. Не, че съм си помислял, че ще го направиш. В нета няма такава и няма от къде да я "копнеш". Вместо това - пиши си празни, гнусни приказки тука. Това видимо ти се отдава. И този форум без модериране е прекрасно поле за изява в кръчмарски дух. Това определено не е технически форум, където разумни хора да споделят знания, да размишляват, да спорят с аргументи ...Няма да ви преча повече на "купона" в тази тема. Продължете си водевила.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 55

Тема "Употреба на занулени контакти с генератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: