И друго,нещо допълнително трябва да се направи,за да се знае(визуално или слухово) дали са шунтирани зоните или не. 

Nimi написа:zmiori написа:Има вариант ама доста "еретичен".И как ще я изключиш ако се активира?
Колегата тие подхвърлил една час от варианта.
Слагаш МДУ в кутията и шунтираш всички зони с него.
Системата си "мисли" че всички датчици си траят и ти си ок. като излизаш натискаш бутон освобождаваш зоните.
Модула ще трябва да го модифицираш с повечко релета да е а и трябва да е в централата.
zdravkich написа:Какъв е контролния панел. Зависи от панела на някои става.....petrov7111 написа:Ще трябва да се простиш с една от зоните.Да изтупам пак малко темата, тъй като видях един монтаж и ме гложди дали може да стане по този начин или не.
Става въпрос, модула за ДУ взема сигнал и е свързан към ПИР датчика.
Дали е възможно, ако модула за ДУ се свърже директно така към обемния датчик, който ми е 1-ва зона , да стане или трябва модула да е монтиран на отделна зона ?
Прилагам снимка на този монтаж за който писах.
iliyanpitbul написа:Привет,имам няколко питания.Системата е много вехтата еспирит 727. Имах малко проблеми със загуби на напрежение.Подмених кондензатора,стабилизатора/полупроводника/ и трафчето. Проблема се оправи,но сега констатирам евентуални завишения в напреженията.На вход на трафа има 228 в./нормално/,на изход при указани 16,5в. има реални от 18,8 в. до 19,1 в./?????/.На клемите + и - от които тръгва захранването за датчиците вече има нормалните /според мен/ 13,6-13,8 в. А на клемите z1,z2,z3 и т.н. към сом./земя/ дава при датчик в покой/затворена зона/ 1,23 в.,а при активиран датчик 4,20 в. Последните две напрежения нямам идея нормални ли са или не. Основните ми притеснения са изходящото напрежение на трафа и това на клемите + и -. Ако някой има идея какви са допустимите стойности ще съм благодарен да ги сподели.Няма проблем, скоро монтирах едно ево192 и трафа /нов от сектрон/ беше нещо подобно...
iliyanpitbul написа:p.s. Възникнаха още няколко въпроса.В "ръководство за потребителя" в т.2 поемане на системата с оставане пише "пожарна зона 7 и зоната на клавиатурата 8 не може да се извършва байпас",а после в т.4 поемане чрез ръчно извършване на байпас "пожарната зона не може никога да се извърши байпас,а зона 8 е винаги разрешена за байпас".Кое е вярното? В ръководството за инсталация на адрес 37 за клавиш 5 е казано свети-релето е под ток само при аларма,не свети-релето не е под ток при аларма и е под ток, когато липсва аларма.Кое е за предпочитане?Става въпрос за два различни режима на работа на системата.В единия случай е за байпасиране на зони,а в другия е включване на алармата в режим оставане.Т.е. когато байпасираш можеш да изключиш всички зони от охрана без зона 7.Това определяш в адрес 31 при инсталаторското програмиране.При режим с оставане трябва да настроиш зоните,които искаш да бъдат изключени при частична охрана в адрес 35(като предварително си ги "светнал"в 31),и в този режим на включване на системата производителите са приели,че обикновено зона 1 ти е входна врата и няма смисъл да можеш да я изключваш от охрана.Същото както при зона 7.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: