• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 40
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ArturDent - Почти Безобиден
А какъв точно резултат очакваш? Няколко човека ти казаха че не е вярно, общо взето специалисти.
А ти какво искаш - да ти кажа - да увеличава.
Добре увеличава, но поне аз не знам как. Въпреки че имам и средно и висше образование по специалността.
DMN - майстор
Е, точно сега министърчето на енергетиката по БТВ обясни високите сметки за тока, а именно - по-високата цена на тока; по-голямото потребление по празниците; закъснялото засичане от инкасаторите, които и по това време били в отпуск и така нормалния срок за отчитане ,който бил 28-30 дни се удължил на 33-40 дни май беше. И нищо за ниското напрежение. Общо взето това беше и моето мнение по темата през цялото време. Все пак закона на Ом е по-силен от законите на "нашите" министри :razz:
preslav - майстор
ArturDent написа:
А какъв точно резултат очакваш? Няколко човека ти казаха че не е вярно, общо взето специалисти.
Добре увеличава, но поне аз не знам как. Въпреки че имам и средно и висше образование по специалността.
А кой ти каза, че питам само заради себе си? На мен НЕ ми е необходимо обяснение, че сметката не може да набъбне от ниско напрежение що се отнася до "реотани", не ми беше ясно за климатици, хладилници и перални - приемам, че и при тях увеличението ще е незначително поради по-малката ефективност на работа на ел-моторите. Това, което очаквах вече се е случило - министърЧЕТО се е появило по медиите и си е измило ръцете с ниското напрежение и ЕРПтата - демек пак друг ни е виновен за глупостите, които творим от 3.5 години - изводите оставям за четящите!
Сега се чу и друго мнение, но надявам се никой няма да се учуди на факта, че това правителство си мени мнението през 5 мин.
hidrazin - майстор
fbr написа:
То, че има трески за дялане по фактурите на всички е ясно. Какъв е проблема най-отгоре да пише дневна енергия Х по цена Y равно на Z, нощна енергия U по цена V равно на W , общо толкова и толкова . И надолу, "в това число" да следва разбивка на цената. Толкова ли е трудно да се направи, а ще спести сумати приказки по телевизии и митинги.
Ами то при мен е така горе-долу. Пише ел.мер номер еди кой си, период на отчитане, след това показания на брояча дневна , нощна стари и нови.
Отдолу са кратките сметки - дневна в киловати, единична цена, сума. Следва за нощната същото. Следва както си му е реда данъчна основа, ДДС
и обща стойност.
Още по-надолу вече има подробна информация за цени и услуги където е описано как се формира цената с цените на всичките добавки.
Това за по-любознателните. :-D Не ми се вади фотоапарата да я снимам.
При мен периода на отчитане е 24.11 - 19.12 и сума тъкмо 101 лева. Като филма "101 далматинци". Аз съм на ЕВН. Новата още не мога да я видя.
В момента на сайта им не е достъпна онлайн проверката. При ме изненадата навярно ще е януарската сметка. Ще ми е по-дълъг периода с около
седмица. Трябва да очаквам като минимум 130-140 лв. :?
:partyman:
fbr - майстор
Не знам как са Вашите фактури, но не смятам че са по различни от нашите (Е-ПРО), но енергията дневна и нощна са написани като цена на производител, и след това общо за двете тарифи са прибавени таксите и данъците. А според мен, най отгоре, трябва да се напише крайната продажна цена към клиента, защото точно крайната цена касае клиента. Нали разбираш колко коментари ражда това изписване, че виждаш ли, толкоз струвал тока, пък колко много вземали за такси.
lz1wvm - специалист
preslav написа:
ArturDent написа:
А кой ти каза, че питам само заради себе си? На мен НЕ ми е необходимо обяснение, че сметката не може да набъбне от ниско напрежение що се отнася до "реотани", не ми беше ясно за климатици, хладилници и перални - приемам, че и при тях увеличението ще е незначително поради по-малката ефективност на работа на ел-моторите. Това, което очаквах вече се е случило - министърЧЕТО се е появило по медиите и си е измило ръцете с ниското напрежение и ЕРПтата - демек пак друг ни е виновен за глупостите, които творим от 3.5 години - изводите оставям за четящите!
Сега се чу и друго мнение, но надявам се никой няма да се учуди на факта, че това правителство си мени мнението през 5 мин.
пресавчо,виж си заглавието на темата,погледни и последния си въпрос....та в крайна сметка кажи какво не ти е ясно,и кой ти е виновен.
hidrazin - майстор
fbr написа:
Не знам как са Вашите фактури, но не смятам че са по различни от нашите (Е-ПРО),...
Ти може да смяташ каквото си искаш ама аз друго знам - у нас не е като при вас. :)
Сега ще ме караш да си дигам задника и да се правя на фотограф вместо да салатирам. :cool:

Изображение

preslav - майстор
fbr написа:
Не знам как са Вашите фактури, но не смятам че са по различни от нашите (Е-ПРО), но енергията дневна и нощна са написани като цена на производител, и след това общо за двете тарифи са прибавени таксите и данъците. А според мен, най отгоре, трябва да се напише крайната продажна цена към клиента, защото точно крайната цена касае клиента. Нали разбираш колко коментари ражда това изписване, че виждаш ли, толкоз струвал тока, пък колко много вземали за такси.
Напълно съгласен - скоро обаче очаква и във фактурите на ВиК да се появи разбивка за ток (за помпите за чиста вода), същото за помпите за канал, бактериална съставна, когенерация, заплати а служители и т.н. а в същото време потребителят се нуждае само от една циВра, колко му излиза тока, водата, газта.
hidrazin - майстор
preslav написа:
...а в същото време потребителят се нуждае само от една циВра, колко му излиза тока, водата, газта.
Ами явно си много младо момче. :-D То така си беше преди време. После всички ревнаха че не знаят как се формира цената и защо е
почти двойна. Почнаха да описват всичко - кое, как, защо, колко... Сега всички реват - сложно било. Ми да са ходили на училище и да
не са бягали от часовете по математика за да ядат фафли с бозъ. :lol:
На човек никога не може да се угоди. Все нещо му е трън в очите. Друг е въпроса защо са толкова високи надбавките, ама това е друга бира
и не предмет на темата.
preslav - майстор
lz1wvm написа:
preslav написа:
ArturDent написа:
пресавчо,виж си заглавието на темата,погледни и последния си въпрос....та в крайна сметка кажи какво не ти е ясно,и кой ти е виновен.
Знам, че ще разгневя модераторите, но не мога да се въздържа да те попитам на теб какво ти е ясно? Аз определено знам какво на мен не ми е ясно, но не съм сигурен дали ти знаеш какво на теб ти е ясно! В крайна сметка получи се това, което целят управляващите - започнахме да си вадим очите за буквата и запетайката, а основният проблем остана някъде в сянка - проблемът за драстичното увеличение на сметките е увеличението на цената на тока (прието от ДКЕВР на 01.07.2012), а не ниското напрежение в мрежата на ЧЕЗ, но хората протестират срещу ниско напрежение, а не срещу тези дето вдигнаха цената на тока!
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 40

Тема "По-ниското напрежение "върти ли" по бързо електромера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: