• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
arxd129 - специалист
krasi92 написа:
Продаваи го преди да си го разрушил
За 400-те Волта питам. През съседския бойлер.
krasi92 - майстор
FM STEREO написа:
arxd129 написа:
Бихте ли обяснил, как отпуснатите връзки повишават напрежението (на контакта)? Благодаря предварително. :)
Много лесно, като прекъсне общата нула на целият блок и земно няма на нулата в контакта ти идва фазата на която е съседът ти и се получава така че уредите ти са включени на 380V тъй като съседът ти е на друга фаза, не тази на която си ти! :partyman:
arxd129 човека ти е написал а ти прочете ли го.Наи вероятно кабелите са снаждани дето е било замислено етажното табло-къртене си требе.
arxd129 - специалист
krasi92 написа:
arxd129 човека ти е написал а ти прочете ли го.
А ти прочете ли, че аз питам за водопровода и бойлера. :)
И не случайно питам за водопровода и бойлера. :) :) :)
krasi92 написа:
Наи вероятно кабелите са снаждани дето е било замислено етажното табло
Вече показах снимки, че кабелите не снаждани баш дето е било замислено етажното табло. :)
krasi92 написа:
...-къртене си требе.
Не трябва къртене. Акъл трябва. (Не казвам че го имам.) :)

Та ... да се върнем на 400-те волта през водопровода. А?
kozl - майстор
Споко ве, водопровода нели е ПП (полипропилен) - не стаа за проводник :-D
Преди га беха водопроводите с поцинковани тръби какви извънземни имаше :roll:
zz_stefanov - майстор
kozl написа:
Да, тръбите не стават за проводник, заради което и не стават за заземител. Но по водата можеш да усетиш чуждата фаза.
Но пък вие сте в София, тя софийската вода е дейонизирана :-D
FM STEREO - специалист
arxd129 написа:
За 400-те Волта питам. През съседския бойлер.
Нулата е обща за всички, когато тя прекъсне и няма заземление както е при вас, бойлерът на съседът ти е включен между фаза и нула и когато нулата липсва фазата на съседът ти влиза през нагревателя на бойлерът му и идва на нулевият проводник а от там на нулата в контакта ти и на корпусът на ел.уредите, който са занулени, апартаментите са свързани така: Твоят е на първа фаза L1, съседът ти е на втора фаза L2, неговият съсед е на трета фаза L3 и така се редуват и става така, че уредите ти са включени между две фази, твоята L1 и тази на съседът L2, която идва през нагревателят на бойлерът му!
iliya_i - майстор
Докато писах в другата тема -за ДТЗ ми хрумна нещо :?:
С яките комшии имате ли обща стена? Възможно е, като са установили, чепри теб нула не иде, да са дупнали стената и да са пуснали нула от тяхната разклонитилна кутия към твоята. Отваряй кутиите на общата стена и търси.
nikolov333 - майстор
arxd129 написа:
krasi92 написа:
...-къртене си требе.
Не трябва къртене. Акъл трябва. (Не казвам че го имам.) :) ..
:irre: :wallbash: ](*,) :headbash: :datz:
gogo7777 - майстор
arxd129 написа:
krasi92 написа:
arxd129 човека ти е написал а ти прочете ли го.
А ти прочете ли, че аз питам за водопровода и бойлера. :)
И не случайно питам за водопровода и бойлера. :) :) :)
Та ... да се върнем на 400-те волта през водопровода. А?
А ти прочете ли, че трябва да си купиш осцилоскоп, за да констатираш проблема....баси 5 теми и 500 поста са ти малко.
Моят още невръстен син да беше се справил досега с тия 3 жици само с един фазомер в ръце. То бива бива ама тва твоето е чист СПАМ за форума....Като не вдяваш викай елтехник, колкото и смотан да е според тебе все е по-фит от тебе.

ПП....само дебили, заеби Дедо Попе :evil:
kozl - майстор
zz_stefanov написа:
kozl написа:
Да, тръбите не стават за проводник, заради което и не стават за заземител. Но по водата можеш да усетиш чуждата фаза.
Но пък вие сте в София, тя софийската вода е дейонизирана :-D
В теорията пише, че само дейонизираната в частност дестилираната вода са изолатори. За да се усети фазата по полипропиленовите тръби, веригата на нагревателя на бойлера трябва да се затвори през водата като проводник. Някъде във форума имаше спор и по това колко е проводник водата и колко не. Аз нямам опит в тази проводимост и за това няма да коментирам какъв ток може да протече по водата в полипропиленови тръби. Но ако напълня една ПП тръба 4 м със софийска вода и свържа една 100 ватова крушка последователно на двата края във водата в тръбата и ако светне, значи ................... съм проследил земното :?
Вече скъсах с аквариумите, но докато я имах тази краста и ползвах индикатор за определяне на твърдостта на водата. Та при мен софийската вода беше в интервала 6-8 немски градуса според индикатора. За някои риби, изискващи по-малка твърдост съм наливал от Витоша вода с 3-4 градуса.
Щом ще сравняваш водите колко е при вас водата?
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Проследяване на зазидано "земно"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: