• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bavareca7778 - специалист
ср ное 07, 2018 12:46 ammironcho написа:
вт ное 06, 2018 10:29 amsts написа:
Подреждам АП в таблото като редувам т.к. на мощен консуматор /печка и бойлер/
с т.к. на по малък консуматор /осветление,климатик и др./.
Да бе да и става... бъркотия.
Табло се реди по предназначение на токовите кръгове, а не по вижданията на монтажника. Има си други начини за справяне с евентуално награвяне, което тук е почти невероятно да се случи.
Баварец, направи ги както си ги решил на последната си схема. Всъщност бих ти предложил да преместиш АП-то за печката след осветленията преди ДТЗ-то. Така кухненските АП-та ще са почти в група (ще ги разделя ДТЗ-то). Ако имаш празно място мисля, че е добре да разделиш спалнята от коридора+пералня.
Да, разбрах ти мисълта и в този случай може да го сложа и преди тези за гаража и преди него да сложата двата кръга за кухнята ....така ще станат в група и няма да е към ДТЗ.До колкото за спалнята , едно време там е било кухня и когато е правих спалня си оставих два контакта само евентуално за ТВ и за това сметнах че пералня и ТВ няма да са проблем.В момента се ползват само за зареждане на телефоните и нищо друго...няма ТВ и не знам дали въобще ще има но го има като опция. Ако има проблем и принцепно трябва и пералнята да е отделно .... ще и пусна и на нея отделен кабел. Имам 2 свободни места.
Последна промяна от bavareca7778 на ср ное 07, 2018 1:42 am, променено общо 2 пъти.
вт ное 06, 2018 9:09 pmkrismarg написа:
пет ное 02, 2018 9:55 pmiliya_i написа:
пет ное 02, 2018 9:37 pmkrismarg написа:
Чули недочули е сертифицирана лаборатория с над 400 обекта на година.
И с по един кол на всякакъв терен :? Камък, глина, пясък :?
Тези обекти реално ли ги мериш или само пишеш протоколи?
Или си на другия вариант - полейте обилно да премеря, пък после да става каквото ще.
Ето затова рядко пиша, въпреки че чета форума от преди да се регистрирам. Все ще се намери някой да плюе и да обърка питащите.
Ами да, меря реално(щото се подписвам на протоколите). Един голям обект ми отнема време като от х.Партизанска песен до х.Мазалат и обратно.
Като си тръгнал да помагаш на човека, обяснявай до край - специфично съпротивление на почвата, норми, идея как да го направи, тъкмо и такива като мен дето препикават кола преди да го замерят да научим нещо.
Добре де не се карайте сега , щом приемаш такива обекти ...сподели на прав път ли съм .....Северна страна , вкопани в земята но на колко дълбоко и под формата на триъгалник с дължина 1,20 - 1,50 ..... поне това четох аз и гледах разни изпълнения.
nikolov333 - майстор
Ако четеш руски виж тук.. https://www.forumhouse.ru/threads/457126/ ..но системата ТТ не е за препоръчване в нашите условия, макар че при въздушни линии има резон в нея.. viewtopic.php?f=11&t=40797&p=67901&p67901#p67901 , а и в руските сайтове е препоръчвана.. https://www.forumhouse.ru/threads/189806/
Аз за малко ме нямаше но работата продължава ....Днес погребах един над 15 годишен ключ :) интересното е че има и цена :)

Прикачен файл

IMG_20181113_195627.jpg

Прикачен файл

IMG_20181113_195637.jpg

Прикачен файл

IMG_20181113_195656.jpg
Кики - специалист
Тоо ключ не е 15 ами най-малко 30-35 годишен, и тогава беше задължително на всяка стока да е отпечатана цената.
nikolov333 - майстор
Той и сега толкова си"струва" така, че изобщо не се е обезценил.. :-D
hidrazin - майстор
Сега струва 1,7 лева. Ей това е сурогатът на оригинала.
И естествено няма нищо общо с оригинала.

Изображение
:partyman:
Така момчета утре отивам да купувам всички ДТЗ и АП които ми трябват и ми се иска да оточним нещо последно.
За бойлера какво дтз да взема 16 или 25 А комбинирано или на отделно.... бойлера е 3000 вата и вече е с 2,5 трижилен кабел.
Другото ДТЗ и то колко да е 25А или 40 като там ще кухнята двата кръга спалня и детска и коридора с пералнята.
iliya_i - майстор
пет ное 16, 2018 5:15 pmbavareca7778 написа:
Така момчета утре отивам да купувам всички ДТЗ и АП които ми трябват и ми се иска да оточним нещо последно.
За бойлера какво дтз да взема 16 или 25 А комбинирано или на отделно.... бойлера е 3000 вата и вече е с 2,5 трижилен кабел. - 16 А/30мА стигат ако е комбинирано. Ако имаш място в таблото - по-добре отделно, с бушон 16 А и ДТЗ 25 А/30мА
Другото ДТЗ и то колко да е 25А или 40 като там ще кухнята двата кръга спалня и детска и коридора с пералнята. - 40А.
sts - специалист
iliya_i здравейте,
ще цитирам следното /16А предпазител е достатъчен за да включиш отоплителен
уред 2 - 2.5 кВ, компютър, телевизор, музика и др/ написано от Вас.
Сам си противоречите - нищо лично.
Бойлерът е 3 кW и аз винаги поставям ДТЗ /комбинирана/ 20А/0.03А.
Има един коефициент на едновременност /Ке/ който се използва за определяне
на тока на общата ДТЗ.
ДТЗ 40А/0.03А при каква стойност на Ке се получава.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17

Тема "Свързване на ел табло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: