Elemental - мерси за формулите
, имам въпроси ...
- Rт е съпротивлението което се смята от онези 1вите формули?
- R1-схема1 = R1-схема2 = Rт вътре в самите схеми?
- в 1вата формула "С=10 на 6-та степен/400.0,67.Rт" 400 е работното напрежение за което се смята кондензатора или?
Сега искам само няколко неща да дооточниме
с всички, защото нещо работите почнаха да се размиват 
Въпрос: Колко диода искам да ми светят?
Отговор: Много повече от 1, може и един но то е по изключение.
Въпрос: Защо искам да е с гасящ кондензатор, а не с съпротивление?
Отговор: Заради отделяната топлина, както и размера на съпротивлението при малко диоди.
Въпрос: Защо схемата да е с грец?
Отговор: При дефект да не изгорят всички диоди, както и да мигат на по-голяма честота за да не се вижда мигането.
Въпрос: Защо е необходимо да се слага филтриращ кондензатор?
Отговор: Ако диодите ще се използват за осветление или загадващо осветление при бързо движение се вижда насичане (все едно сме в дискотека) - преди някои да каже, че не е вярно да знае, че вече е проверено с повече от 5 човека всички виждат "прескачането на кадри"
явно има хора които са с по чувствителни очи.
Въпрос: Защо е необходимо да има формулите и обясненията?
Отговор: Защото не всички сме учили за това и не знаеме как се изчисляват нещата. Също така мразя да правя неща на око (в електротехниката доста работи са на око... направило ми е впечатление
) Лично на мене ми трябват защото в онази страничка цифирте се изчисляват, а не се предсказват
... мога да направя и алгоритам за фърляне на боб и от там да зимам цифрите, ма ми се струва тъпо
...

- Rт е съпротивлението което се смята от онези 1вите формули?
- R1-схема1 = R1-схема2 = Rт вътре в самите схеми?
- в 1вата формула "С=10 на 6-та степен/400.0,67.Rт" 400 е работното напрежение за което се смята кондензатора или?
Сега искам само няколко неща да дооточниме

Въпрос: Колко диода искам да ми светят?
Отговор: Много повече от 1, може и един но то е по изключение.
Въпрос: Защо искам да е с гасящ кондензатор, а не с съпротивление?
Отговор: Заради отделяната топлина, както и размера на съпротивлението при малко диоди.
Въпрос: Защо схемата да е с грец?
Отговор: При дефект да не изгорят всички диоди, както и да мигат на по-голяма честота за да не се вижда мигането.
Въпрос: Защо е необходимо да се слага филтриращ кондензатор?
Отговор: Ако диодите ще се използват за осветление или загадващо осветление при бързо движение се вижда насичане (все едно сме в дискотека) - преди някои да каже, че не е вярно да знае, че вече е проверено с повече от 5 човека всички виждат "прескачането на кадри"

Въпрос: Защо е необходимо да има формулите и обясненията?
Отговор: Защото не всички сме учили за това и не знаеме как се изчисляват нещата. Също така мразя да правя неща на око (в електротехниката доста работи са на око... направило ми е впечатление