• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
ср яну 20, 2021 8:18 amkozl написа:
Некой бе писал, че на неръждаемите Елдомци, тръбата за гореща вода била до края от неръждавейка :?
Но аз още не съм провелил :roll:
Не ми се е налагало до сега.
Няма такова нещо!
Сменял съм раздробени на елдомските неръждавейки.
Имах един случай когато не течеше топла вода от бойлера, като развих меката връзка тръбата се изтреля като стрела в плочките.Беше метална цялата и в началото пластмасата се беше така разтопила ,че затворила отвора ...мммм обаче не мога да се сетя за бойлера....май теси но не съм на 100% сигурен.
Cpk - специалист
Елдом неръждавейка, с 10 г. гаранция - в началото тръбата за топла вода е метална, но върху нея е снадена пластмасова. Като пусна топлата вода, отначало тече нормално, после спира. Помислих, че е запушена, но като промуших дълга тел, тя се движеше свободно и опираше в горния край на балона. Оказа се, че върха на пластмасовата тръба се е разцепил. Смених я с тръба за парно, ако не се лъжа с алуминиева вложка.
шоп - майстор
https://bazar.bg/obiava-31496150/boyler ... serpentini

Ето един соларен бойлер на Сънсистем 200 литра с две серпентини само за 130 лв

https://www.olx.bg/ad/prodava-boyler-te ... 0aa5ba312c
Ето един бойлер само за 10 лева

Теси с 2 серпентини, 110 литра, какво му плащаш?

Обаче...ако си купите такива бойлери си купете тапи... ама много!

Колеги, ако отделите само един час и се разровите в обявите на бойлери продавани на вторичният Бг пазар сами ще се убедите, какво е качеството на бойлерите в Бг.
Признавам си, аз съм пристрастен към неръждаемите и особено към бойлерите с титаниеви водосъдържатели.

Приказките от типа: аз пуша цигари за 10 лв на ден, не ме брига смяната на един бойлер на 5 години ги подминавам с насмешка.
Аз не пуша и всяка година 3650 лв ги инвестирам в екскурзия, а във времето в което не съм в Бг съм спокоен, че ще има топла вода за децата.
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз пък подминавам с насмешка постоянното кибичене и пазарене в ОЛХ, с идеята спестените кинти да отиват за екскурзии :cool: . Но - на вкус и цвет, товарищи нет.
ky-kyy - майстор
Хахахахах, ако се биеш по гъзъ, за да не акаш, ще идеш на две екскурзии :lol: :lol: :lol:
шоп - майстор
ср яну 20, 2021 7:55 pmLazarGanev написа:
Аз пък подминавам с насмешка постоянното кибичене и пазарене в ОЛХ, с идеята спестените кинти да отиват за екскурзии :cool: .
Прав си, времето трябва да се използва за СПА и екскурзии.
Платформите за 2ра употреба предмети имат опции избрано и запазено търсене и когато се появи този предмет веднага получавам известие.. Ама защо да отварям очи.
Докато съм на СПА мога да пратя човек да купи нещо от неръждавейка, мед или друг метал на борсова цена.

Ей така на майтап + помоща на 2-3 фирми за скрап за 2 месеца се снабдих 3200 литра буфер от неръждаема стомана.
Разбира се всеки е свободен да си купува черни бойлери и буфери от инсталатори, които не са на хранилка и след 5 години да ги изхвърли:-)

Прикачен файл

IMG_20210115_172831_resized_20210120_080959046.JPG

Прикачен файл

IMG_20210115_172755_resized_20210120_081110235 (1).JPG

Прикачен файл

IMG_20210115_172736_resized_20210120_081133160.JPG
valentino76bs - майстор
3200литра ......защо толкова много?
Chefo77 - майстор
ср яну 20, 2021 7:23 pmшоп написа:
...
Шопе, откога вторичният пазар за бяла техника е какъвто и да е критерий за качеството на даден уред?
Ти колко човека познаваш, които да си купуват бойлер втора ръка, за да си го закачат и използват? Защото аз се напъвам и не се сещам за нито един.
шоп - майстор
Именно вторичният пазар според мен е критерий.
като при колите е.
Всички производители си хвалят новата стока, пък след 3-5-10 години се виждат кои са читавите. Едни гният, други с проблемни мотори или трансмисии. Така се виждат детските болести
Има си оценки за най-надежни и най-безпроблемни автомобили.

Като маркетолог мога да видя какво дава фира, а именно черните серпентини... протичат яко. След това по ред са проблемите с протекли стоманени, емайлирани, стъклокерамични и поцинковани водосъдържатели.

Неръждаемите, ако някой си направи труда да отдели час се сменят или при преминаване на газ или при ремонт на банята. 99% от тях здрави или най-много да се нуждаят от подмяна на ел. частта.

П.П. Елдомските вертикални с пласмасова тръба най-ги харесвам.
Хората наливат пари в нова ел. част и пак бойлера не грее и няма топла вода ;-)))
Продават го за без пари или даже го подаряват или го слагат до контейнера за смет, като не знаят, че проблема се решава за без пари и без сваляне от стената.
Имам двама познати с лицензирани депа за утилизация на инокс. Виждам камарите от водосъдържатели.
Chefo77 - майстор
Да де, виждаш какво дава фира. Това го виждат във всеки сервиз. Не каза колко човека познаваш, които да са купили и да използват бойлери втора употреба. Не хладилници, не перални - бойлери. Не колко са си изхвърлили бойлерите и защо са го направили.
Няма нищо общо нито с автомобилите, нито с жилищата, нито с нивите.
Като няма пазар за даден продукт, и да го подаряваш - все тая. Сваляш и хвърляш като не искаш или не можеш да ремонтираш.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Протекъл бойлер на Елдоминвест" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: