нед мар 02, 2025 9:44 pmivanovbg написа: Ето един https://www.vitolux...

Иначе не, не споря защото нямам генератор на газ.
Има и друго, навсякъде им дават консумацията на ПРОПАН а не Пропан-Бутан. Има разлика...

нед мар 02, 2025 9:44 pmivanovbg написа: Ето един https://www.vitolux...
пон мар 03, 2025 12:42 ampipilica написа: Явно нема инфо за пропан-бутан и ще трябва да пробвам и те тека.Ми не може да се каже дали ще стане, по добре си вземи от газаджиите. Има и твърди, а като ги навиеш по гъсто и ги свариш ще станат като този - разтегателни. За разход смятай 10% повече от бензина.
И още един въпрос за газ, такъв маркуч става ли за газ след редуцира за ниско налягане.
нед мар 02, 2025 10:43 pmhidrazin написа: Има и друго, навсякъде им дават консумацията на ПРОПАН а не Пропан-Бутан. Има разлика...Не знам как е по света, но в Испания примерно има само пропан. За Бутан не са и чували. В Кипър също. Не знам бутана с каква цел го добавят. Факт е, че в тези две държави няма зимна и лятна газ. Все една си е. Другия факт е, че газта мирише по различен начин. Явно и ароматизанта ни не е както на хората.
![]()
пон мар 03, 2025 2:04 amMamaMy написа: Не знам как е по света, но в Испания примерно има само пропан. За Бутан не са и чували. В Кипър също. Не знам бутана с каква цел го добавят. Факт е, че в тези две държави няма зимна и лятна газ. Все една си е.Не знам как е в Кипър (предлагам както в Испания) но в Испания има и Пропан и Бутан.
вт фев 25, 2025 12:55 pmi.i.ivanov написа: 1. От къде се свързва генератора , от кабела който идва от стълба или трябва да е от таблото ( защото ще трябва да се пробива и кърти ако е от там и затова ми е важно да знам дали да се захващам с това)Генератора се свързва към главното табло а не към кабела от стълба. То и там може но с някои условности... Иска си гледане на място.
И преди да кажете , да звънях на няколок ел техницци и никой не ми даде отговор и казват ще го мислим , демек май не са наясно с нещата и затова искам аз да си ги изясня и като разбера какво и как трябва да стане ...
нед мар 02, 2025 4:28 pmi.i.ivanov написа: ...моята идея е само да разбера какво точно и как трябва да се направи за да знам какво да купя и е сигурно че някой друг ще го връзва...Какво да купиш и как трябва да стане ще ти каже този, който ще го прави. За останалото забрави.
пон мар 03, 2025 10:23 ami.i.ivanov написа: ... ако има някой техник който е от софия и може да ми разясни и евентуално зглоби нещата нека да ми пише , разбира се ще му заплатя за посещението и консултацията !Определено си объркал форума. Тук такива обяви не се толерират!
пон мар 03, 2025 1:40 pmi.i.ivanov написа: ... ум шалтера и тази автоматика едно и също нещо ли са или трябват и двете ?Ако става дума за онова нещо от Емаг - то върши работата на ум-шалтера и осигурява автоматичното палене и гасене на генератора.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: