• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zz_stefanov - майстор
Шегувам се, само знам, че при нас е много варовита, а в София не е така. :)
Но като имам време ще премеря и аз на едно парче ПП какво е съпротивлението на водата.
Hoвoceлckи - майстор
Мери ток направо. При 230V. Сложи последователно някаква крушка за "всеки случай".
zz_stefanov - майстор
То има много условности, първата за която се сещам е площта на електродите, водата дали е хлорирана, замътена след авария и т.п.
Та какъвто и резултат да се получи не следва да се счита за осигуряващ безопасността ;)
Hoвoceлckи - майстор
zz_stefanov написа:
Но по водата можеш да усетиш чуждата фаза.
Усещането може да е по различен начин ... ДТЗ сработва при безопасно голям ток. При мойта демонстрация токът е мно-ого по-малък. Ти направи експеримент и покажи ток по-голям от необходимия за сработване на ДТЗ. Даже точно можеш да демонстрираш как сработва.
zz_stefanov - майстор
Hoвoceлckи написа:
zz_stefanov написа:
Но по водата можеш да усетиш чуждата фаза.
Усещането може да е по различен начин ... ДТЗ сработва при безопасно голям ток. При мойта демонстрация токът е мно-ого по-малък. Ти направи експеримент и покажи ток по-голям от необходимия за сработване на ДТЗ. Даже точно можеш да демонстрираш как сработва.
viewtopic.php?f=11&t=58024&start=80#p879062 Аз от този си пост нататък съм ти казал, мнението си по въпроса, трябва ли да се разчита на такива замервания. И не смятам да се пренася спора и тук.
Еле пък при тукашната ситуация има голяма вероятност за двата апартамента да ползва обща нула и е пълно с много неизвестни.
Ние даваме съвети по това което той е констатирал с неговите нулеви знания по въпроса.
Hoвoceлckи - майстор
zz_stefanov написа:
ще премеря и аз на едно парче ПП какво е съпротивлението на водата.
Хайде тогава простичко премери какво е съпротивлението и после ще умуваме пак :idea: Ама да те не чакаме и теб като хидразиня да ни свари кафе с лъжички, между които разстоянието е 1 милиметър :wink:
zz_stefanov - майстор
Да си прочел ко съм ти написал по горе? :cool:
Щото ако ти кажа, че е 400кOm на 20см. на струята хлорирана вода и около мегаом на същото разстояние при изпарен хлор, ще ми изкараш великия извод, че няма как някой да го порази тока през чешмата. Въпреки, че не навсякъде и не винаги водата е една и съща.
А и как ти изглежда, че измерих между двете батерии в банята съпротивление 170 кОm.
Смисъл няма. Вземат се нужните предпазни мерки и това е.
Последна промяна от zz_stefanov на пон фев 05, 2018 10:41 pm, променено общо 2 пъти.
hidrazin - майстор
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Явно съм познал - имаме си Тинки Edition 1.2
Или ако на някой му харесва - CE 3.11.1.1.staroselski :-D
:partyman:
P.S. Лъжички може да си купиш от левчето.
После да ги свържеш с кебапчетата.
Накрая да споделиш резултата.
Ще ме извиняваш но нямам време да попълвам празнотите от младежките ти години.
От тези години през които не са ти давали да си играеш с бързоварчета. :lol:
И правилно ...
:partyman:
Hoвoceлckи - майстор
hidrazin написа:
... - CE 3.11.1.1.staroselski :-D
Какво е това?
За мойте лъжички нямаш думата. Писал съм назад и винаги мога да покажа клипа на всеки желаещ, но на лични. Ти каза, че си купил лъжички и ще направиш демонстрация. Трябва ли да търся поста ти?
Изводи никога, никъде не съм правил! Показвам само факти. Срещу размахване на плашила и суеверия.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Проследяване на зазидано "земно"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: