• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 166
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pif4o - специалист
Едно въпросче, може да е глупаво, ама с цел да не пропусна нещо и после да ми се карате аз да си питам :) Има ли значение от къде влиза и от къде излиза тока в ДТЗ имам предвид можели от долу да влиза и от горе да излиза или трябва от горе на долу да е :roll:
alsted - майстор
Трябва да спазиш посоката :!:
Милен - майстор
Ако е казано че може значи може, ако не е казано нищо е съмнително дали може, ако е казано че не може значи не може, четенето му е майката :lol:

И понеже си купил Moeller ето ти каталога, там пише:
Страна на включване към мрежата - произволна
http://www.moeller.bg/admin/uploaded/Br ... ard_56.pdf

Само трябва посоката да бъде еднаква и за фазата и за нулата т.е. и двете да влизат отдолу или и двете от горе. Не трябва да се кръстосват единия да влиза от горе а другия да влиза от долу.
stefan_gb - специалист
Милен написа:
Ако е казано че може значи може, ако не е казано нищо е съмнително дали може, ако е казано че не може значи не може, четенето му е майката :lol:

И понеже си купил Moeller ето ти каталога, там пише:
Страна на включване към мрежата - произволна
http://www.moeller.bg/admin/uploaded/Br ... ard_56.pdf

Само трябва посоката да бъде еднаква и за фазата и за нулата т.е. и двете да влизат отдолу или и двете от горе. Не трябва да се кръстосват единия да влиза от горе а другия да влиза от долу.
Милен е прав но от гледна точка да е издържано вкл. и естетически таблото и всеки да се ориентира като погледне я захрани на извод 1 и N, мисля че е по добрия вариянт.
pif4o - специалист
Слушам момчета! ще бъде спазено и естетичното и правилното :)
В нова зграда изпълнена с трипроводна инсталация и ДТЗ , през неопределен период от време (може и месец) но най често през 2/3 дни ДТЗ изключва.
Съмнява ме хлабава връзка в таблото.
Дали е възможно?
stefan_gb - специалист
Трябва да уточниш кои токов кръг създава утечния ток за срабтотване на ДТЗ-то на първо време, второ колко РС-та имаш?
Имам едно PC но не мисля че там е проблема.През деня работят само 2 климатика и хладилника,връщам се от работа и бушона е паднал,при други обстоятелства работи PC-то и гледам TV и изведнъж бушона пак пада без по това време да е включен нов консуматор.
Жена ми забеляза , че когато се включи микровълновата от таблото с бушоните се чува едно жужене и за това мисля ,че проблема е от хлабава ръзка при тях.
До колкото разбирам има 2 кръга и 2 ДТЗ за двата.Два кабела от електромера влизат в първото и от там чрез мост захранват и втората ДТЗ.Пада само първият кръг(кухня и хол,детска стая) и при включването има едно искрене точно от там.
Извинявам се , че стана много дълго.
alsted - майстор
Най- лесния тест е: на тъмно :!: включвате въпросния консуматор /ако трябва - свалете лицевия капак/ - жуженето ще се види точно къде е. Може наистина да е хлабава връзка, но може да е и некачествено ДТЗ.
Питането ми беше дали е възможно от хлабава връзка да изключва.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 166

Тема "Дефектно токова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: