• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 111
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Милен - майстор
А ти нямаш ли достъп до тези предпазители? При мен таблото е заключено и пломбирано, но предпазителите имат отделно капаче на вратичката завито с винтчета.
Ако нямаш достъп до предпазителите ще трябва доста да почакаш да дойдат да си свършат работата за която си им платил предварително.

А като идея да се размърдат им кажи например, че електромера ти върти постоянно на нощна :-D - веднага ще дойдат.
rebroto - специалист
iskam da vi pomolq da ne byrzate s otgovorite.pomislete predi da pi6ete.6te vi kaja samo 4e o cql svqt i po vsi4ki zakoni i principi na elektrotenikata e apsolutno zabraneno provodnika da se usokva ogyva pod 90gradusa kamuli da se pregyva i usmukva.ostavete gi vryskite s usukvane ostavete gi vryskite s uster klemi.a se porovete malko i po4etete malko.xoraaaa 21 vek sme.potyrsete taka nare4enite bezvintovi klemi ili vakumni.az samo moga da vi pokaja snimkov material

КИРИЛИЦА!

Изображение
Virtuozo - специалист
Добре бе ребро никой няма против да се правят и така.Хем става бърже хем прилежно подредено и ненапоследно място при влага често някое от жилата просто се скъсва вътре в клеменцето и естествено късото си е късо ама не става стопилка цялата кутия както често става при лустер клемите .Със сичко съм съгласен само не и с тази част при която едва ли не твърдиш че хората ползващи усукване,запояване и клеми с болтчета не живеят в 21 век-напротив всичко е до навик а и до майсторлък.Техния метод според мен не е по лош от твоя-успех.
rulom - модератор
rebroto написа:
iskam da vi pomolq da ne byrzate s otgovorite.pomislete predi da pi6ete.6te vi kaja samo 4e o cql svqt i po vsi4ki zakoni i principi na elektrotenikata e apsolutno zabraneno provodnika da se usokva ogyva pod 90gradusa kamuli da se pregyva i usmukva.ostavete gi vryskite s usukvane ostavete gi vryskite s uster klemi.a se porovete malko i po4etete malko.xoraaaa 21 vek sme.potyrsete taka nare4enite bezvintovi klemi ili vakumni.az samo moga da vi pokaja snimkov material
Изображение
То, щото сме XXI век, та поне се научихме да пишем на български на тези пущини-компютрите :-D Нямаш си на идея каква мъка беше да прочета целия пост :buch: :student: :verzweifelt: Ако наистина имаш да казваш нещо важно и искаш да ти се обърне внимание- пиши на български, ако само си ръчкаш, е така да има конфликт- твоя си работа.
А иначе относно кабелните връзки:пазара е пълен вече със всякакви неща.Всеки уважаващ себе си майстор знае какво се предлага и как се работи с него.Останалото е въпрос на избор-най-вече от страна на клиента.
Айде лека от мен че е петък-вечер и тайфата се е събрала и кълца салатата :drinkers: :partyman:
rebroto - специалист
Благодаря за коментарите.сори за правописа.исках да кажа че новото си е ново.нестава никакво късо защото в клемата влизат замо нола само земя само фаза.другото което е че няма как да влезне вода в тях.колега маи не си жиждал от тези клеми.
rulom - модератор
"жиждал" съм от тези клеми,мисълта ми е че ако работя на бай Иван, примерно,той няма да иска от тези клеми защото общата му консумация няма да надвишава 5KW, примерно.Работил съм и по проекти където проектанта е заложил поставяне на такива "специални европейски съоръжения", и мога да те уверя че всичко е инсталирано съгласно изискванията.Австрийците обикновено не вярват на нас Българите и си правят съответните проверки с техни специалисти.
-----------------------
А за разчитането на проекта си наех "специалист" като теб за да ме открехне в европейските практики :lol: :lol: :lol:
rebroto - специалист
точно австрииците ги използват.а за баи иван ще кажа нещо.безвинтовите клеми издържат на ток от 16A.Така както монофазните контакти тип шоко издържат до 16A.ЗА по мощтните консуматори се предвижда твърда връска
rebroto - специалист
мощност от 5000W. При напрежение от 220V. Токът, които протича е някъде 22.2A.тези клеми не са са това. Става въпрос за една обикновена кутия, където проводника е 2.5квадрата.и предпазител 16A.
Милен - майстор
То има и контакти шуко вече с безвинтови клеми тип WAGO като посочените на снимките, срещат се и контактори до 32А също с безвинтови клеми. Клемите са хубави и ако се използва за съответното натоварване не би трябвало да има проблем.
Проблема е че като обиколя магазините в малкия провинциален град да питам за такива клеми, продавачите ме гледат като извънземен и започват да ти дават акъл как е по-добре да си вържеш кабелите и да не се занимаваш с подобни нововъведения. Пълна трагедия :|
Virtuozo - специалист
Ами да. Аз също когато писах моя пост имах в предвид клемите wago.Ние в нашата фирма ползваме тях и от 5 години запалените лустер клеми ги сменяме с wago от сивите.Не мога да кажа дали са с по-добро качество от другите или от твърдата връзка,но за нас са най-удобни защото се демонтират/монтират лесно и по трудно се палят вкупом за разлика от 12-ка лустер клема,която гори цялата заради 1-2 жила и после не подлежи на демонтаж щото всичко ни е леш и ръжда.При големи товари незнам как се държат,работим светофари а те не надхвърлят 3-4 киловата,но за сметка на това имаме кутии в шахти които при дъждове нерядко се оказват като лодки че и подводници :shock: и когато се запалят и всичко се насере ела да видиш кое къде е било и как се подвързват наново.Та мисълта ми е че всяка работа е индивидуална и има своите плюсове и минуси -всеки сам намира верния път за себе си и е глупаво да се каже,че това е варианта а всичко друго е 20ти век.Ако беше така нямаше в магазините да има толкова голям избор а само въпросните клеми :wink:
П-П Моя е ръката от аватара на satansho :-D там в отвъдното /под капака на шахтата/ управляват плъховете а клемите които смяташ че не пускат вода се палят като папируси,ако не вярваш напълни твоята кутия от снимката с вода и докладвай за резултата :cool:
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 111

Тема "Кабелни връзки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: