пон авг 27, 2018 9:48 pmplamen6703 написа: ... но се иска поне малко да разбираш от електротехника...Я пробвай пак...

пон авг 27, 2018 9:48 pmplamen6703 написа: ... но се иска поне малко да разбираш от електротехника...Я пробвай пак...
пет авг 24, 2018 11:53 amDundyTheCroc написа: Е то тук търговеца не ти ли съдере кожата поне с двойна цена, не мое живее...Двойна бива я виж за какво иде реч.Към 10Х го виждам аз...
lov написа: А на въпроса ти дали ще бръкна с ръка в кофа с такъв бързовар. Да ще го направя и съм го правил.Аз пък се чудя на хората, които имат големите претенции да разбират много от електротехника, как не обръщат внимание на детайлите в подобни спорове, а заемат генерална позиция по дадения въпрос. Ми ако става дума, аз съм хващал "чист" фазов проводник и не съм усещал абсолютно никакъв ток да преминава през мен, с много важното условие обаче, че съм седнал на земята в стая върху дебел килим и дървен паркет отдолу. Ама, ако бях се хванал с едната ръката за металната водопроводна тръба на радиатора в блока в този момент, дали щеше да бъде същото, а? Пък вие си вярвайте на най-знаещия тук Пламен 0000, който дава съвети за заземената кофа, ми да се хване той за заземената кофа с едната ръка, а с другата да бръкне по-близо до открития нагревател потопен във водата от към "фазовата му страна", тогава не ръченица ще заиграе, щото ръченицата е в неравноделен тактов размер 7/8 с трето удължено време, а ще удари едно шопско натрисане с 50 херца, та ще му завидят всички от Шопският ансамбъл(ако още го има)...А какво ли ще стане със заземената кофа, ако в нея се опре "фазичката" на открития нагревател, бе Пламене? Късметлии ще бъдат тези, които използват пластмасова кофа, то като гледам, някои тук сигурно и тях заземяват, но късмета си е късмет
lov написа:Анадънму.Айде, ако обичаш, да не ме анадънмосваш, точно мене, съгласен? Точно с тези чуждици се обръщай към някой друг
lov написа: ще те попитам направо каква е проводимоста на чиста дестилирана вода.Едва ли ще ми повярваш, но очаквах някой да се включи с този въпрос. Сега, ако ако ми кажеш, колко от обикновените хора знаят за ниската или никаквата проводимост на дестилираната вода и за разделителните трансформатори. И съм запознат с проводимостта на водата в зависимост от разтворените в нея соли. Не съм бягал от часовете за да пуша, защото не съм пушач.
вт авг 28, 2018 8:52 pmlov написа: Всъщност когато ремонтирам нещо с мрежово напрежеиние предпочитам да си ползвам разделителен траф. Та много е лесно да плювнеш някъде без да се замислиш че някои може да се връщат от там на където ти отиваш с твоя пример.Това се казва рутина и опит, простичко казано - старата школа
И понеже ме включи веднага в графата на разбирачите ще ти кажа че точно такива опитни постановки се правеха на времето за обучение на тези дето не могат да вдянат че водата е проводима заради солите разтворени в нея. И какво представлява крачковото напрежение или потенциал при аварии с високо напрежение.нагледен лабораторен пример все пак и за това го казвам. Защо се ползват разделителни трафове в управлението на много машини а не се ползва направо мрежово за комутациите. Апропо и в условието на пламен със заземената кофа има уловка ама явно не схващаш.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: