• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 40
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Папуас - специалист
"По-ниското напрежение категорично увеличава сметката. Вече сме установили едно населено място в Благоевградско, където напрежението е било 170 волта, а не 220 волта", каза Делян Добрев.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40& ... mentsBlock
Продължава да го твърди. Дали пък не е прав? Досега все някой светнат щеше да му каже: "Ей, пич! Не се излагай!"
fbr - майстор
Кой е тоя дето ще каже че министъра не е прав.
hidrazin - майстор
Той като го гледам завалията много неща не знае. Според цитирания линк:
В цената е включено всичко, което е разбито в една фактура, обясни той и добави, че от 1 юли миналата година има два нови реда във фактурите – добавката за зелена енергия и невъзстановяемите разходи.
Сега изрових една стара фактура за ноември 2009година. И там има добавка за зелена енергия. :lol: Тъй че единия ред във фактурата не ми е от юли. :lol:
Още пише че Тази добавка за зелена енергия отива директно в производителите на ВЕИ.
Не е ясно кое колко и къде отива. По груби сметки от тази зелена добавка се генерират едни 350 милиона лева годишно.
Колко от тях отиват във ВЕИ и колко другаде един Господ знае.
:partyman:
Папуас - специалист
За зелената енергия си прав. Прокара я Станишев, а сега насъсква хората да протестират за високата цена на тока. С тази "таксичка" хрантутим една групичка избрани дембели, които и ток не произвеждат даже. Да вземат да направят един референдум с въпрос: "Не искате ли да плащате "зелена енергия", или не?" :axe:
8180 - майстор
Понеже се каня да приключа участието си в темата, бих искал финално да споделя 3 неща:
1. Вчера вечерта, след непреки намеци във Форума, проверих и бях изумен, че "разсъжденията" на Добрев вече липсват от новините за деня. Леко се потиснах, че в обедното си включване съм дал "подвеждащ и манипулативен" линк. Разгеле (както и колеги са забелязали), за НИСКОТО НАПРЕЖЕНИЕ, ТОВА Е мнението на Министъра, днес подкрепено и от НЕГОВИТЕ "колеги-специалисти". Тук:
http://btvnews.bg/bulgaria/ikonomika/ra ... html#video
след 22:35 от видеото и ок. 8:34 астрономическо време.
Апропо, журналята са му спестили излагацията в текстовото експозе. :?

2. При мен лично няма формално аргументирано сериозен проблем. По-долу е инфо, което всеки (поне за ЧЕЗ) би могъл да извади срещу клиентски номер, ако не си е записвал (като мен).
Прикачен файл:
Graphic1.jpg
Да, имам ТРИКРАТНО увеличение на декемврийската сметка, спрямо ноемврийската.
Сравнено със същия период на миналата година, ОБАЧЕ, имам НАМАЛЕНИЕ, въпреки увеличението на цените от юли. Има и логика - почина една зиморничава баба, заради която държахме по-високи температури (25оС, срещу 20 сега). Топлим на ток.

3. Извън изложеното, за мен, остава въпросът за СПРАВЕДЛИВОСТТА на тези и др. плащания.
Не ме устройват обясненията на Добрев, че те били заради договори и др., случили се при Костов, Кобурготски, Станишев (Кунева и Северна Корея в т.ч. - вж. клипа). Просто в това изреждане, следващите ще добавят Добрев, Трайков, Борисов и т.н.).
К`в МИ Е е кяра от тази некомпетентност и говорилня? Срещу какво точно протестираме?
ArturDent - Почти Безобиден
И сега к'во искате от министъра? Да излезе да каже:
Ние сме виновни щото лятото увеличихме тока с 14%.

Не виновни са ЕРП-тата щото "Нещо_изсмукано_от_пръстите". Сега ще извикам шефовете им и ще им издърпам ушите. Те повече няма да правят така.

П.П. Обзалагам се че следващите сметки поне на половината хора ще са по-малки от миналогодишните въпреки увеличението на цената на тока, защото просто времето тази година е по-меко.
Тогава няма да реват че плащали по-малко, щото ЕРП-то пускало по-високо напрежение...
8180 - майстор
ArturDent написа:
И сега к'во искате от министъра?
Аз лично, бих искал да избирам компетентни хора, служещи МИ подобаващо, а ти...?
fikata - майстор
Не може да искаме министъра да бъде и главен енергетик на републиката.
Затова си има куп специалисти и експерти около него по икономика,енергетика,туризъм.
За съжаление към такива длъжности се докопват калинки,които за научна и производствена дейност не стават,но са много силни в кариеризма.
dyaneff - майстор
В нормална държава, този министър вече щеше да си търси работа. Просто отказвам да приема, че в цялото министерство всички са назначени по партийна линия и няма един специалист, който да му каже да не говори глупости.
fikata - майстор
dyaneff
Основната грешка на този министър е че не чете този форум.
Това е основателна причина да му искаш оставката.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 40

Тема "По-ниското напрежение "върти ли" по бързо електромера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: