• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
brum - майстор
1 х 40А (общият)

3 х 16А (за двете стаи и бойлера)
1 х 20А (за кухненския бокс)
1 х 2А (за СОТ-а)
valentino76bs - майстор
brum написа:
Я да питам - къде да търся читави АП с В крива? Че отидох в Ташев Галвинг и ми казаха, че налични нямат, щото такива никой не търсел. Иначе инаха Сименс, ама С крива ...
....и ще си единствения във форума направи си сам с предпазители крива B :)
Последна промяна от valentino76bs на пет яну 17, 2014 8:48 am, променено общо 1 път.
brum - майстор
Ми като слушам к'во разправят хората ако намеря с крива В май така ще стане :) .
Junak - майстор
Абе слагай С, най много понякога да се разходиш до външното табло
8180 - майстор
valentino76bs написа:
....и ще си единствения в форума направи си сам с предпазители крива B :)
Колко да е единственияТ? Ще сме двама признали си, въпреки масовото писане.

Действително форумните мнения могат понякога да формират търговски практики, което далеч не потвърждава верността на първите. Нещо повече - блокират разумните дискусии. Настоящата уж също претендира за такава.

Скромен въпрос - "за чий" изобщо се произвеждат А, В, С? Сравнимите цени отхвърлят "конспиративните" обосновки.
Да не се разпростирам - "разходките до външното табло" не са само неудобство, а СИГНАЛ, че нещо не е наред.
В една къща означават възможни проблеми със СОТ, хладилници, фризери, всевъзможна електроавтоматика и механика, електроника.
Личен опит, с благодарности към Хидразин за съдействието тогава.
Junak - майстор
8180 написа:
Скромен въпрос - "за чий" изобщо се произвеждат А, В, С? Сравнимите цени отхвърлят "конспиративните" обосновки.
Ако не е грешно поставен, най вероятната причина е "високия" импеданс, който не позволява нарастването на тока на късо съединение до граничните стойности на изключване на АП. Причина - "дълга" захранваща линия от таблото до къщата :)
MIRO_073 - майстор
Junak написа:
8180 написа:
Ако не е грешно поставен, най вероятната причина е "високия" импеданс, който не позволява нарастването на тока на късо съединение до граничните стойности на изключване на АП. Причина - "дълга" захранваща линия от таблото до къщата :)
Плюс възможност за селективност при к.с.
Junak - майстор
MIRO_073 написа:
Плюс възможност за селективност при к.с.

:thumbs:
Тани - модератор
Или по-вероятното предположение - такъв са имали, такъв са сложили :lol:

Не е лошо да ги попиташ и евентуално да ти го сменят, ако няма причина да е с такава крива крива :wink: !
brum - майстор
Добра новина, намерих си на Шнайдер, 10-12лв/бр :) . Другата седмица ще са в Ташев.

А за смяна - няма смисъл. Така или иначе не мисля, че ще са ми проблем след като разбрах какви са тия криви. По-добре да си вържа гащите по-сигурно :) . Както казах къщата е малка (40м2 застроена площ) и не мисля, че ще ми трябва много ток.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 20

Тема "Въпроси за табло с предпазители" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: