• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 34
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
arxd129 - специалист
fbr написа:
Направи малко снимки на електромерното табло.
Направих. Ама никак не са сполучливи (щот' съм 'убав фотограф, де) и ги изтрих. Никак не стават. Никак.
На фокус излиза само стъклената врата на елшкафа. Нито в пролуките около вратата, нито зад стъклото се вижда нещо по снимките. Ако държите - пак ще нправя. Ама ефектът ще е същия. ... Добре съм описал словесно това което вижда окото. Не възлагайте надежда на снимките. Това, което съм описал - се вижда в едни тесни пролуки. Пръст не може да пъхнеш в тази пролуки. Камо ли снимка да направиш...
fbr - майстор
Все си мисля че кабелите от електромера отиват до клеморед, и от там нагоре по етажите.
arxd129 - специалист
fbr написа:
Все си мисля че кабелите от електромера отиват до клеморед, и от там нагоре по етажите.
Не мога да споря по този въпрос. Нито отхвърлям, нито потвърждавам това мнение. Щом казвате, че е логично да отиват в някакъв клеморед... може и да е така. Не се вижда нищо.

Обаче клемореда с какво помага? Или с какво пречи?

Сега - като се замисля - сигурно има още нещо зад втората врата. Нали от енергото като искат да ми спрат тока - изключват някакъв прекъсвач. И йок ток (за моя апартамент).
Та... сигурно има още неща зад втората врата. Но нагоре в колектора тръгват само сини и черни кабели. През пролуките това го видях, Няма ЖЗ кабели.
Последна промяна от arxd129 на пон дек 18, 2017 2:23 pm, променено общо 1 път.
fbr - майстор
Таблата са типови. и вътрешните връзки са направени от производителя им. Връзките на таблото с периферията става обикновено на клеморед. Най-вероятното място за промяна на цветовете е именно там, и ако няма достатъчно клеми за нулевия или PE проводник, да са навирани по два в клема и да има проблем.
arxd129 - специалист
fbr написа:
Таблата са типови. и вътрешните връзки са направени от производителя им. Връзките на таблото с периферията става обикновено на клеморед. Най-вероятното място за промяна на цветовете е именно там, и ако няма достатъчно клеми за нулевия или PE проводник, да са навирани по два в клема и да има проблем.
Ако въпросният клеморед е в елшкафа (да приемем, че го има) - въпреки него в колектора няма ЖЗ кабели. Нито един (видях ясно),
kozl - майстор
arxd129 написа:
Обаче клемореда с какво помага? Или с какво пречи?
Помага на строителя да не изтегля цели проводници от ГЕТ до апартаментните табла. Пречи, щото е допълнителна връзка връзка и може да влоши съпротивлението по трасето.
Ако има клеморед някъде може би е предвиден достъп до него. Трябва да е предвиден, защото ако се наложи смяна на проводници, без достъп няма как да се сменят.
Не че няма други основания, които биха попречили за смяна на проводници - например липсата на тръби, или тръби има но са запушени или........................
Аз до сега такъв проект с клеморед от ГРТ до апарт.табла не съм срещал за жил.сграда.
kozl - майстор
arxd129 написа:
fbr написа:
Ако въпросният клеморед е в елшкафа (да приемем, че го има) - въпреки него в колектора няма ЖЗ кабели. Нито един (видях ясно),
Е в ГРТ трябва да има клеморед и от там да тръгват кабели за апартаментите. Това, че ти не го виждаш :roll:
arxd129 - специалист
kozl написа:
Аз до сега такъв проект с клеморед от ГРТ до апарт.табла не съм срещал за жил.сграда.
kozl написа:
Е в ГРТ трябва да има клеморед и от там да тръгват кабели за апартаментите.
Обърках се. :?

Кой има достъп до подобен клеморед. Само ЧЕЗ ли? Ако ми се наложи да сменям кабел от въпросния клеморед до моето апартаментно табло - ЧЕЗ ли да търся? (едва ли...)
fbr - майстор
Не е ОК всеки да има достъп до клемореда, щото пък комшиите почват да се крадат един други.
kozl - майстор
Ама не ми харесва да се повтарям. Писал съм кого да търсиш. Ако там ти откажат тогава ще го :?
Това че съм "писател", не означава, че съм папагал :lol:
И от сега да поясня там се плаща.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 34

Тема "Грешка /проблем/ в една диференциалнотокова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: