• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
men79 - специалист
Добре, но не разбрах точно какво трябва да направя. Преди и белия и черния кабел бяха свързани към най-десния бушон , сега какво да направя точно???
pipilica - майстор
Браво, сега трябва да намериш другото жило на черния кабел, то е закачено някъде
на шината с болтчета над бушоните.Прегледай внимателно къде отива черния кабел някъде ще
ще намериш другото жило. Това е мостов кабел който е разцепен, едното жило отива на бушона
другото отива на шината с болтчетата над бушоните.
Ако не можеш да го намериш остави включен само черния кабел на бушона, пусни една лампа да свети и откачвай кабелите един по един където изгасне лампата това е другото жило.
men79 - специалист
Добре, после като го намеря какво трябва да правя?
pipilica - майстор
Като намериш другото жило на черния трябва да ги размениш, черния отива на шината с болтчетата а това дето си го намерил отива на бушона на мястото на черния.
men79 - специалист
Добре, а като изключа всички бушони, там горе на шината , на другите болтове ще има ли ток????
Тани - модератор
Ааа , забравих да кажа , че белия си остава както си е бил досега!

ПП Там на шината е нулата и никога няма ток , но ти изключи предпазителите!
men79 - специалист
Добре размених ги кабелите и за сега лампите спряха да святкат...., но пък в коридора един от двата ключа пак не работи(досега са работили и двата само когато беше включен белия кабел единствено), може ли да се оправи това???
pipilica - майстор
Браво на тебе, видя ли че не е много трудно.
Може ще го оправим и него, кой ги прави тия ключове.
Имаш ли мултицет със зумер или вериго проверител.
men79 - специалист
Ключовете ги сложих аз, но не съм допуснал грешка, свързах само фаза и нула, без заземител. Незнам какво е мултицет и зумер , май нямам ....
pipilica написа:
Браво на тебе, видя ли че не е много трудно.
Може ще го оправим и него, кой ги прави тия ключове.
Имаш ли мултицет със зумер или вериго проверител.
pipilica - майстор
Значи девиаторните ключове (за коридор) нямат заземител, те се връзват с три кабела да
работят правилно. Няма да стане без вериго проверител.
Ма да пробваме дай снимки на кабелите в коридора и на ключа.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20

Тема "Компактни луминесцентни лампи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: