• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 166
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
blv - специалист
Знеш ли lz1tar, най-лошото в цялата история е че си прав.
didipov - помощник
В процеса на работа (изграждане на ел. инсталация): два токови кръга (2*2 двойни контакта), защитавам с една ДТЗ и респ. отделни предпазители 2*16А за всеки кръг. И тук изниква въпроса нали според наредбите защитния неутрален проводник не трябва да се прекъсва никъде (т.е. от контакта до общата точка с работната нула преди ДТЗ-то), това означава ли че трябва да пускам отделен самостоятелен проводник от всеки контакт до съответното дтз или мога да използвам паралелно свързване и за този проводник в разпределителната кутия? Вие как постъпвате в такъв случай?
sasooooooooo - "специалист"
Направи го както с Фазата и Нулата.
В. Петров - специалист
Мисля си, че това четиво има връзка с темата:

Пералня уби момиче
mirk - майстор
Такива четива са най голямата реклама за дефектно токовите защити.
spro - специалист
Здравейте колеги,
Имам питане. Имам апартамент ново строителство в който няма ДТЗ а искам да си поставя. Как да сметна номиналната стойност на ДТЗ което ми трябва-номинална стойност на предпазителите в ампери ли се събира или друго.Ще поставя поне две ДТЗ-та.Ако нещо не съм написал правилно МОЛЯ поправете ме, искам да се науча и да направя всичко както си му е реда.
Благодаря ви.
lubomirlz - специалист
Кажи колко токови кръга имаш, какви са и с какви предпазители са защитени за да ти дадем по-точни отговори.
Иначе хол и спалня на една защита, кухня и баня на другата, може и осветлението да вържеш към тази на хола, 40 А са добре разликата в цената с по-малките не е голяма :)
sasooooooooo - "специалист"
А кабела с три жила ли е?
spro - специалист
Здравейте,
Кабела за жалост ми е двужилен, много се карах с изпълнителите на строежа за това,но в крайна сметка са направили те каквото са искали. Даже не са положили кабелите в тръби а са ги замазали директно към стената. Днес ще проверя точно колко токови кръга имам, какви са ми бушоните и ще дам отговор. Мисля допълнително да си пусна един заземяващ кабел, но съм на 4ти етаж и нещо се разколебавам, та ще видя дали мога да пусна проводник поне до етажнота табло.
Сърдечно благодаря.
Ники274 - специалист
Не ти трябва отделен заземяващ кабел до четвъртия етаж.Достатъчно е от апартаментното табло да изведеш отделно жило до всеки контакт,бойлер,печка и т.н.Без трети кабел от таблото до консуматора ДТЗ няма да може да се подкара.Това ще е най-трудната част.Опиши колко предпазитела имаш в таблото,за къде са и техните стойности.Нататък лесно ;)
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 166

Тема "Дефектно токова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: