8180 написа:Абе то и аз ама...ArturDent написа:И сега к'во искате от министъра?Аз лично, бих искал да избирам компетентни хора, служещи МИ подобаващо, а ти...?
Поне в съветниците му да имаше някой който си спомня нещо от електротехниката....
8180 написа:Абе то и аз ама...ArturDent написа:И сега к'во искате от министъра?Аз лично, бих искал да избирам компетентни хора, служещи МИ подобаващо, а ти...?
abcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:preslav:Благодаря - приемам поправката за тарифите, признавам си гршката и мога да кажа, че или съм бил много пиян или много ядосан когато съм пресмятал отделните съставки. Аз обаче не оспорвам сметката си за ток, нито оспорвам разликата в дневна и нощна тарифа - при мен основно се харчи денем. Хубавото в този форум е, че полека-лека стигнахме до истината - виновниците за дебелите декемврийски сметки в момента сучат гъза и се прикриват зад протеста на НЕИНФОРМИРАНИТЕ хора - аз сбърках в хилядните и си го признавам, но явно сбъркалите в хилядите няма как да си го признаят, няма против ЕРПтата да си ходят, но преди това някой друг трябва да си ходи, но преди това трябва да бъде съден!
Съвсем лека корекция на цените на Е-Про - със всичко с ДДС, крайна за потребителя.
Дневна - 0,213324 лв./kWh
Нощна - 0,1329 лв./kWh
На hidrazin фактурата е по-ясно направена от нашите.
При нашите никъде няма крайна цена, била тя и без ДДС.
http://www.energo-pro.bg/uploads/files/ ... ath_65.pdf
Друго ми прави впечатление при фактурата на preslav - нощната енергия която си изхарчил е над 10 пъти по-малко от дневната. За мен е странно, но знам ли може да караш нощни смени, забелязъл ли си го? При равномерна консумация трябва да е 2 пъти по-малко, при мен даже клони към 1,2-1,3 пъти.
При такава разлика бих проверил електромера кога включва и изключва нощната.
Моята сметка за декември 2012 (поне половината месец сме ходили на работа, ясла) е с 34% по-висока от най-високата сметка от 6-7 години (февруари 2012г. - жена и дете са били вкъщи денонощно), като тока се е вдигнал с 13,5%. Напрежението ми е над 230V винаги когато съм го мерил - не е там ключа за бараката.
dyaneff написа:Ха ха .Ти ако станеш министър на 33 г. и Б.Б. ти каже да правиш така как би постъпил?
Министъра продължава да си твърди, че ниското напрежение е причина за увеличените сметки.
Току що по БосфорТВ в новините.
jekasus написа:При нас пломбата на водомера е 6 лвНе е въпросът колко струва у вас или у нас, или в Китай пломбата, а кой трябва да я плати? Според Наредба No 4 на МРРБ аз съм престъпник (по презумпция всеки един от нас) ВиК трябва да ме пломбира, за да не го крада, на всичкото отгоре аз трябва да си платя пломбирането, нищо че според въпросната Наредба личният водомер е част от "сградната инсталация" и е моя собственост - тъпо е нали!![]()
Иначе министъра си говори и хората му вярват.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: