Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Justy - майстор
DStefanov написа:
И понеже виждам, че знаеш много :cool: що не вземеш да кажеш как ще стане за двупроводна мрежа (фаза и нула)? Това не го показват в брошурата на Шнайдер Електрик! Явно и те не знаят как става :-D
Сериозно...... ако знаеш дай да видим схема!
Казва го много ясно, ама не ти се иска да е така - при двупроводна инсталация ДТЗ е безсмислен!
pavelari - майстор
Колеги - не бъдете праволинейни. Каталозите на Шнайдер са хубави, но все пак тяхното основно предназначение е да продават. Изчитането им не е достатъчно, човек да стане електротехник.
rulom - модератор
Добре де, колега, в крайна сметка пускайки пералнята(печката, бойлера) какво трябва да имам:ДТЗ или обикновено заземление, за да не ме убие евентуален пробив(хлабава връзка) в инсталацията.
Питам щото не всеки може да си позволи цени за ДТЗ за всеки токов кръг.
А като знам какво е изпълнението на "ЕЛМАРК", не бих се доверил на тяхното ДТЗ, а другите са доста по-скъпи,а гаранция, пак няма :cool:
pavelari - майстор
то пак си е обикновено заземление, но дтз реагира винаги, за разлика от бушона, който при по-малки токове на утечка не винаги сработва.

Поради високата цена се слага една - като разединител, та дори има и такива с вграден автоматичен предпазител.
Човешкия живот е с приоритет пред прекъсване на електрозахранването в целия дом..
malkstor - специалист
Доколкото аз разбирам, бушона не би трябвало въобще да реагира на утечни токове. Ако са толкова големи, че да го задействат, то вече не е утечка а късо :-D .
pavelari - майстор
именно при по-малка утечка от тока на предпазителя, може да се уфази корпус на уред или течащата вода, например. ДТЗ изключва мигновенно, а АП по времетокова характеристика :idea:
Късото е частен случай на утечката.

Тема "въпрос за дефектотокова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: