Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Duke_BG - специалист
LazarGanev написа:
bigshop написа:

Идеята е, че при пералните с предно зареждане лагерите са по-натоварени и за да имат същия ресурс, трябва да са по-скъпи. Ако имат същата цена, значи имат по-малък ресурс. Т.е. заложеният конструктивен принцип е в полза на тези с горно зареждане.
Да, лагерите са по-скъпи, барабана е по-евтин и т.н., но като цяло пералните с предно зареждане са доста по-евтини, въпреки по-скъпите лагери, нали така? Но спора май не беше за цената? Интересно, че професионалните перални, които са най-натоварени са основно с предно зареждане - поне аз с горно не съм виждал!
ами трудно ще видиш професионални перални с горно зареждане щото при тия големи барабани требе да ги зареждаш с кран и стълбичка а и има опастност оператора да падне вътре :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
В ниския ценови диапазон, каквито са обичайните перални на българския пазар, пералните с горно зареждане са по-добрите като надеждност и тиха работа.
За американските перални няма какво да говорим по ред причини. Първо, американският потребител е изненадващо консервативен, когато става дума за коренна разлика при обичаен продукт. (дизеловите автомобили). Второ, там пералня под 5 кг сухо пране ... ха-ха-ха... Трето, масовият американец всъщност няма пералня вкъщи ...
За промишлените перални. Важно е, че при тях трябва да има визуален контрол на прането.
Абе...
LZ - специалист
Spassow_lbg написа:
.. За шум недей мисли а и след 7, 8 години и без това ще я сменяваш :wink:
А, що бе? Сегашната е почти нова, няма 50 години. Перла 73 (годината на модела) и е купена 77-ма. Ама тия дни и спря мотора и още нямам време да разследвам, но това е друга тема :)

п.п. Лагери не са сменяни още
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Минах през ПЕРЛА 3, 5, 4 и пак 3. Железни перални. Лесно се ремонтират и без половината части пак перат. Обаче!
Като се качих на ARISTON ..... мамкаим и перли!
:-D
bigshop - специалист
Между другото в Америка 60% от пералните са с горно зареждане. Но "горно" там означава, че оста на барабана е вертикална.
В Европа пералните с горно зареждане са само 10%. В Англия дори не са чували за такива.
Но те не са чували и за лютеница и кисело мляко. И какво!? Ние да не ядеме ли?

Тема "Перални с горно зареждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: