• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shotik - майстор
onkelabg написа:
Утре това ще гледам да направя.
1-Да разкача проводниците/захранващи плочите/ ли ....
2-Или самите реотани от ключа...
Ами където ти е по - лесно , само не забравяй да си направиш чертеж и снимки ,за да няма грешки при свързването.

Скоро не съм отварял моята и ти пиша теоретично .
onkelabg - специалист
А ще си ги бележа,всяка жица кьде и на кой ключ отива.
Че по-спомени, всички кабели вьтре бяха един цвят :butthead:

Преди малко, пак вклю-печката на тьмно де...и не видях на самите лампички/на печката/ да се вижда Миждукане.
Но като проверих с фазомера си има светлинка....И утре,като намеря свободно време,ще пробам метода.
Hoвoceлckи - майстор
onkelabg написа:
-направи ми впечатление малкия котлон-
-вкл го/работи/ , и с фазомера по-корпуса на печката Утечка....само когато малкия котлон е пуснат.
Тошко, това не е ли достатъчно :?
Сменявай малката плоча, тъкмо и с нова гривна ще се уредиш :wink:
А сигурен ли си, че голямата си работи на всички степени? Като я гледам толкова запазена, като знам, че хич ги нямаше ...
hidrazin - майстор
Алооооо... Тук нещо почнахте да си правите свободни съчинения и заминахте в сферата на фантастиката.
Я да взема да сваля някоя и друга птица от облаците. :-D
Какво разглобяване, какви разкачания на плочи на реотани, какви пет лева бре?
На човека му свети фазомера на двете плочи и на КОРПУСА !!!
onkelabg написа:
ПС-Сега на тьмно Ясно се видя с фазомера,че има утечка по-корпуса и котлоните.
Та проблема не е в ръждясалата гривна или котлоните.
Проблема е незанулен контакт, неправилно свързан щепсел, връзката на кабела в печката ...
И що да сменя котлона ако работи?
Гривните - продават се нови за по 1 лев малките и към 2 лева големите.
плочи, гривни
:partyman:
Hoвoceлckи - майстор
Виж пак последния абзац от цитата ми. Можеш да прочетеш и по-обстойно въпросния пост. Нещо си хвърлил на кестерме боба ...
hidrazin - майстор
Няма какво да ти чета последния абзац или друго.
Ако корпуса е свързан с третото жило на кабела и контакта и щепсела са правилно свързани не може да има светене на фазомера от корпуса на печката.
Демек-първо се проверява контакт-щепсел-кабел-свързване на кабела в печката.
После вече да си гледа малката плоча.
Да не споменавам и че "фазомера" не е измервателен уред и по него не може да съдиш със сигурност имали или няма фаза по печката.
shotik - майстор
Че фазомера не е измервателен уред е така, но не всеки има измервателен уред и не всеки може да работи с него !
Но ,това което съм го писал , не съм си го измислил , подобна повреда съм отстранявал през 1970 или 1971 г по време на лятна отпуска от ПЖИ в едно малко балканско селце.
То тогава колко хора имаха уреди , а и какви цени бяха ,най елементарния съветски комплект с мултицет, поялник и уред за мерене на транзистори беше 38 лв.
Та в това село от около 30 къщи имаше само един фазомер , с разтопен накрайник от вероятно късо съединение, сигурно беше счупена и пластмата ,защото беше омотан с "левкоплас", но все пак свърши работа. Така по разкачане на отделните кабели намерих ,че едната плоча е с изгорял реотан и като се беше пръснал и стопил , даваше и на "маса".
В следващите дни , шофьора на рейса , който обслужваше селото ,го помолихме да купи от София разните части и така печката стана.
Сега имам поне три мултицета , отвертките не им знам броя, но все още знам двама художници, които имат поне по 100 четки, но нито една отвертка,клещи или фазомер.

Нашия колега ,който пита за помощ, пише ,че има само фазомер, за уред никаква дума, ами не всеки му трябват уреди. Като види ,че не се справя , ще си потърси човек който да му помогне.
Hoвoceлckи - майстор
hidrazin написа:
Няма какво да ти чета последния абзац или друго
М да, някои са само писатели, не са читатели :wink:
hidrazin - майстор
Hoвoceлckи написа:
М да, някои са само писатели, не са читатели :wink:
Мдаа... а други писатели са .... само писатели но не и мислители. :razz:
Десет пъти ли трябва да обяснявам че при правилно свързана печка (занулена/заземена) по корпуса на печката не може да има фаза???
Нито от проблеми с големия, нито от средния, нито от малкия котлон, нито от горния, нито от долния нагревател.
Толкова ли е трудно за разбиране?
Освен това като не ползвана дълго време, керамиката дето изолира нагревателите (от долната страна) може да е поела влага.
След известно време работа плочата изсъхва и изолацията се оправя.
Да не говоря че част от новите плочи и нагреватели страдат от този проблем.
Не ги изпичат в завода и ги продават с известна доза влага.
Това обаче не отменя проверката за правилното заземяване/зануляване на корпуса.
onkelabg - специалист
Свети си.....
-разкачени една по-една плочите /свети/
-не бие ток :?: или е много слаб....с чехли сьм, а печката е на терасата/мозайка/ сложена в/у шкаф и пред него имам ,малко килимче. Не че е кой знае какво изолация, ама все пак....
-Щепсела на печката е с 3 проводника,като и в самата печка е заземено.....Но ползвам разклонител от кухнята до терасата с 2 проводника :idea:
-В квартирата дето сьм, всички контакти който погледнах са с мост м/у Нулата и земята/занулен/ -А инсталацията е Двупроводна.

ПС-Печката не е работено много сьс нея...просто е била на влага и лоша подрьжка.От снимките и по-мой виждания ключовете за здрави/без омаслявания и нагар/

Прикачен файл

28032016352.jpg

Прикачен файл

28032016353.jpg

Прикачен файл

28032016351.jpg
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10