Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
крум - специалист
А аз си купих Budget 950 вата от Метро преди 1 месец, на промоция, 120 кинта.
На 4-тия ден (събота, разбира се) му изгоря ротора.
В момента ми е в колата - ще го нося пак до сервиза днес. Като превключиш от въртене на удар и спира да удря.
Допълнително се разби патрона за нормални бургии на 3-тата дупка и сега нещо в него трака - мисля да мина с него след като оправят къртенето.
Досега съм изкъртил с тоя къртач около 3 квадратни метра под и 18 квадрата мазилка.

Никога повече Budget. Надявам се в следващите година и 11 месеца гаранционни, машината да се развали още 2 пъти и да си искам парите обратно.
stereofonix - специалист
Значи вярна си е приказката "за всеки влак си има пътници" ... аз сам на следния принцип:
едно нещо преди да го купя си задавам въпроса за какво ще го ползвам .. колко ще го ползвам и каква е вероятноста то да изгори...
от метро сам си вземал ъглошлаиф блекендекер със диск 115мм и до сега нямам никакво оплакване от него.Прободен трион "Enhell" както и пистолет за горещ въздух и виброшлаиф от същата марка ... ами перфектно си работят за сега(над година от както ги имам)!!! имам една малка дрелка на Ловеч "Елтос" ами животинчето още си работи нормално :) преди седмица-две си взех "Sparky" 1010 вата дрелка предимно я взех за бъркане на шпакловични смесии за пробиване на отвори с нормални средла ( дърво и желязо) ... на Sparkyto и харесвам че направо заварта кофата с разтвора без да се "тормози" но за пробиването на отвори в бетон е слаба ... разочарован сам.Биещият момент и е много малък сравнение с Bosch който вие казвате че в Бг е менте .. до скоро работех с един модел на Bosch PR2000* за 218лв ... е извинявайте много ама този Bosch ще бутне стената сравнение с Sparkyto a e e 30-на лв по-скъп :) Това е което исках да кажа.
ина края аз ако имам пари ще заложа на:
1.Makitta
2.Bosch
3.HITACHI
4.Sparky
5.Hilti
6.Всички останали марки с изключение на тези който се слагаткато "подаръци в царевичните пръчици"
Абе кои каквото да ви казва знайте че става дума за пари аз ползвам къртач на Raider купен за 78 лв . и до сега е пробил на малко 1000 дупки а прословутото Спарки струва около 250 лв. и сметката е много проста 250/78 = 3.2 значи купувам три Raider и като се счупи сменям а ме съмнява Спаркито да е кои знае колко по добро а за Макита и Други цените почват от 1000 ле. нагоре . Съгласете се че за домашен ремонта не е много разумно да си купиш къртач за 1000 лв. да си направиш ремонта и да го прибереш в шкафа.
velsi - Почетен майстор
Принципно е така. Но не мога пък и да се съглася, че е разумно да отидеш в магазина и да се хванеш в най-евтиния боклук с ясното съзнание, че за тези пари няма как да получиш качествена стока и вероятността да си хвърлиш парите, макар и да са малко, на вятъра надминава 50%! В такъв случай бих взел инструмент на заем от някой приятел и да си свърша работата, отколкото да поемам такъв риск. Просто нямам излишни пари да си правя експерименти.
adonis - специалист
Това да взема къртач от един приятел си го мислих и аз, но се отказах поради простата причина, че няма да ми е приятно да повредя(всичко се случва) чужда машинка и после да дам за ремонт пари почти като за нов, а на него също няма да му стане добре ако му потроша къртача... та от тези съображения реших да си имам собствен :)
Matchless - специалист
stereofonix написа:
ина края аз ако имам пари ще заложа на:
1.Makitta
2.Bosch
3.HITACHI
4.Sparky
5.Hilti
6.Всички останали марки с изключение на тези който се слагаткато "подаръци в царевичните пръчици"
Синът ми започна да работи самостоятелно гипскартон и много искам да му подаря квалитетна машина по този повод. Винтоверт си има - Metabo, какво бихте ме посъветвали за перфоратор :? :?
velsi - Почетен майстор
Зависи какъв бюджет си предвидил. Иначе списъка ти си го видял, даже цитирал.

Само да вметна, че смяна на изгорял ротор на "Спарки" перфоратор е 40-45 лева. По-принцип това минава за най-сериозна повреда. Така, че не е толкова стряскащо.
adonis - специалист
Малко инфо по темата - днес разговарях с един майстор, който поправя такава техника.Той ми каза следното- при перфораторите и къртачите най-честата и сериозна повреда се получава при къртене,а не при пробиване на бетон.При тормозене по време на къртене се чупи някакво чукче(част от пневматичния механизъм е) и то било най-скъпо като част за замяна.За дупчене каза, че стават всички, но за къртене е добре да се ползва само да кажем за махане на стари плочки или нещо подобно- за разбиване на бетон-само с тежкия чук или скъп къртач.Каза ми също и, че даже марковите имат в себе си китайски части така че не се знае кое от къде идва ;)
Мисля,че инфото ще е полезно за всички които купуват такава техника...
Matchless - специалист
velsi написа:
Зависи какъв бюджет си предвидил. Иначе списъка ти си го видял, даже цитирал.

Само да вметна, че смяна на изгорял ротор на "Спарки" перфоратор е 40-45 лева. По-принцип това минава за най-сериозна повреда. Така, че не е толкова стряскащо.
Заделила около 500 лв., но списъкът който цитирах
1.Makitta
2.Bosch
3.HITACHI
4.Sparky
5.Hilti
ми се струва, че не е сортиран съвсем по низходящ ред, например Хилти е след Спарки, освен това не включен Метабо. Както споменах, вече си е купил винтовърт Метабо, но не знам дали е добре като марка и за перфоратор. Като попитам в някой магазин и ме гледат като извънземно - блондинка търси професионален перфоратор :evil:
adonis - специалист
вече взех къртач Райдер RD-HD11 и съм много доволен... 1050 W SDS-Max 36 mm.- като за любителски е много як :)

Тема "RQ: Перфоратор за бетон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: