Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lz1wvm - специалист
Тъй като електрожените имат по-голяма реактивна мощност от обикновените трафове.Те са пригодени да издържат и на късо съединение-за разлика от обикновените.При късо в електрожена тока надвишава средно около 2.5 пъти работния,докато пусковия може да достигне и 10 пъти номиналния.За това предложих като идея да върже кондензатор преди ключа демек да е под напрежение.Аз също не съм убеден че ще свърши работа затова и предложих като идея.
dancherry - напреднал
EVN няма да ти сложат предпазител, по-голям от този 25А, защото този предпазител отговаря на мощноста, която си заявил предварително в молбата си. Трябва да си доплатиш за по-голяма мощност и тогава те ще ти сложат предпазител над 25А. Поне така е при ЕО.Н
Стефан - майстор
Значи, на електрожена няма табелка. На него пише Е 01У, а отдолу КРАКРА. Има 5 позиции за работа - 50,75, 100, 125, 160А. Кутията е пластмасова, резидава. Интересно, че никъде другаде предпазителите 25А не изключват? Но ще му скроя шапката - ще подпра автоматичния предпазител в таблото на EVN с дървена клечка, за да не изключва. Но преди електрожена ще поставя автоматичен предпазител 50А :lol: :lol: :lol:
stefan_gb - специалист
Така е възможно да останеш изобщо без нарежение за работа ....
Милен - майстор
Да не искаш да кажеш че ЕВН са ти сложили главен предпазител 25А в електромерното табло. :x Ако бушона е на ЕВН слагай му клечката и газ на електрожена така им се пада. Като им изгори предпазителя е аварийна ситуация и трябва да дойдат да го сменят, но не се знае кога :? Сложи си за теб един 25А от тия дето не изключват.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Стефан написа:
Значи, на електрожена няма табелка. На него пише Е 01У, а отдолу КРАКРА. Има 5 позиции за работа - 50,75, 100, 125, 160А. Кутията е пластмасова, резидава. Интересно, че никъде другаде предпазителите 25А не изключват? Но ще му скроя шапката - ще подпра автоматичния предпазител в таблото на EVN с дървена клечка, за да не изключва. Но преди електрожена ще поставя автоматичен предпазител 50А :lol: :lol: :lol:
Товзи ъпгрейд с клечка е гениален :-D Нямаше да се сетя , наистина решава всички проблеми .
Моля никога не прави това и в атомната в Козлодуй !
С атомът шега не бива,да не стане Козлодобил... след взрива .
Милен - майстор
Ъпдейта работи, виждал съм го в действие :-D а също и пораженията от него :feuer:
Стефан - майстор
Милен написа:
Да не искаш да кажеш че ЕВН са ти сложили главен предпазител 25А в електромерното табло. :x Ако бушона е на ЕВН слагай му клечката и газ на електрожена така им се пада. Като им изгори предпазителя е аварийна ситуация и трябва да дойдат да го сменят, но не се знае кога :? Сложи си за теб един 25А от тия дето не изключват.
Май по-нагоре писах. Предпазителя преди електромера е 63А, а след него е 25А. Трифазни. Сумата, която заплатих за включването, е 696 лв. за мощност 15 kW. Аз ли греша? И къде?
lz1wvm - специалист
Пробвал съм някой предпазители.Държа го нагоре но при късо изключва.Трябва палеца да се свали надолу и при последващо качване включва.Не знам дали при всички е така.
stefan_gb - специалист
така е няма грешка това е сумата и 25 А са по вече от 15 киловата....
а по въпроса за клечката е възможно да изкючи звинаги този предпазител :)

Тема "Какъв е проблема?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: