Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
миро8311 - специалист
благодарно за схемата само това заземление на схемата което си ми дал не го разбрах как да го направя.ако може малко поеснение
stefan_gb - специалист
миро8311 Ленко ти го е нарисувал (но малко трябва да приправи схемичката,следи се само фазовия и нулевия проводник), няма заземяване в схемата а зануляване.... всики заземителните проводници се свързват на нулата задължително преди ДТЗ. Но както виждам щом не ти стана ясна тази схема по добре не се захващаи( не се сърди за това). И защо не направиш заземяване както му е реда плюс това си в куща...... не е задължително да го правиш с купешки колове. Използваи подръчни материяли . При тази схема и при определени обстоятелства ДТЗ няма да изключи а със заземяване би трябвало :-D . И междодругото какъв тип ти е ДТЗ-то наясно ли си какво ще свързваш?????Да няма бум в ДТЗ- после :)
Милен - майстор
Не е проблем че така наречения заземяващ проводник, по правилно е защитен проводник е вързан в началото на инсталацията с нулата, важното е след ДТЗ да не се срещат повече. А нулата е заземена в трафопоста през няколко стълба и на всяка касета и по голямо разпределително табло. Ако има възможност за заземление най добре е да си го върже в точката на разделяне на нулата на две тогава няма да разчита само на някакво измислено заземление което може да изгние след време. И ако прекъсне главната захранваща нула което в случая е голямата опасност. си има земно което ще спаси положението.
миро8311 - специалист
със заземителни колове съм правил инсталация с дтз но тука в случая нямал заземителни колове не е моя къщата и не ми се занимава и се чудех дали не може без тях да я вържа дтз но щтом ми казваш може да изключи можи и не тогава "фаида"от дтз.Да питам друго някои ползвал ли е АП АBB портогалски са имам мн.от тях попаднаха ми без пари сащо и дтз-ти АBB DS 941

Тема "дтз инсталиране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: