между стълбовете на наи увисналата част на проводника се поставя тежест която служи да не се люлеят проводниците

LazarGanev написа:С прости думи казано - понеже токът тече по външната повърхност на проводника(това си е даденост, която не можем да променим), то по два тънки проводника тече повече ток, отколкото по един, направен от същото количество материал.Токове на Фуко? (вихрови тоци) С цел тяхното избягване.
Vancata написа:Като не знаеш провери , това няма нищо общо с токове на Фуко,LazarGanev написа:С прости думи казано - понеже токът тече по външната повърхност на проводника(това си е даденост, която не можем да променим), то по два тънки проводника тече повече ток, отколкото по един, направен от същото количество материал.Токове на Фуко? (вихрови тоци) С цел тяхното избягване.
lubomirlz написа:Хъм, аз си мислих че и в този случай е така но явно съм грешал. Бях подведен поради мисълта за разсейване на електричеството в по дебел проводник и неговото по голямо съпротивление в следствие на това разсейване. За Фуко знам че се образуват тези тоци в магнитопроводи на трансформатори и.т.н.Vancata написа:Като не знаеш провери , това няма нищо общо с токове на Фуко,LazarGanev написа:С прости думи казано - понеже токът тече по външната повърхност на проводника(това си е даденост, която не можем да променим), то по два тънки проводника тече повече ток, отколкото по един, направен от същото количество материал.Токове на Фуко? (вихрови тоци) С цел тяхното избягване.
Токове на Фуко имат значение за бобините най- общо казано където ти трябва електромаг. индукция и за да се намалят магнитопроводите се правят от специална стомана (електротехническа) и са листови магнитопроводи.
А това за двата проводника е така както го е казал Лазар и други по-нагоре, за да се избегне скин ( повърхностния) ефекта.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: