Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
между стълбовете на наи увисналата част на проводника се поставя тежест която служи да не се люлеят проводниците
Милен - майстор
:lol:
romanpm - майстор
:lachtot:
moimoimoi - майстор
:lol: може и в грешка да съм :lol: :razz:
Милен - майстор
Твоята грешка е поносима , обаче boltik ме хвърли в тъча :lol:

boltik най лесно е да си захраниш лампата със слънчеви батерии тогава само ще си седи закачена на жицата :shocked: :lol:
moimoimoi - майстор
ама това за тежеста против люлеенето беше го казал един мой преподавател в техническия университет :lol: :? :-D
John - специалист
Май,съвпада с подписа ти :lol: /преподавателя де/
Vancata - напреднал
LazarGanev написа:
С прости думи казано - понеже токът тече по външната повърхност на проводника(това си е даденост, която не можем да променим), то по два тънки проводника тече повече ток, отколкото по един, направен от същото количество материал. :wink:
Токове на Фуко? (вихрови тоци) С цел тяхното избягване.
lubomirlz - специалист
Vancata написа:
LazarGanev написа:
С прости думи казано - понеже токът тече по външната повърхност на проводника(това си е даденост, която не можем да променим), то по два тънки проводника тече повече ток, отколкото по един, направен от същото количество материал. :wink:
Като не знаеш провери , това няма нищо общо с токове на Фуко,
Токове на Фуко имат значение за бобините най- общо казано където ти трябва електромаг. индукция и за да се намалят магнитопроводите се правят от специална стомана (електротехническа) и са листови магнитопроводи.

А това за двата проводника е така както го е казал Лазар и други по-нагоре, за да се избегне скин ( повърхностния) ефекта.
Vancata - напреднал
lubomirlz написа:
Vancata написа:
LazarGanev написа:
Като не знаеш провери , това няма нищо общо с токове на Фуко,
Токове на Фуко имат значение за бобините най- общо казано където ти трябва електромаг. индукция и за да се намалят магнитопроводите се правят от специална стомана (електротехническа) и са листови магнитопроводи.

А това за двата проводника е така както го е казал Лазар и други по-нагоре, за да се избегне скин ( повърхностния) ефекта.
Хъм, аз си мислих че и в този случай е така но явно съм грешал. Бях подведен поради мисълта за разсейване на електричеството в по дебел проводник и неговото по голямо съпротивление в следствие на това разсейване. За Фуко знам че се образуват тези тоци в магнитопроводи на трансформатори и.т.н.

Тема "питане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: