• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mirk - майстор
slavckc написа:
Да ме извиняват повечето специалисти, но тази комбинация работи от 2000 г., т.е. вече 10 години без проблеми. Дори батериите са от тогава Confused Може да се направи и малко подобрение - в управляващата верига да влязат терморегулатора и термозащитата. В силовата верига остава само нагревателя. При това положение се избягва честата им смяна, поради нагар на контактите, омекване на контактите и др. проблеми с контактите на терморегулатора, поради това, че той комутира тока към нагревателя.
В никакъв случай термозащитата не бива да се включва в оперативна верига. Какво ще стане ако ти залепи контактора и кой ще изключи бойлера тогава. Допустимо е само терморегулатора да управлява в една верига с таймера бобината на релето/контактора. По добре една сменена термозащита отколкото един взривен апартамент.

Това табло и тия контакти в мокрото помещение ли е :?
ArturDent - Почти Безобиден
slavckc написа:
Да ме извиняват повечето специалисти, но тази комбинация работи от 2000 г., т.е. вече 10 години без проблеми.
На предната страница писах как съм направил моето управление.И при мене работи от 2002 г, без проблеми с оригиналната батерия.

Ако забележите даже и часовниците ни са същите ;). Но моето е къде по-естетично. ;)
За проблемите с часовниците - може би с колегата сме попаднали на модел, който хем е китайски, хем е качествен. !?

Изображение
slavckc - специалист
mirk написа:
Това табло и тия контакти в мокрото помещение ли е :?
:-D В мокрото помещение са. Банята е на гърба на тази стена. Относно залепнал контактор - :? не съм чувал или виждал, но дано и да не се случва.
ArturDent написа:

"За проблемите с часовниците - може би с колегата сме попаднали на модел, който хем е китайски, хем е качествен. !?"
Това е така защото караме хидравлични Ситроени :lol:
root666 - специалист
А няма ли някакво готово решение, което да се слага на мястото на вграден ключ за бойлер?

Изображение
Последна промяна от root666 на чет май 20, 2010 10:48 am, променено общо 2 пъти.
slavckc - специалист
Махаш бойлерното табло и на негово място слагаш контактора (така, че да е естетически издържано, а не да ти мрънка жената). Под това табло трябва да имаш контакт, в който слагаш релето. Цена - максимум 40 лв.
root666 - специалист
Това е ясно, но контакта си го ползвам, а и такова реле за време съм ползвал и издържа година, преди да предаде богу дух. Може би ако нагревателя на бойлера е по маломощен би издържало повече време. Питам за готов продукт, нещо като таблата с таймер на бойлерите с електронно управление, но изнесено извън банята на мястото на бойлерния ключ.

Изображение
slavckc - специалист
Съжалявам, при мен, това което съм показал работи от 2000г. Релето е за управление на контактора, така че няма значение колко е мощността на нагревателя.
mitko_rupite - специалист
Със ТАКИВА Изображение Таймери , трябва много да се внимава - какво се управлява и прекъсва и по къкъв начин ..

-щото те пресъсват само ФАЗА , или в по ОПАСНИЯ случай само НУЛА - в зависимост как смего включили/завъртяли / в основния контакт

.
root666 - специалист
Здравейте колеги,

купих си таймер за ДИН шина, обаче не мога да разбера кое къде се закача. Смятам да си купя и контактор, ако може да ми драснете една схемичка кое къде се свързва - преди или след предпазителя на бойлера, къде фаза, къде нула.

Изображение

Изображение

Изображение
zmiori - специалист
И каква му е цената?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "таймер за бойлер" | Включи се в дискусията: