Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lz1wvm - специалист
Някой от ПИР-датчиците са с релеен изход(които са с вани за външно осветление).При тях трябва да има захранване от 220 волта и съответно релеен изход,през който трябва да се върже лампата(сирената) и да се захрани.
gkaraivanov - специалист
ПИР датчик с вана от които двата извода кам ваната ( прожектора )
хващам изводи до сирената така при задействие на датчика светва прожектора и пищи сирената
прожектора е на 500w а сирената колко трябва да е или няма значение????Това малко не ми е ясно :roll:
Ако наистина схемата може да стане коя вана с пир датчик е наитина добра :? Моля за савет Искам да не рагира на насекоми
Благодаря на всички включили се :o

Прикачен файл

resize[4].jpg
resize[4].jpg (2.75 KиБ) Видяна 3646 пъти

Прикачен файл

resizeCANG2FNQ.jpg
resizeCANG2FNQ.jpg (3.28 KиБ) Видяна 3646 пъти
lenko71 - специалист
gkaraivanov написа:
прожектора е на 500w а сирената колко трябва да е или няма значение????Това малко не ми е ясно
Има значение, аха...зависи обаче от посоката на вятъра и влажността на въздуха.
Абе ти майтап ли си прайш
gkaraivanov написа:
Искам да не рагира на насекоми
Никой ПИР датчик не реагира на насекоми, обаче на котки, кучета...
Justy - майстор
Сирената дърпа голям ток - трябва да го знаем. Също трябва да знаем комутируемия ток от ПИР датчика. Прожектора дърпа близо 2.5 А.
ELEMENTAL - специалист
Сирената дето си я е харесал gkaraivanov има консумация 10W.
Justy - майстор
Е, това влиза в диапазона на задължителния резерв. Знами - вързвай смело - в паралел брей - да не ги вържеш последователно, че ще си свиркаш с уста :wink:
gkaraivanov - специалист
THANK YOU! на всички!10 W вата ще звучи поне с 110db!
lz1wvm - специалист
gkaraivanov до колкото се вижда от снимката това трябва да е сирена с електродвигател и турбина-на принципа на завихряне на въздуха.110 децибела според мен не могат да излязат по следните причини.
1.Това трябва да е колекторен двигател(а ми се струва че е асинхронен)
2.За завихряне на въздуха трябват доста големи обороти(над 8-10 000 оборота в минута)
3.Ако е асинхронен двигател с 10 лопатки на турбината(колкото са и процепите на корпуса).При 3000 оборота в минута-това прави 500 херца звукова честота.
4.За създаване на звукови вълни със 110 децибела за честати под 1 килохерц,са необходими доста по големи(сирени и говорители).
5.Това най лесно се постига на честоти между 1-3 килохерца.
6.Всичко това е предположения и малко теория. :)

Тема "Аларма за къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: