• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
panalov - специалист
Няма начин стените ти да са толкова прави ,че да ги покрие само един см.ще бъдат поне 2 см.
Ако все пак решиш да копаеш канали то ги изкопайтака ,че да влезне вътре гофре и след това си окабелявай на воля.
sasooooooooo - "специалист"
Всъщност има :? На една кооперация залагах конзоли на 1см., и половината след мазача стърчаха с 4-5мм. Тухлите бяха перфектно изпънати и мажеха с гипсова мазилка. На места проводниците се виждаха, ама нали знаете - той шпакловчика ще го оправи :lol: .
ArturDent - Почти Безобиден
PCL82 написа:
За единичките трябва да се знае къде е дамара на тухлата-т.е. къде се чупи най-лесно....
Е при мене единичките са плътни...добре че нямам бетонни стени (шайби). Там варианта е гофри или специализирана техника.
sasooooooooo написа:
...ама нали знаете - той шпакловчика ще го оправи
Да допълня лафа.
Зидаря: "Той водопроводчика/електротехника ще го оправи."
Водопроводяика/електротехника: "Той мазача ще го оправи."
Мазача: "Той бояджията ще го оправи."
Бояджията: "Той чорбаджията ще го оправи".
torbalan - Дървен философ
днес си купих боркоронка...
за еденичките върши идеална работа...

утре ще я пробвам върху четворките ;)

обаче драмата с каналите си остава...
Милен - майстор
Зависи и колко канали ще копае човек. Ако е за 10 метра ще кара с чука и длетото, за 200 ще си вземе каналокопател, за 5000 ще реже с специалния флекс и т.н. може накрая ако много бърза да ги очертае с детонираш шнур :feuer: едва ли има по бърз начин :lol:
ArturDent - Почти Безобиден
torbalan написа:
....утре ще я пробвам върху четворките ;)
Пусни после някоя снимка за да видим как става.
moimoimoi - майстор
а дали е трудно да се обучат зидарите като вдигат стените и да остават място в зида за кабелите и да не се налага да се копае :lol:
Милен - майстор
Първо трябва да се научат да разчитат електропроекти за да знаят къде да оставят място за кабелите :shock: А ако могат да го правят едва ли ще работят като зидари.
torbalan - Дървен философ
зидаря може да прави място само с теслата...
обикновено най-малката дупка, дето могат да оставят е "половин тухла" ;)
и е на височина - дето доде реда...

това не винаги те устройва...
Virtuozo - специалист
moimoimoi написа:
а дали е трудно да се обучат зидарите като вдигат стените и да остават място в зида за кабелите и да не се налага да се копае :lol:
Извинявам се за този off topic,но съм длъжен да окажа чест и почитания на moimoimoi :)
Истински колос!
Полезен с информацията която дава!
Когато става дума за творения на художественото изкуство,пред него Подполковник Костов е един юноша бледен!
С цитата който съм дал обаче :shock: надмина дори и най-високите ми очаквания! :gott: :klugscheisser: .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Как се копаят канали за ел.инсталация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: