Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lubomirlz - специалист
Много идеи се изписаха но има ли нужда от тях,ако наистина идеята е за скутер не виждам смисъл от няколко двигателя които да тежат на конструкцията, двигатели с двойни звезди и др. при положение че пазара е залят с всякави честотни инвертори.
moimoimoi - майстор
world_explorer написа:
Ако двигателят е трифазен за регулиране на мощността може да се използва превключване звезда триъгълник.

world_explorer написа:
moimoimoi написа:
world_explorer написа:
Ако двигателят е трифазен за регулиране на мощността може да се използва превключване звезда триъгълник.
колега -развесели ме :lol: :razz:
С риск да спамя ще ти обясня, че освен това превключване има и следното превключване: звезда, триъгълник, двойна звезда но там двигателите са специални и за по специални нужди. Но всеки трифазен двигател може да се превключи звезда, триъгълник ако съответните напрежения отговарят.
колега превключването звезда-триъгълник не е за регулиране на мощноста, а за по лесно развъртане на двигателя
има разлика мисля
rettere - специалист
колеги този скутер само по равно ли ще върви?за превозни средства само двигатели с последователно и смесено възбуждане/може и да са за променлив ток.по-голям товар:по-малки обороти:по-голям ток:въртящия момент-още по-голям,просто перфектно за гонки.
П.С.Асинхронния двигател се ползва за относително постоянен въртящ момент-тогава е най-целесъобразен,стига да е правилно подбран.

Тема "Консумация на двигател :?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: